Yaklaşık 2 ay önce büyük heveslerle aldığım okuma salina spin 2.40 kamışım çıktığım ilk av da en ucundan kırılmıştı. Çok üzülmüş ve nasıl kurtarabileceğimi düşünmekteydim. 2 hafta önce Kamış ı almış olduğum Cengiz balıkçılığa gittim ve nasıl tamir edebileceğimizi sordum. ,Önce baktılar tamirin zor olduğunu söyledileri moralim bozuldu açıkçası. Ancak buldukları çözüm önerisi büyük bir sürprizdi benim için. Spin kamışın 1 parçasını tamamıyla ücretsiz olarak değiştirdiler. O an anladımki insanlar bu firmaya boşuna güven duymuyorlar, çünkü gerçekten yardımcı oluyorlar. Benim gibi amatör, kırkyılda bir işi düşen birine bile bu yardımı yapmaları çok hoşuma gitti, paylaşmak istedim, sevgilerle...
Benimde başıma geldi. Alumina 240 5-25 Kamışımın alttaki parçası kırıldı. Benimkini ücretli değiştirdiler fakat onda da gelen parça sıfır değil işlem görmüş kullanılmış bi parçaydı. Çok geçmeden kendilerine ilettim. Geçici olarak kullanmamı parçanın sıfırı geldiğinde sıfırını yollayacaklarını söylediler. Bekliyoruz bakalm. Ayrıca V system kamışımında en uç yüzüğün porseleni kırılmıştı aradım söyledim porseleni ücretsiz yollayacakyarını söylediler. Bende teşekkür ederim cengiz balıkçılığa.
Cengiz balıkçılık hakikaten bu yönden olsun, fiyatlandırma, ilgi alaka vs. yönünden olsun, her türlü takdirin üzerinde bir yaklaşım sergiler. Bu yönden kendilerini çok takdir ederiz. Ama bu, bir kamışın ilk seferde kırılıyor olmasının oha filan olmaya kafi bir durum olduğu gerçeğini değiştirmez maalesef. Cengiz balıkçılıktan o takdir ettiğimiz esnaflığını bu tür meseleler ortaya çıkarmayacak ürünlerle sürdürmesini bekleriz aslen. Şu marka getirsin, bu marka götürsün onu bilemem. Ama neden gidip Okuma veya başkasını yaptığını yapıp, mesela kendi markasıyla kendi ürününü satmasın ki? Okuma'dan ucuza onun ayarında veya daha iyi kamışlar yaptırılır elbette..
Cengiz Balıkçılıktan aldığım kamışın yüzüğü kırılmıştı, on dakika içinde gerekli ilgi alakayı gösterip yapmışlardı saşırmıştım açıkçası, birkez daha teşekkür etmek istiyorum kendilerine. Ayrıca personelden Yıldıray'a ayrıca teşekkürler önerdiği herşey mükemmel iş yapıyo ve kaliteli.
Tebrikler Cengiz Balıkçılık Bizde Mersinde PUSULA Balık Av Malzemeleri Cengiz Abiler Sayesinde Tanıştık Onlarla Ziyaretlerinede Gittik Çok Sıcak Karşıladılar Beni ve Çok İlgilendiler Saolsunlar Başarılarınızın Devamını Dilerim.
Profesyonel yaklaşımlar insanları mutlu eder.. mutlu ve memnun müşteride devamını getirir..Şu reklamlarda bir ifade vardı , İtibar kaybetmektense para kaybederim gibi bir şeydi.. senin buradaki bir kaç satır yazın bile onlar için artı menfaattir..
Yaşamımızın her evresinde geçelidir. '' İnsanoğlu ne ekerse onu biçer.'' Kaliteli tohum kullanıp, gerekli ihtimam ve özen gösterilirse, alınacak ürün ve hasatta bir o kadar farklı olmaz mı ? Cengiz Balıkcılıkda sektöründe, kaliteden ödün vermeden hizmet veriyor ve ektiğini biçiyor. Daim olsun derim.
