Cenani 2011...

Konu, 'Genel Konular' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Merhaba arkadaşlar.

Aranıza Temmuz ayında katıldım. Çok uzun bir süre ara vermiş olduğum balık avına Temmuz ayında satın almış olduğum Spin kamış ve makina ile geri dönmüştüm.

Satın almadan önce neredeyse konu ile ilgili bütün başlıkları okumuştum. Yani, bugün teorik olarak ne biliyorsam Balıkavı.net ve üyeleri sayesinde olmuştur. Hepinize çok teşekkür ederim.

İşte Temmuz ayında satın almış olduğum teçhizat:

Elime tekrar olta almaktan dolayı duyduğum heyecanı kelimelerle anlatmak inanın çok zor. Daha evvel, sahte balıkla avlanmak nasıl bir şeydir onu da bilmediğimden hemen soluğu bizim Göztepe sahilinde alarak ilk denemelerime başladım. Sonuç nafileydi elbette. :)

Kısa bir süre sonra tatile çıktık. Asıl hedef Bodrum'du ama uzun uğraşlar sonucu rotamızı Sivrice üzerinden götürmeye ve Sivrice'de iki gün kalmaya ikna edebilmiştim hanımı. :)

Balık tutamamış olsam da muhteşem iki gün geçirdik Sivrice'de. Hatta ilk sahtemi de o sularda bıraktım. Helal-i hoş olsun. :)

Oradan ayrıldıktan sonra ver elini Bodrum. Deniz, güneş, güzel yemek, benim için vazgeçilmez keyif içkileri ve daha herkes uyurken tan yelinde elinde oltasıyla ben... Gerçi balık namına tutabildiğim tek balık Kertenkele Balığı oldu ama olsun. Oltam'a ilk balık kokusu yapışmıştı artık. Kim tutardı beni ki? :)

Tatil bitti ve döndük. İstanbul'da Lüfer sezonu yaklaşmaktaydı ve ben Boğaz avcılığı için malzeme arayışına girmiştim bile. Deliler gibi araştırır, ne nedir ne değil derken ailemin başının etini yemiş olsam gerek, doğumgünüm olan 7 Eylül'de bana sürpriz yaparak ilk surf makina ve kamışı hediye ettiler:

Çok sevinmiştim. Hemen ağır kurşun nasıl atılır, surf atış nasıl olmalıdır diye yine bizim sahile inip atış denemelerine başladım. Önceleri sadece boş kurşun attım. Sonraları ise bir de çapari bağlayıp atayım dediğimde ise yakaladığım balık Zargana oldu:
    not: daha İkea mezurasını yürütmemiştim :D

Bizim sahilde oldukça uzun süre atış yaparak antreman yaptıktan sonra sıra artık maça çıkmaya gelmişti. Ne de olsa artık işi biliyordum.

Ama ne yazık ki Aşiyan, Emirgan, Kandilli, Kuleli, Üsküdar vs derken hiç balık tutamadım. Tutmayı bırakın takım kopmasından dolayı takım bağlamaktan, sahte balık satın almaktan imanım gevremeye başlamıştı ki bir gün Şemsipaşa'da ilk balık yapıştı oltama! Bir sevinç ki anlatamam. O gün anladım ki tecrübe satın alacağınız bir malzeme değil. Bilakis, zamanla ve başarısızlıkla, insanın sabrı sonucu elde ettiği bir zafer.

Açılışı yaptıktan sonra arkası gelmeye başladı. Her avımda yeni tecrübeler edindim. Edindikçe daha iyi avlar yapmaya başladım. İşte sayenizde 2011 yılının AV ALMANAĞIM. :)

Hepinize iyi seneler dilerim. 2012 yılının insanlığa barış, sevgi ve akıl getirmesini diliyorum.

2. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch
    Zaman tüneli gibi, ne kadar güzel olmuş böyle. IKEA mezurası olmadan balık görmek garibime gitti. :D Tebrik ve teşekkürlerimle, mutlu yıllar dilerim. :)

3. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tecrübe = Hayatta yenmiş kazıkların bileşkesi. Yani giden sahteler hesabı:D 2012'nin Trofe avlar vermesi dileğiyle...

4. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Kiymetli dostum Kerem, bu guzel paylasim icin tesekkur ederim.

Insan yasadiklarini boyle dokumanlarla somutlastirinca nereden nereye geldigini daha iyi gorebiliyor. Bizler icin keyifli bir hikaye oldugu kadar, kendin icin de bir cesit amator balikci otobiyografisi gibi birsey olmus.

