konunun yeri neresidir tam bilemedim, onun için burada açıyorum. aralık ayında sabah suyunda bir hevesle hazırlık yaparken yere çömelmiş vaziyette Okuma V System kamışa makineyi takıyordum ki dizimin üzerinden kayıp 30-40 cm yüksekten yere düştü. alacakaranlıkta bir şey göremeyip makinayı taktım ve daha ilk atışın sonunda sararken bir terslik olduğunu anladım ama yine bir şey göremedim. 2-3 kez daha atınca dikkatle incelerken uç porselenden bir kıymık atmış olduğunu farkettim ama bu arada örgü misinamın da yaklaşık 50 m.si tırtıklanıp heba oldu. hevesim kursağımda kalmış vaziyette avı sonlandırdım. pazartesi sabah erken Cengiz Balıkçılığı aradım ve görüştüğüm Emre Bey '' ücretsiz olarak porselen yüzük göndeririz ama takmak zordur, kamışı bize ulaştırırsanız tamir eder göndeririz. '' deyince sevinçle kargoyu hazırlayıp gönderdim. tabi Emre Bey kargocuların tutumu konusunda uyarı yaptığı için, daha önce aldığım bir spin kamışa yapılmış olan kargo ambalajı içine yerleştirip kenarını da köpükle takviyeledim ve gönderdim. ertesi gün akşam saatlerinde Emre Bey beni arayıp kargonun ulaştığını, ancak hem ambalajın, hem de içindeki kamışın parça parça olduğunu söyleyince tepemden aşağı kaynar sular döküldü, tansiyonum tavan yaptı banghead sabah kalkar kalkmaz kargo firmasına gittim ve ağzıma geleni saydım ama adamlar aladağdan serin. bir şey alamazsın hocam boşa uğraşma dediler. bu rahatlık karşısında dedim ki pire için yorgan yakarım, 50-100 liralik malzemem için sizi tüketici hakları hakem heyetine şikayet ederim, daha da olmadı 15 katı para harcar mahkemeye veririm deyip çıktım. ama sağolsunlar Emre Bey bu konunun takibini kendilerinin yapacağını, beni mağdur etmeyeceklerini söylediler ve öyle de yaptılar. kargo firması ile olan süreç uzun süreceği için, sadece ürün ellerinde olmadığından yeni parti malların gelmesi kadar bir süre bekledim ve bana kamışın uç parçasının sıfırını göndererek sözlerinde durdular. şu an alma niyetinde olduğum ekipmanlarda Okuma markası ön planda olacaktır ve Cengiz Balıkçılığın müşteri hizmetleri politikasını tüm eşe dosta anlatıyorum.
Bende kamışı ordan alacaktım fakat ellerinde Okuma V System 2.40 o hafta için yoktu, mecburen ince cizgiden aldım. Fakat Cengiz Balıkçılık bence alanında kesinlikle ilk iki sırada bana göre. Şu kadarını söyleyim benzer konumda olan başkaları gibi, online satış sitesine koydukları fiyattan asla vermiyorlar. Size telefonda mutlaka ve mutlaka ikramda bulunuyorlar. Gösterdikleri ilgi alaka da ayrı bir teşekkürü hak ediyor.
ben 1000 km uzakta olduğumdan kamışı almadan önce telefonla Cengiz Balıkçılıkla görüştüm. görüştüğüm kişi, yalnızca yerinde satışları olduğunu, internetten de satış yapmalarının etik olmayacağını, ancak nereden alırsam alayım Okuma ürünlerinin arkasında olduklarını söylediler ve ben de buna güvenerek başka bir yerden alışveriş yaptım. sağolsunlar dedikleri gibi yardımcı da oldular.
ALPER-EMRE-ERDEM KARDEŞLERİM SAĞOLSUNLAR YAPTIKLARI İŞE SAHİP BİLGİLİ VE SON DERECE ALÇAK GÖNÜLLÜLER...ONLARI SEVGİ İLE SELAMLIYORUM....BAŞKA YERDEN MALZEME ALMAM VE BU İŞE GÖNÜL VERENLEREDE TEK TAVSİYE ETTİĞİM YERDİR.....(KUZGUNCUKLU)
Telefonda Cengiz Balıkçılık derken bile sesleri içtendir. Diğer mağazalar gibi hayatlarından bezmiş şekilde konuşmazlar. Şimdiye kadar tek bir problem bile yaşamadığım yegane mağazadır.
