Bugün kötü başladı. Saat tam 6'da av yerimdeydim. Öğlen havanın patlatacağını biliyordum, ama sabah suyunun bereketli geçeceğini tahmin ederek gelmiştim. Denizin ve havanın hali düşüncemi doğrular gibiydi. Hava henüz çok karanlık olduğu için hemen bir çay söyledim, yaktım bir sigara tam keyfini çıkaracaktım ki, kıyıdan taş çatlasın 10 m ötede ışıkları kapalı, koyu renk bir tekne birşeyler yapıyor. Kalktım yerimden, kıyıya yaklaşınca anladım ki adamlar Trol çekiyor. Trol kapaklarını görünce hemen telefona sarıldım, 155 Deniz Polisini aradım. Telefona sarıldığımı gören tekne, trol çekmeye devam ederek hızla uzaklaşmaya başladı . Bu arada ihbarımı yaptım, ilgileneceklerini söylediler. Tekne Radar'ın önünden Salacak'a doğru gitmeye devam ediyordu. O esnada telefonum çaldı, arayan Deniz Polisi. Ayrıntılı bilgi istiyordu. Işıkları kapalı, koyu renk bir tekne dedim. Trol kapaklarını görünce ne yaptıklarını anladım ve şu anda da Salacak istikametine doğru gitmekteler dedim. Telefonu kapattıktan sonra lanet ederek çayımın ve oranın müdavimlerinin yanına döndüm. Konu hakkında konuşurken bir taraftamda çayımı yudumluyordum ki, o biraz evvel trol çeken tekne hızla önümüzden geçip rıhtıma yanaştı. Beyaz bir tekne de ters tarafa doğru gitti. Bunlar hep 2 tekne çalışıyor, aklınızda olsun. Balığı diğer tekneye aktardı itoğlu itler. Trol kapaklarını da dibe saldılar. Daha sonra ya çengel kullanıp veya dalgıçla çıkarıyorlar o kapakları. Hemen beni arayan numarayı geri arayıp durumu bildirdim. 5 dakika içinde oradayız dediler ve gerçekten de geldiler. Büyük ihtimalle itler kanıtları yok etmiştir ama olsun devam edemediler. Gece 2'den beri trol çekiyorlarmış! Aklınızda olsun 155, Deniz Polisi, Sahil Güvenlikten daha çabuk müdahale ediyor. Çekinmeden ihbar edin. Neyse, bu şerefsiz itler balığı bozdular tabi. Saat 11'e kadar 4 tane balık yakaladım. Bir tanesi iade, 3 balıkla eve döndüm. Bugünle beraber bu hafta 13 adet balık yakalamış oldum. Bir acemi için fena değil ha?
iyi yapmışın şikayet etmekle. herkes böle gördüğünde şikayet etse bunların sayısı iyice azalır . avınız içinde tebrik ederim bu havada güzel bir av olmuş ..daha iyileri rastgelsin
Aşağıdakinden edinmek farz oldu arkadaş. Helikopter le dolaşacan boğaz üstünde gördünmü basacan tetiğe 3 sn yeter de artar bile.
Hem av hemde trolcüler konusundaki duyarlılığın için tebrik ve teşekkür ederim. Evet son günlerde güzel avlar gerçekleştirdiğini raporlardan görüyoruz, avların daim ve bereketli olsun.
Kerem Abi raporlarını keyifle takip ediyorum, abartmadan tek tükte olsa limitlere uygun vicdani rahatlıkla gayet güzel avlar yapıyorsun ama bu son raporundakiler hepsindende öte güzellikte çok sorumlu bir davranış, keşke herkes böyle yapsa..
Kerem, senin çektiğin 3 balığın bize faydası yok, sana afiyet bal şeker olsun, nice nicelerini tutasın. Ama trolculerle mücadelenin onlar hariç hepimize faydası var. Sağol varol hep böyle ve burda ol...