Artik kimse balikciligina laf edemez, baliga gitmek icin evdekilerin onayini almak gerektiginde de "bakin iste, nereden nereye geldim, bu yolun dahasi da olacak" diyerek isini kolaylastirmaya yarayacak bir koz olmus. :)

Ellerine saglik dostum...

5. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Abi süper gerçekten :) :) :) YAŞASIN İKEA!!!! :) :) :)

6. istavrit_çi

istavrit_çi

Favori Kamış:
    Captain Cast Strong 1525 390 cm
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet Big Surf 6500
    Kerem abi süpersin, sana ve değerli ailene yeni yılda mutluluklar dilerim.
    Şu forumda av yerini, kullanıdğı takımı, tuttuğu balığı ve tüm ince detayları açık yüreklilikle anlatan, devlet sırrıymış gibi saklamayan ender insanlardansın.
    Başarılarının devamnını dilerim, rastgele.

7. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Kerem bey, güzel anlatım ve fotograflarıyla birlikte 2011 yılı fotoromanı olmuş sanki. 2012 de daha güzel ve zevkli avlar, mutlu seneler dileklerimle.

8. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Öyle bir geçer zaman ki...
    Keremcim, dünden bugüne güzel bir sunum eşliğinde bizde maceralarına ortak olduk.Seni tanımaktan bizde çok memnun olduk:) Ortam sanal olsada muhabbet ve dostluklar oldukça sıcaktı:thumb:
    Muhakkak Üsküdarda bir gün denk gelmeyi umuyorum, yeni yıldada avların daim ve bereketli olsun, rastgele, hayırlı seneler:)

9. deadsea

deadsea Oruç Gazi

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 IM7 Carbon ve Kasyapar OysterCast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Zeon 65 ve Okuma Magic 280
    En İyi Avı:
    Iri Trakonya 1 kilo kadar..
    Eywallah Kerem Bey.. Güzel avlarınızı paylaştığınız gibi müziğinizi de paylaşmanızı bekleriz yani ;)

10. talip yeşiltepe

talip yeşiltepe talip yeşiltepe

2012 de hersey gönlünce olsun.cok güzel bir almanak olmuş.tebrikler 2012 almanağının çok daha geniş olacağını tahmin etmek hiç de zor olmasa gerek..:)

11. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Çok teşekkür ederim arkadaşlar. 2012 senesinin herkese sağlık, huzur, mutluluk ve şımarmasına sebep olmayacak miktarda para getirmesini dilerim.

Umarım dünya halkları, yönetimleri üstünde insanı en büyük değer olarak gören, dünya kaynaklarını sömürmeye değil paylaşmaya, dünyamızı giderek yaşanılmaz hale getiren açgözlülük yerine, çevreye ve tabiata saygılı, ona karşı değil onunla birlikte uyum içerisinde sanayi ve endüstriyel politikalar benimsemesini sağlayacak baskıyı kurabilirler.

Müziklerim için ise aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz:

http://soundcloud.com/cenani

http://www.myspace.com/cenanikerem

https://www.facebook.com/pages/Cenani/37459491505

12. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    Cenani almanağı gibi olmuş. :)

13. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Harika bir hikaye Kerem. Gerçekten çok kısa zamanda çok önemli yol aldın, bu heves ve azimle önümüzdeki sezonlarda çok usta bir rapalacı olacağını şimdiden gösterdin. Tüm bunların yanında, kurallara ve limitlere gösterdiğin saygıyla, balıkçılığın eve mümkün olduğunca et götürmek olmayıp, denize saygıyı gerektiren centilmence bir uğraş olduğunu gösterip herkese örnek oldun. 2012 yılında birlikte avlanabilmeyi ayrıca Ikea mezurana sığmayacak balıklar yakalamanı dilerim.

14. Srdr_bngl

Srdr_bngl Serdar BİNGÖL

abim nostaji tadında olmuş . eline sağlık :)

15. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Kerem .. 2012 de devamını dilerim....:)

16. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    cenani yeni yılın kutlu olsun....

17. göksen inal

göksen inal göksen

Favori Kamış:
    okuma salina spin 2.40
    Favori Makine:
    pen pursuıt 3000
    En İyi Avı:
    henüz levrek yok
    kerem bey tebrikler güzel sezon olmuş.sanki beni anlatmışsınız.çok güzel anlatım rastgele.

18. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    koskoca sezonu güzel derleyip toparlamışsınız, elinize sağlık, dolu dolu neşeli sağlıklı güzel bir sezon daha geçirmeniz dileğiyle,