Cenani 13.12.11

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Selam arkadaşlar,

dün çok yorgun olduğum için ancak bugün rapor yazabiliyorum.

Dün sabah yine gün ışımadan avlaktaki yerimdeydim. İçimde, bir gün önce yakaladığım 6 adet balığın heyecanı ile takımımı suyla buluşturdum.

O da ne! Attığım yerde takım takıldı. Uğraş uğraş olmayınca, asılıp takımı kopararak güne başladım. Son günlerin verdiği güvenle güzel bir sahte balık takmıştım, gitti.

Neyse, hemen zaten önceden hazır olan kurşun kasamı, rapala bedenini falan çıkarıp takarak yeni takımı suya yolladım. Birkaç metre çekmeden balık bindi. Bindiki ne binme! Bir ben asılıyorum bir o! Uzakta olduğundan 3-5 dakika sürdü balığı almam. İyi mücadele ettik ikimizde. Sonuçta fotoğraftaki o iri olan balığı alarak, biraz evvel kaybettiğim takımın üzüntüsünü atlattım.

Balığı kovaya attım ve oltayı tekrar salladım uzaklara. Hooooop attığım yerde yine takıldı, yine koptu! O esnada biri "Gece ağ atılmıştır, ona takıyorsunuz," dedi. Orada ağ atıldığını biliyorum. Hatta saat 8 gibi falan gelip topluyor ama ağ hem benim attığım hizada olmuyor hem de oldukça açıkta oluyordu.

O nedenle yeniden takım yapıp bu sefer biraz sollu attım ve yine takılınca esaslı bir küfür salladım! Misinamda azalmıştı.

Ben, makaramı yeniden doldururken bir baktım herkes lanet ediyor ve kimse artık olta atmıyor. Öğrendik ki gece sahile yakın, iki taraflı ağ atılmış. Durum böyle olunca ustalar bile dörder, beşer takım bırakmış suda. Velhasıl takımları hazırladım ve herkes gibi çay içip sohbet ederek balıkçıların ağlarını toplamalarını bekledik saat yaklaşık 10'a kadar.

Ağlar toplandıktan sonra tekrar başladım at-çek yapmaya ama insan moralini ne kadar yüksek tutarsa tutsun, gün kötü başlayınca kötü gidiyor.

Birbiri ardına devam eden aksilikler ve toplamda kaybettiğim 5 sahte balık, kurşun vs ile birlikte, kovamda 2 balıkla avı sonlandırdım.

Herşeye rağmen yinede güzel bir gündü. Güneşli bir hava, sakin bir deniz, boğazın kıyısında olmak falan harikaydı.

İşte benim meşhur İkea mezuram ve balıklar :D ;

2. Heveslendim.
    Nasipse hafta sonu birkaç sahte de ben bırakırım.

3. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    tebrikler.ikinci balık 24 cm sanırım sarıkanat mı sayılıyor?ben de 24cm avlamıştım kararsız kaldım:)

4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Haydaaa o kadar işlek bir yerde ağ atmak da neyin nesiymiş. Bana kalırsa o ağcılar, denizdeki balıklar için değil sahte balıklar için atıyorlar o ağı. Sahtelerin tane fiyatı 5-30 arasında değişiyor, 40-50 tane sahte toplandığını düşünürseniz iyi para.

5. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Aman aman! Balık tutun da sahte bırakma diye diliyorum. :)

Teşekkür ederim. Sarıkanat evet.

Herkes haklı be Aret! O ağ atan balıkçı gözümüzün önünde topluyor. İnan 2 kasa balık ya çıkıyordur ya çıkmıyordur. Normalde önümüze atmıyor, o gün akıntıyla gelmiştir oraya kadar.

Diğer ağı atan arada bir geliyormuş. Dip ağı olduğu için şamadıra falan da yok. Yani ağ var mı yok mu takmadan anlamak mümkün değil.

6. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA 10-40 gr ATARLI 240cm SPİN KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR 30 MAKİNE
    tebrikler güzel av olmuş

7. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    ne güzel zamanı olupda bu keyfi icra edmek tebrikler yavaş yavaş lufere doğru ilerliyoz:thumb:

8. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    5 sahteye, 2 gerçek balık:rolleyes: acaba karlı mı yoksa zarar mı bilemedim:confused: Şaka bir yana tebrikler Kerem, anlaşıldı ki dediğin gibi bu sene balığa para vermeyeceksinreeling

9. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    gercekten cok yakişikli baliklar tebrik ederim :D

10. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim.