Bu insanlar akıllarını yitirmiş olmalı daha geçen hafta baskın yapıldı. El insaf. Daha bereketli avlar dilerim
Abi tebrik ederim herşeye ramen balığını tutmuşsun.Galata dan sürekli güzel haberler dudyuyorum sen tam olarak yerini söylemesen de mevkii olarak söylemen mümkünmü??sanırım senin tarafta balık seyrek yapıyor gibi...
Bi haber izlemiştim. Nerde tam bilmiyorum ama şehir İstanbuldu. Deniz polisi trol kapaklarını toplamıştı deniz dibinden. Çok iyi yapmışsın. Av için tebrik ederim. 25 cm'i bulamadın ama standardı yakaladın Hem sayı hem boy olarak. Avlarının devamını dilerim.
Demek ki ihbar ederken çaktirmamak farz. Suçüstü olsaymis harika olurmus. Utanmazlara bak hele 2011in Türkiyesinde istanbulun orta yerinde trol çekiyorlar
değerli arkadaşım artık size acemi demek yada sizin kendiniz için bu tabiri kullanmanız yersiz zira sportmenliği aynı anda çevrebilinci ile yoğuran amatör avcıya ancak DOĞA DOSTU İNSAN EVLADI denir.:thumb: ayrıca transparan kova size ve bana uğur getirdi herhalde.
abi duyarlılığından dolayı tebrik ediyorum. bunun gibi olayları forumdaki mesajlardan takip ettiğim kadarıyla, sanki bu durumlarda sahil güvenlik umursamaz bir izlenim mi veriyor, bana mı öyle geliyor.
kerem abı az öz yıne guzel av yapmısın ayrıca o şerefsizlerı ıhbar ettıgın ıcın tebrık ederım cok ıyı yapmısın dunde ben galatada 2,5 saat takıldm zmanm yoktu 1 cınekop 1 ızmarıt aldm şans işte orda da aynı sekılde kopruye yakın yerde ağ attılar sanrım sıkayet etmısler hemen denız polısı geldı uzaklastırdılar..
Teşekkür ederim Hikmet. En azından herkes şikayet etse, adamlar suç unsurlarını ortadan kaldırsalar bile gönül rahatlığıyla kentin orta yerinde çekemezler. Bu bile birşeydir değil mi? Çok teşekkür ederim Kamuran. Taş atıp kolum yorulmadı. Bir telefon açtım o kadar. Aslında duyarlı vatandaş olmak, duyarsız vatandaş olmaktan çok daha kolay. Farukcum çok teşekkür ederim. Gerçi bugünkü balıklardan iki tanesi 19 buçuk cm falanmış. Eve gelince daha belli oldu. Av yerindeyken iyi ölçememişim. Daha güzel balıklar dolsun oltan... Teşekkür ederim Hakan Bey. Vatandaşlık görevimi yaptım sadece. Fazlası yok. Yavuz, hislerimiz karşılıklı. Sizler gibi doğa dostu, bilinçli arkadaşlarla tanışmış olmaktan, ortak keyfimizde ortak paydalar yaratabiliyor olmaktan son derece memnunum. İyi ki sizler varsınız. Keşke öyle olsa! Ama kötü niyet, yitirilmiş akıldan kat be kat beter birşey. Çok teşekkür ederim. Teşekkür ederim Metinciğim. Üsküdar'da avlanıyorum. O civarda rapala ile avlanılan tek yer var zaten o da Şemsipaşa. Zorlu etap. Çok ilişken var ve en usta balıkçılar bile iyi günlerinde 2-3 takım bırakıyorlar. Ama hem bana yakın olması, hem de ayağımın alışması sonucu oraya gidiyorum. Teşekkür ederim Volkan. O haberi bende seyrettim, hatta o konulu bir başlık bile açmıştım. Bu sefer fırtına altında ölçerken tam ölçememişim. Balıkların 2 tanesi 19 buçuk cm civarında.