Bahsettiğim gibi balıkçılıkta çok amatörüm. Bahsettiğiniz doğru olabilir, belki daha uygun fiyata daha kaliteli ürünler vardır. Ancak ilk seferde kırıldı derken açıklamak isterim; kırılma kullanımdan dolayı gerçekleşmedi, saygılar.
vedat ağbi sizde balıkçılığın kerim abdul cabbarısınız ,çocukluk yıllarında basketbol seçimimdeki idolum,ancak size bir şey daha danışmak isterim cengiz balıkçılık ve personelinin nezaketi anlayışı çok iyi söyleyecek kelime yok ancak son yıllarda benimde aldığım ve sahilde çok rastladığım lineafeedeki yüksük kopmaları uç kırılmaları hatsafhada evet mümessil firma herkonuda kolaylık gösteriyor ve yardımı yapıyor ama bu hasarlar hiç olmasa daha iyi çünki uchasarlarında kamış eski performansını vermediği gibi insanı üzüyor ve zaman kaybı mesela benin yaklaşık 20 sene evvel aldığım shakespare kamış inanın tüm ozamanki acemiliğime rağmen enufak bir uç hasarı yaşamadı,kaldıki artık eskisi gibi ağır kurşunlarla çalışılamıyor ve ince takım hafif kurşunla atışlar yapılıyor,birde sahilde darbeye maruz kalmıyor, saygılarımla
Yağmur dememiş, soğuk dememişim, gece balık tutmaya kalmışım. Saat 23:00'da lüfer aşlamış. Bir tutumuşum, yemi takıp atacağım, o da ne? Kamışın uç parçası kırılıyor, filan, kamış elimde kalıyor. Gebze'den atıyorum Tarabya'ya gidiş 20TL, dönüş 20 TL. yolluk yemeklik fast food 20 TL. Etti 60 TL. Kamış elde kaldı, ne oldu şimdi? Ertesi gün dükkana gidince gayet güzel karşılanacak olsam ne, bir kuruş almadan değişecek olsa ne? Hesap ortada. O kamışın orada arıza çıkarması bana kafadan 60TL'ye patlıyor zaten. Kamışın kendisi kaç para olsa ki? O yüzden, benim tercihim bozulunca garantisi olan değil, bozulmayacak kamış vs. almak yönünde olacaktır şahsen.
Vedat Abi sırf Yıldıray'ın muhabbetine Cengiz'e gittiğim oluyor.. Öyle güzel anlatıyor ki bazen; boğazda bu makinayla ya da şu kamışla orkinos tutuyorlar dese inanasım gelir Bir de balık günlüğü tuttuğu meşhur bir defteri var ama ele geçiremedik hala
Serdar Abi, üstüne basılırsa ya da benim gibi uç kısmını evin kapısına takarsanız kırılmayacak kamış olduğunu sanmıyorum.. 20 sene önceki kamışların sağlamlığından bashediliyor, sağlamlık olarak benim de kişisel görüşüm aynı yöndedir ancak 20 sene önce surf tipi kamış hatırlamıyorum.. Dolayısıyla gövde inceldikçe, ağırlık hafifledikçe ve boy uzadıkça sağlamlık açısından eski kaliteyi yakalamak zorlaşıyor.. Bir önceki yazınızda kendi markasını yaratmaktan bahsetmişsiniz.. Son derece doğru bir görüş.. Hatta Osmanlı ve öncesi dönemde kullanılan Türk tipi kompozit yay yapım tekniği üzerinden yola çıkarak profosyonel bir girişimde bulunulsa, bugün bu memleketten bir dünya markası çıkmaması için hiçbir neden yok.. Ancak mevcut teknoloji içersinde maddi imkanlar ve kullanışlılık gibi birçok etkeni bir araya getirdiğimizde Cengiz Balıkçılık'tan alış veriş yapmak bize cazip geliyor..
