Herkese merhabalar. Bu sabah yine saat 6 gibi Üsküdar'a geldim. Önce çay keyfimi yaptım. Sonra hazırlanıp ava başladım. Akıntı bugün inanılmazdı. Bir ara 185 gr bile dibe oturmadı. Attığım yer ile çektiğim yer arasında en az 100 m vardı. Bugün, elimdeki makinanın gerçek performansını test edebilme şansı buldum ve anladım ki bu orta sınıf makinalar zor şartlarda sınıfta kalıyor. Şu an bu satırları yazarken bile heryerim sızlıyor. Çok yoruldum. Cüzdanın arasına bir Shimano veya Daiwa makina sıkışmış bunu anladım. Yine de bu zor şartlar altında iyi bir av yaptım. 2 adet balık suya iade edildi, 9 adet balıkla eve dönüldü. Bu akşam yine balık ziyafeti var. Bu yorgunlukla bir ufağı da hakkettim bence. Bu arada en alttaki fotoğrafta, 9 balık içinden en küçük olanları bulunmakta. Yanlış anlaşılmaya yol açmasın diye onların yakından ayrıca fotoğrafını çektim. İyi ki çekmişim, çünkü diğer iki fotoğrafta benim meşhur mezura çıkmamış.
kerem abi gözüm yollarda kaldı inan dedım normal rapor yazma saati gectı kesın hersey yolunda gdıyor dedım maşallah abı cok guzel av yapmısın tebrık ederım bugun ufağı bırak bır byuk hakettın abi
Teşekkür ederim Ergin. Bu ara balık yapıyor deniz. Bende kısmetime düşenleri, mutluluğumu sizlerle paylaşıyorum.
Güraycığım sağolasın. Biraz kalıp sohbet, muhabbet ettim milletle. Yoksa balık öğlen gibi kesmişti aslında. 10 yıl önce olsa başımızdan bir büyüğü eksik etmezdik ama artık daha sakin sularda takılmak icap etmekte.
kerem bey tebrikler, avlak yerinizi ve rapalarınız bilgilerinide verin artık, kopya çekmek istiyorum. bu arada boyama yaptğınız rapalayı deneme fırsastı buldunuzmu?
Evet Enesciğim. Yedekleri yarın transfer edeceğiz artık. Çok teşekkür ederim. Yakında sende dizeceksin güzelleri, eminim.
Hakan Bey teşekkürler. Gizli değil ki nerede avlandığım. Üsküdar Radar'ın orada avlanıyorum. Kullandığım özel bie sahte de yok. Mesela bugünkü balıkları 5 cm'lik 2 TL fiyatlı ucuz sahtelerle aldım. Boyadığım sahteler konusunda birşey diyemeyeceğim, çünkü avlandığımız yerde sabahları ağ oluyor ve ağa takma riskini göze alıp atıyor ve takıyoruz. 3 sahte boyadım, üçünü de sabah ağa takarak denizde bıraktım. Şunu söyleyebilirim; iş yapıp yapmadıklarını bilmiyorum ama çok güzel ağa takılıyorlar.
kerem abi anlaşıldı sana da "the best of cenani" albümü açmak lazım yaklaşık 3-4 gün arayla bir rapor yayınlıyorsun, bence sende yaratıcı başlıklar kullan. "Boğazın kuzuları bunlar", veya "sabah suyuyla gelen müthiş çinekoplar" Biraz heyecanlı olsun daha iyi olur. Bu arada av için tebrik ederim, devamı da daha iyi olur inşallah.
şuan için kandilli muadimiyim, ama yakalaşık 3 haftadır çok kötü, bu pazar biraz yüzler güldü, alternetif olarak değerlendirebilirim, geçenlerde orada avalanan insanları gördüm hatta biraz seyretmiştim. karşılaşmak ümidiyle, rastgele
değerli arkadaşım hedefi tam vuruyorsun bugünki balıklar bence 2 değil 3 kişilik paşalar çok güzel ben sahteyem konusunda çokta pahalı sahte kullanma taraftarı değilim limitim 10 tl zira av performansını kaliteli sahte yem direkt etkiliyor ancak tehlikeli yerlerde koptumu insanın içi cız ediyor,birde çubuklu doktorlar sitesinin az ilerisini deneyin ben oradan güzel balıklar aldım,hem kopma riski az hemde transparan kova şenleniyor..ayrıca yeryer palamut yakalama şansınızda bu aralar düşük bir oran olsada var.ben üsküdara gelirsem muhakkak sizle avlanıcam .aslında annem icadiyede oturuyor ama üsküdarda balığa çıkmak beni biraz ürkütüyor. ayrıca mayıs ayında kuleli kayaların üstü güzel balık yapar inşallah karşılaşırız, sevgilerle kalın.
Tebrikler abi, senin avlara başladığın dönemden beri hava lodostu, poyrazlar başlayınca bu avın gerçek zorluğu daha fazla ortaya çıkıyor. Ama şu da var poyraz balığının lezzeti de bir başka olur Günden güne performansı arttırıyorsun, kısa zamanda bir lüfer de takılacak sahtene bak demedi deme
Abi maşşallah döktürmüşsün yine.Tebrik ederim.Geçenlerde yolum sirkeci civarlarına düştü(dün)hava güneşli olmasına ramen fena soğuktu.Bu sabah kimbilir o saatte nasıl soğuk olmuştur sana sormak gerek asılYorgunluğunun karşılığını almışsın maşşallah.Şansın açık olsun.Devamını diliyorum
Kerem abi tebrikler, süper balıklar afiyet olsun. affına sığınarak birşey sormak istiyorum, umarım yanlış anlamazsın. abi senin işin gücün yok mu? nasıl fırsat buluyosun bu kadar sık balığa çıkmaya. Hadi çıktın diyelim nasıl bu kadar güzel balık alıyosun.Tekrar tebrikler.
değerli kardeşim yalnış anlama arkadaşın yerine cevap vermek değil amacım ancak balıkavı öyle bir aşkki inan hiçbirşey yerinmi alamıyor( eşim ve çocuklarım hariç) inan ben mühendisim ve işim şantiye ve ağır proje taşımacılığı cumartesi dahi 15 e kadar çalışıyorum ancak buna karşı herpazar bizim grubumuzla saat 5 te kalkıp balığa gidiyorum,insan muhakkak bir ara yaratıyor benim bu hobimi eşimde destekliyor birnevi rehabilitasyon yani yoksa tek pazar sabahın ayazı ve köründe çıkmak akıl karı değil. saygılarımla