Oradaki arkadaslar gercek bir balik tutkunu; 1 i haric. adamlardan sahte alirken oneri istedigimde oylebir icten anlatiyorlar ki isi gucu birakip baliga gidesim geliyor hemen Tebrikler bravo guleryuzlu esnaf Gerci bu konu biraz reklam oldu ama hakkidir cengizin... ve eminimki burada yazilanlarin hepsi,Bahsi gecen sahislar tarafindan okunacaktir.
Mağdur etmemek için herşeyi yapmışlar. Okuma yı marka olarak kullanmasamda esnaflıklarına diyecek söz yok. Tebrikler ve teşekkürler...
cengiz-balıkçılığa-bu-konu-vesilesiyle-bende-teşekkür-etmek-isterim. kendi-hatamla-kırdığım-okuma-surf-makinamın-parçalarını-hiç-sorgusuz-ve-üzerine-bilyada-ekleyerek-gönderdiler.esnaflıkları-tam-her-zaman-yardımcı-olmaktan-yanalar Adanadan-selamlar-olsun
İyilerdir. Dün 460 lira etiketi olan ürünü zorlaya zorlaya 300 e aldım kendilerinden. Öncelikleri para değil gönül kazanmak olduğundan böyle seveni çok oluyor.
Hani, sizde bayağı iyi pazarlıkcıymışsınız ben gibi. Allah'tan üste para almamışsınız. hihi İyi olan ve sattığının arkasında adam gibi durarak bu hizmeti verenler, her zaman kazanırlar.
Aslında yukarıdaki örnekler ,cengiz balıkçılığı övücü olsalarda,ticaret etiği açısından firmayı zor durumda bırakacak mesajlar. CENGİZ BALIKÇILIK, ithal ettiği muhtelif markalardaki ürünlerini toptan satış yaparak ,yurt içindeki yüzlerce esnafa ve internet satışı yapan firmalara verir.Satışlarda bir ürünün toptan fiyatı ayrıdır,tavsiye edilen perakende satış fiyatı ayrı. müşteri (son kullanıcı) online sitelerde yada esnafta malın fiyatını öğrenip,cengiz balıkçılığı telefonla aradığında ya da perakende mağazasına gittiğinde piyasa fiyatının çok altında rakamlarla o malı satın alabiliyorsa bu firmanın toptan satış yaptığı firmalarla haksız rekabete girdiğini gösterirki,ticaret hayatında bu etik bir davranış değildir. Şöyle düşünelim,esnafsınız ,mesela okuma serisi 200 makina ve 300 kamış aldınız sezonda satıp para kazanayım diye 30 bin tl yi koydunuz firmanın kasasına,peşin güzel iskontoyla iyibir alışveriş yaptınız.Sonra yukarıdaki mesajlara benzer ya da birebir müşterinizden 460 lira etiket koyduğunuz malı 300 liraya verdiklerini duydunuz.(% 30 iskontoyla 320 maliyetiniz var)Sermayeyi kediye yüklediğinizi düşünmezmisiniz,bu gün en küçük çaplı bir dükkanın kilidini açarken günlük min.100 tl gideri var (çalışanı olmayan),aldığı malda kar edemeyen esnaf nasıl ayakta kalacak,karnını doyuracak.
Söylediklerinizde haklılık payı var tabiki fakat şunu da belirtmek istiyorum benim bulunduğum şehirde Okuma marka satan tek bir yer bile yok, Shimano satan tek bir yer var onda da 3-4 kamış ve makine anca vardır. Ayrıca esnaf ya da online site olsun, düzgün iş yapsın tüketici gerekirse daha fazla öder ondan alır. Ürünleri sitede stokta gösterip, parayı ödedikten sonra haftalarca ne telefon eden ne de ürün gönderen siteler var. Sizden sipariş aldıktan sonra tedarikçi firmadan ürünü isteyen yerler var. Diyeceğim şu ki adam gibi işini yapan herkes iş yapar kesinlikle. Mesela konuyu açan arkadaşın sorununun aynısıyla ben başka bir marka kamışımda yaşadım, üst parça gerekiyordu. Firmayı 3 ay bekledim, taşınmaydı, stok sayımıydı falan filan diye. 3 ay sonra aradığmda telefondaki hanımefendi bana bir cep numarası verdi buraya sorun diye. Aradım numarayı çıkan arkadaşın beni bi dövmediği kaldı bu numarayı nasıl almışım diye. Sonrasında bayi değilim diye, böyle bir hizmetlerinin olmadığını kamışı nerden aldıysam oraya gitmemi söyledi. Etik değilmiş bayi dışında satış yapmaları, e arkadaşım senin online alışveriş siten yok mu peki ordan yapmıyormusun satış... Sonuç olarak ben parçamı aldım ama bundan sonra o marka ile hiç bi şekilde alışverişim olmayacağını burdan konu açarak belirtmiştim. Mesela ben Okuma kamışımı ince çizgiden, cengiz balıkçılığın bana soyledıgı fıyatın bıraz daha fazlasını vererek aldım ama ondan sonraki tüm alışverişlerimi de oradan yaptım. Neden çünkü memnun kaldım. Bugün aldığınız ürün yarın elinizde oluyor, anlık stok durumları var, stokta görünen ürün kesinlikle ve kesinlikle stokda oluyor, ilgililer...vs.