İyide, o kadar da kolay kırılmaması gerekiyor zannımca. Hani bir sürü kamışımız olmasa, diyeceğiz ki hepsi de aynı. Ama öyle olmuyor işte. Bazısı, açıkca görüyoruz ki, sağlam çıkıyor. Hatta bazen sağlam çıkan ucuz adi bilinen bir şeyken, adi çıkan markalı bir şeyde olabiliyor.
benimle de yıldıray arkadaşımız ilgilenmişti, tam 1,5 saat bilfiil uğraştı sağolsun. acemi olmama ve net bir istekte bulunamayışıma rağmen, kullandıkça anladımki tam ihtiyacım olanı vermiş(kamış+makina). yalnız çok methederek 2 paket iğne vermişti, neyde kullanılır hala anlamadım, forumda kodlarını yazıp soracağım birgün istanbula birdahaki gidişimi iple çekiyorum (yeni oyuncaklar lazım)
değerli arkadaşım 20 sene önce gerçekten balıkçılık açısından teçhizatta bugün kü kadar modernizasyon olmasada adı surf olarak geçmeyen daha doğrusu internet ve yoğun ileri haberleşme bilgi paylaşımı türkiyede olmadığından bu kavramı bilmiyorduk ancak yurtdışı gezimde ogünlerde ileri atış kamışları bölümü gün gibi aklımda ayrıca size ifade etmek isterimki ,gövdenin incelmesi ve boyunun uzamasındaki mukavemet dayanımının azalması omalzemenin kaliteli olmadığının göstergesi,mühendis olduğum için belirtmek isterim dikkat ettiyseniz artık vinç ve kamyonların hafiflemesi ve küçülmesine rağmen ebat olarak kaldırma ve taşıma kapasitesi artmaktadır,buda ilerleyen teknolojinin ebatı küçük ve ince hafif ama akma sınırı yüksek olan malzemelerden kullanıldığı içindir.örneğin st52 ve weldox 700 saç karşılaştırılması gibi,bence mümessillerin bu açıklamalar doğrultusunda ithal edilen malzemelerin mukavemet sistemlerinide incelemesi
Üstat doğru diyorsunuz; gövde inceldikçe kalitenin düşmesi şart değil ancak bu sefer de maliyet problemi ile karşı karşıya geliyoruz.. Siz mesleki bilgi ve yurtdışına çıkış imkanları açısından muhakkak avantajlı olacaksınız, gümrük maliyeti ya da kargo ücretine de maruz kalmak gibi bir probleminiz mevcut değil.. Ancak ortalama bir balık malzeme alıcısının sizin gibi imkanları yok maalesef ve sınırın bu tarafından bakmak durumunda..
Abi 20 senen önce benim surf kamışım vardı. Hatta, boyuma filan bakıp özel yapmışlardı. Çok pahalı olduğundan, blank denen kılavuzsuz vs. malzemeyi, kesip biçip, kılavuz filan takıp, özel imalat üretip veriyorlardı. Seri üretim olanları da vardı, satılırdı ama, o zaman pek lüks olurdu karbon kamış. Herkes terziye takım diktirmek gibi, surf kamışları kenine özel yaptırırdı. Velakin spin kamışlar filan, şimdiki gibi malzemeyle, o zamanlarda da vardı. Benim ilk karbon surf kamışım, hiç unutmam, Fenwick blanck ve Fuji kılavuzlarla yapılmıştı bir sürü bin dolar da para vermiştim. 20 kusur sene evvel kaç paraydı vs. tam hatırlamıyorum ama, 2000 dolar gibi filandı. Surf kamış yapmaya en müsait malzeme olan yüksek modül karbon,un 20 sene evvel kullanıldığını ben tecrübeyle gayet iyi biliyorum. Ve bugün surf diye satılan çoğu kamıştan daha inice, hafif ve sağlam olurlardı. 400 gram, evet yazıyla dörtyüz gram atarı olan kamışlardan bahsediyoruz, 20 sene evvelsine dair. Bugün yok mu öylesi? Var, ama araki bulasın. Gene döküntü, gene orta karar malzemeden fazlası yok pek raflarda...