Deniz polisi trolle mücadele içerisinde, para cezaları 3000 - 5000 TL civarında. (Küçük tekneler için caydırıcı bir rakam). Bunun dışında adli ve idari müeyyideler var. Operasyon istatistiklerine bakılırsa aynı gün aynı bölgede birden fazla vaka yaşanmış. http://denizpolisi.iem.gov.tr/trolistatistik2011.html OLAY: 7 Tarih: 22.01.2011 Yakalandığı Yer: Karaköy Salı Pazarı Önü 22.01.2011 günü saat 07:20 sıralarında yapılan ihbar üzerine Karaköy Salı Pazarı önünde "A. K" isimli teknede yapılan kontrollerde A.K isimli şahısın kaptan yeterlilik belgesinin olmaması ve teknenin evraklarını beyan edememesi üzerine 1380 skm 3/3-4 yönetmeliğinin 36(a) numaralı sirkülerinin 2.maddesine istinaden Gemi Ruhsatının bulunmamasından dolayı 1562 tl para cezası kesilmiştir. OLAY: 6 Tarih: 22.01.2011 Yakalandığı yer: Karaköy Deniz Şube Müd.Salı Pazarı Önleri 22.01.2011 günü saat 07:20 sıralarında yapılan ihbar üzerine Karaköy Salı Pazarı önünde "B." isimli teknede yapılan kontrollerde trol donanımında kullanılan ırgat, trol halatları görülmüş, kaptan H.A’ya 1380 skm den işlem yapılmıştır. OLAY: 5 Tarih: 22.01.2011 Yakalandığı Yer: Karaköy Deniz Şube Müd.Salı Pazarı Önleri 22.01.2011 günü saat 07:20 sıralarında yapılan ihbar üzerine Karaköy Salı Pazarı önünde "D.K" isimli teknede yapılan kontrollerde trol donanımında kullanılan ırgat, trol halatları,yosunlu ve karışık şekilde 10 kasa civarı balık görülmüş, kaptan M.A’a 1380 skm den işlem yapılmıştır.
Onlara başka şekilde haber uçuyor mutlaka. Aslında Deniz Polisi'nin motoru modifiyeli, balıkçı teknesi görünümünde bir tekneyle gece 12 ile sabah 6 arası sivil devriye gezmesi lazım suçüstü yapabilmesi için. Soruna çözüm bulmak istense çok kolay aslında. Asıl sorun bunun istenmyor oluşu. İskender Bey, çok teşekkür ederim. Sizler sayesinde, artık vahşi bir orman hayatı yaşamak zorunda bırakıldığımız bu yozlaşmış hayatta, aslında aynı endişeleri duyan, hayata hemen hemen aynı gözlerle bakan insanlar olarak sayımızın hiç de az olmadığını görmek çok sevindirici. Ve, evet. Kesinlikle bu kova uğur getirdi. O nedenle gözüm gibi bakıyorum kovama. Teşekkür ederim Volkan. Sanırım iki kurum arasında prosedürler açısından fark var. Deniz Polisi sadece isim soruyor o kadar. Sahil Güvenlik ahiret sorusu soruyor ki zaten siz o soruları cevaplayana kadar atı alan Üsküdar'ı geçmiş oluyor. Güraycığım çok teşekkür ederim. Olsun yahu! Deniz havası aldın, balık tutma ihtimalinin insana verdiği o heyecanı yaşadın, balıksız da dönmedin. Eminim daha bereketli avların olacaktır. Moral bozmak yok. Muhabbetin güzel olsun, gerisi teferruat. Yalnız ilginç olan, forumda o bölgeden gelen bazı raporlar uçuyor. İlginç! Enesciğim çok teşekkür ederim. Darısı başına güzel kardeşim. Anıl, hislerini anlıyorum ve paylaşıyorum ama bizi böyle insansılardan ayıran en büyük özellik kendimize ve dolayısıyle diğer insanlara ve çevremize duyduğumuz saygı. Onların hiç düşünmeden yapabildikleri şeyleri bizim 1000 kere düşünüp yapmamamız gerekiyor. Bize düşen, şu anda işlemeyen denetim mekanizmasını işler hale getirmek için o mekanizmayı her daim kullanmak.