Bu aralar oldukça vakit bulabiliyorum. Bende en azından hanım daha uyuyorken usul usul evden svışıp soluğu kıyıda alıyorum. :D

Bu sene herhalde Lüfer göremem (gerçi deniz bu, sağı solu belli olmaz). Dönüş balığına olta da atmayacağıma göre, inşallah seneye diyorum. :)

Teşekkürler İsa. Daha irileri sana nasip olsun.

:) Yalnız eksik söylemişim o lafı. Bu sene gerçek balığa para vermeyeceğim ama sahte balık belimi fena bükecek demeliymişim.

:D :D

11. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Enescim teşekkür ederim. Darısı senin başına. Olta atmaya devam ediyorsun değil mi?

12. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Kerem çözdün sen bu işi :) tebrikler. Keşke benimde imkanım olsada her fırsatta boğaza inebilsem . Haftadabir hanımdan izin koparabilirsek ancak gidiyoruz. Gerçi gittiğimizide de şansa hep birşeyler bolca balık tutmamıza engel oluyor.

13. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Kerem abi maşşallah onca olumsuzluğa ramen ikitane güzel balık almışsın umarım birdahakine oltana kofana biner:Dbirde merak ettim ağları toplamaya gelen adamlar okadar yakına ağbırakmalarını onlara hiç serzeniştebulunmadınızmı?? kıyıya 22 metre limitleri var bilemiyorum onların ağı döktüğü mesafeyi gerçi...

14. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Özkan.

Müzisyen olduğum için genelde hafta içi, özellikle öğlene kadar boş oluyorum. Hanım, saat 10 a kadar falan uyuduğu için özellikle izin alma durumu olmuyor haliyle. Bu konuda şanslıyım.

Takım kopmasının iyi yanı, daha iyi düğüm atmayı, misinanın zayıf yönlerini falan tanımak için fırsat yaratıyor oluşu. Mesela ilk başlarda Şemsipaşa Düğümü'nü pek beceremiyordum ama şimdi yeni bir takım yapmak, şok misinası, fırdöndüsü vs toplam 5 dakikayı geçmiyor.

Teşekkür ederim Metin.

Ağ mesafesi 70-80 m civarındaydı ki zaten bizim attığımız mesafe en az o kadar. Yakın derken surf mesafesi içindeydi yani.

Onlar da kendi geçim derdinde. Yakınmak ayıp olur. Sonuçta denize ve balığa zarar verecek bir av yapmıyorlar. Tek sıkıntı ağ olup olmadığını önceden bilememek.

15. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Tebrikler, bundan sonraki avların daha bereketli geçer inşallah.

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrikler kerem abi :) gozunuzun onunde ag topladilar, gelip kiyiya 3-5 sahteyi verselermis bari abi yaa :confused: yakinda o da bir sektor olur. 2ci el sahte piyasasi

17. anton

anton Adnan

Favori Kamış:
    Vega Potenza 4.20, Lineaffe Exteme 4.40, Okuma Salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    Shimano PA Fliegen TD, Daiwa Emble pro 5000, Shimano spinjoy XT Surf
    En İyi Avı:
    Kova dolusu sarıkanatlar.
    Tebrikler güzel balıklar. Sahteler için de çok üzüldüm. Acaba diyorum büyük boy bir çarpma ile çok kalın olmayan halat kullanarak balıkçıların rapala toplamak için attığı ağları karaya çekebilirmiyiz? Veya bir şekilde ağlara zarar verip birdaha atmamaları için ders verebilirmiyiz?

18. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim.

Teşekkür ederim Roy. İnsan onu da düşünmüyor değil. Balıkçı barınağı çok uzak değil. Sanırım, malzemecilere satıyorlar kova kova o sahteleri halihazırda.

Teşekkür ederim. İnsan üzülüyor tabi ama işin doğasında olan bir durum bu. Edinilen tecrübeyi kabul edip ileriye bakmak lazım.

Sahte toplamak için kötü niyetle dibe halat döşeyen birkaç kişi olmuş zamanında. En önce balıkçılar derslerini vermiş zaten.

Bu adamlar ise bildiğin balıkçı. Balık için ağ atıyorlar. Kurallara, kanunlara uygun bir şekilde hem de. Sorun, bizim takımları çok uzağa atmak zorunda oluşumuz.

Yapacak birşey yok. Ortada bir suçlu yok.

19. zait41

zait41 zait adar

Favori Kamış:
    4 m alman balzer kamış
    Favori Makine:
    ekosima riyobi 6000 banax 3000 4000 makara
    En İyi Avı:
    1.5 kgeşkina 1980 gr çaylama
    balıklar çok güzel tebrikler