Cengiz balıkçılığa gidince sanki ticari bir yere değilde amatör balıkçılar derneğine gitmiş gibi oluyorum ilgi alaka bilgi paylaşımı sınırsız ne sorarsanız cevabını ayrıntılı şekilde alırsınız. Bu malzeme, avlak yada teknik olsun farketmez bıkmadan sıkılmadan aynı heyecan ile herkese cevap vermekten mutlu oluyorlar ve bunu yüzlerinden okuyabiliyorsun.
ilgi ve alakaları alışmadığımız türden ama fatih abinin dediği gibi fiyat bilgisi vs. ile bayiler karşısında zordurumda bırakmamak lazım. çünkü benim ilk görüşmemde de beni bayilere yönlendirmiş ve kendilerinin ithlatçı - toptancı olması nedeniyle diğer esnafla rekabete girmemeleri gerektiğini söylemişlerdi. bu konuda istanbul'da oturanlar daha şanslı ben de bulunduğum ilde okuma markası satan kimse olmadığından ürünleri görmeden, inceleme imkanı olmadan, internet üzerinden ve biraz daha pahalı alıyorum, ama en azından kafam rahat. yıllar önce aldığım emektar okuma makinama bile bakım yapıp gönderdiler sağolsunlar.
İşte bu tanımlama,kısa ve öz onlara en yakışacak tanımlamadır,tebrik ediyorum. Alemde hiçbir satıcı onların gerek malzeme ve gerekse muhtelif avcılık kabiliyet ve yeteneğinde değildir. Onlar kadar çalışkan hiç değildir. Adamına göre muamele onlara has bir davranış şekli değildir. Şöyle bir düşünün her satıcının patronları içerde yazıhanelerinde yada orda,burda turlarken,3 kardeş birden tüm gün ayakta,yanlarında çalışan elemanlarının hepsinden bile fazla çalışmaktadırlar. Türkiyede manasına tam uyan bir balıkcılık klübü yoktur.Ama orası bu havadadır,dostların buluştukları hayat gailesinin nerdeyse tüm zorluklarından sıyrıldıkları,yeni bilgi,takım teçhizat,tüyo,kerteriz,güleryüz,olabildiğince muhabbet,sevgi,saygı,itimat,velhasıl tüm olumlu tezahürlerin aynası bir mekandır. Hırsları sizlere hizmettir. Hırsları sizlere neyi nasıl ve ucuz sunmaya odaklanmıştır. Değil Türkiyede dünyada emsalinin olabileceğini sanmıyorum. İnanılmaz mütevaziliklerin eşi yoktur. Rakiplerinin bile en sevdikleri esnaf onlardır. Yüce allahın sanki yarattığı haşa ama melekleridir onlar. Çok uzun senelerden beri tanıdığım bu yaşıma kadar gördüğüm en muteber insanlardır onlar,elbetteki ekiplerinede yansımıştır tüm bu güzellikler. Sevgiler,saygılar onlara
Bu ne ya,ikide bir aynı konu açılıp duruyor,hep aynı firmaya methiyeler yağıyor,peki ya diğerleri,hepsimi kötü o firmaların...
kesinlikle diğerlerine kötü demiyoruz abi, ama bu firma iyi belki sattıkları ürün kalite olarak bazı markalardan geridedir, ama ülkemizde müşteri hizmetleri, garanti, tamir ve bakım servisi gibi konularda sattığı malın arkasında duran firma sayısı az. sadece balıkçılıkta değil, aklınıza gelen her türlü eşya için aynı sıkıntı var.