Geçen hafta cep telefonuma bir mesaj geldi. "Pepsinin kampanyasından hediye kazandınız. 0530 .. telefonu arayarak onaylamanız gerekiyor." diyordu. Pepsinin kampanyası mı varmış, hiç pepsi satın almadım ki kampanya için beni arasınlar diyerek önce şaşırdım. Sonra arayalım bakalım, alt tarafı 3-5 kontörüm gider düşüncesiyle aradım. Karşıma tipik anadolu türkçesiyle hatta biraz da doğu şivesine yakın bir türkçeyle konuşan bir erkek çıktı. Durumu anlattıktan sonra bana, önce adımı sordu, söyledim, baba adımı sordu, 1-2 saniye duraksadım... Benim baba adımla ne işin olabilir dedim. "O zaman bu kampanyadan faydalanamazsınız" dedi ve tak diye yüzüme kapayıverdi. Tam tahmin ettiğim gibi, bir dolandırıcılık oyununa davet edilmiştim. Sizinle de bu olayı paylaşarak, dikkat etmenizi tavsiye ederim.
Nedim Bey; Bu tarz uygulamalarla cok sık karsılasıyorumda pepsiyi ilk kez duydum bunlardan ziyade hediye kitap,tanıtım amaçlı saat,dogum günü hediyeniz...vs. msjlar geliyor bana hediyenizi almak için bilmem kaç nolu telefonu arıyorsun.Adresi veriyorsun eminonunde 5tl ye satılan saat geliyor,saate para vermiyorsun ama kargo ücreti olarak 10tl istiyorlar.Satış için yeni bir strateji yani.Aman dikkat...
bende ufak bır ekleme yapayım,gecen bırkac hafta önce bulgarıstan kodlu bır numara aradı benı.senı sevıyorum,nolur gel kurtar dıye.kımsın ınmısın cinmisin numaramı kimden aldın demeye kalmadan telı beni acilen ara dıyerek kapattı..aramadım tabı,daha önceden de duymustum 2000,3000 dolar ıstıyorlardı o zaman simdıde telden arattırmaya calısıyorlar..operatör sirketındeki bırkac arkadasıma sordum.kontörlerı su gibı yutuyormus..bulgarıstanda bazı numaralar tak kullan seklınde oldugu ıcın ulasamadılar kimin,nesi olduguna.dikkatli olun haberınız olsun dostlar
Bu türden bir mesaj alındığında numara anında polise bildirilse daha uygun olur. Böylelikle, kampanyaya polis katılmış ve hediyelerini de almış olur.
İşin enteresan kısmı msjlar isme geliyor.Benim numaram benim adıma kayıtlı değil.Bu tarz firmalara,kişisel bilgilerimi kim veriyor anlamış değilim
umut saglam bır kaynaktan duyduguma göre,ki bız bunu daha önce arkadaslar arasında cok tartıstık konustuk..bu bilgileri bankalar para karsılıgı satıyor diye duydum..
hehehe, banada ingilizce mesaj geldi nokia'dan. güya 100 bin sterlin kazanmışım. nokıa'nın sitesinden araştırdım, adamlar bildiri yayınlamış bu tür mesajlara kanmayın diye. kötü tarafı, bir sürü arayan olmuş. eee nede olsa 100 bin sterlin
Bu banka olayını bende duymustum ama pek inandırıcı gelmemişti başta ama malasef ole sanırım.Adamların elinde müşterilerinin hertürlü bilgisi var ve bu bilgiler ortalıkta dolasıyor.Çok kotu ya
Neyse abi zaten ole paranın hayrı olmaz bize;bizi işimize bakalım kırıyormuyoruz bu aksam şeytanın bacağını
Merak etme abi cay,kahve,sandaviç aklımda sende akımları unutmamışsındır umarım.Sağ ayak meselesine gelince sağ ayagımın üzerinde seke seke gelirim merak etme...
Walla Murat; Var diyorlar bizimde haberimiz yok.Bende forumun yalancısıyım,bakacaz bakalım akşam varmı yokmu.Sabah yazarız yorumu,gerci Ercan abinin benimle daha siftahı yok ama bakalım kısmet kıracaz inşallah bugün şeytanın bacagını
Buna benzer bir mesajda bana geldi, efendim bilmem kaç nolu telefonunuzun bilmem hangi tarihinde ödenmemiş borcu var işte bu borcu faizsiz taksitlendirmek için bilmem ne hukuk bürosuna geliniz ve görüşelim, mesajı yollayan numarayı aradığımda karşıma genç bir bayan çıktı durum nedir diye sorduğumda , size ilettiğimiz mesajdaki gibi diyince yahu kardeşim benim hiçbir zaman böyle bir numaram olmadı ve üstelik benim kullandığım hat babamın üzerine , siz benim adımı nereden biliyorsunuzda adıma böyle bir mesaj çekiyorsunuz dediğimde o genç bayan telefonu hiç bir cevap vermeden yüzüme kapattı.