Merhaba. Spin kamışımın fincanlarından biri (en büyük 3. fincan olması lazım. Ayaklı fincan yani) yerinden çıktı. Kırılma yok yalnızca darbeye bağlı olarak dıştaki epoxy kalktı ve fincan düştü. Bende Cengiz Balıkçılığı aradım ve durumu anlattım. Sağolsunlar göndermemi söylediler yaparız dediler. Bende gönderdim. Sonra kamış geri geldi. Fincanı yapıştırmışlar ama dıştaki epoxy yamuk yumuk olmuş. Böyle yapıştırıcıyı bi kağıda bolca dökersiniz de şekilsiz bi hal alır ya aynı öyle olmuş. Tabi moralim bozuldu benim de. Aksiyonda sıkıntı olmaz ama biraz takıntılıyım malzeme konusunda. Çizilmesini bile istemem. Asıl sorun şu ben şimdi bunu nasıl düzeltebilrim veya nasıl düzelttirebilirim. Tekrar göndersem düzeltilme imkanı varmı? Yada kendim o tabakayı nasıl kaldırıp yeniden yapıştırabilirim? Hangi malzemeyi hangi yöntemi kullanayım ki yapıştırıcı düzgün dursun eğik bükük durmasın ? Eğer imkan yoksa yeni parça isteyeceğim firmadan ücreti karşılığında. Bu işten anlayanlardan yardım bekliyorum Aklıma takılan bir soruda şuki; özenmeden yapıldığı içinmi böyle oldu yoksa zaten orjinali gibi olma ihtimali yok muydu?idk Lütfen yardım edin ...
Süreç bir parça uzundur... Önce parçayı çıkartmanız gerekiyor; bunun için alev ile tavlayıp sonra deformasyona uğrayan epoksiyi kesip kazımanız gerekiyor; ve tabii bu işlem çok büyük dikkat istiyor... Eğer bunu becerir de parçayı kendine ve kamışa zarar vermeden sökebilirseniz tekrar yerine koyma aşaması gelecek... Önce uygun bir ip ile sarmanız gerekecek; bir parça beceri isteyen bir iştir ve düzgün atlatmaksızın yapmak gerekir; sonrasında üzerine epoksi uygulaması yapmanız gerekiyor; yine uygun epoksiyi (iki tüp halindedir ve aynı oranda iyice karıştırmanız gerekiyor) bir fırça yardımı ile ip sardığınız yerlere sürmeniz; sonrasında donan kadar kamışı çevirmeniz, sonrasında da 1 gün kurumaya bırakmanız gerekmekte... Çevirme uzun sürer; çabuk kuruyan epoksi kullanırsanız ileride çatlama yapar; geç donan epoksilerden kullanmak gerekiyor... Bendeki bilgiler bu kadar; biraz daha araştırma yapmak gerek... Esasen kurutma işi için iptidai ya da modern makinalar mevcut; tabii yurtdışında; yurtiçinde kendi çabaları ile yaptıranlar var... http://www.mudhole.com/Rod-Repair
derdininin dermanı birol ustada sürekli bakarım bu linke ellerine sağlık olsun buyrun nasıl yapılacağı ayrıntılı bi şekilde anlatmış burada usta http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=39625
Süpersiniz. Peki 'uygun epoksi' olarak ne önerirsiniz? Ayrıca uygun ipde lazım. Teşekkürler çok faydalı bir link. Vakit bulur bulmaz okuyacağım.
Mustafa sen onu yapılana kadar tekrar ,takrar cengize gönder.Onlar yoğun oldukları için fazla ilgilenemiyorlar. Hiç çekinme ,ancak böyle düzelir.Bende öyle yapıyorum.:thumb: