Selamlar Balik Dostlari; çok üzülerek Bu Konuyu Açmak Istedim. Sürekli Ava Gittiğim Bölgelerden Birisi Olan Bilecik çerkeşli Göletinde Sezon Açilişi Için Gittiğimizde Gördüğüm Manzara Karşisinda şoke Oldum. Gölün Etrafinda Tirifiri Atan Bir Sürü Insan Gördüm. Denetim Altinda Olan Hatta Bazen Jandarmanin Gelip Baskinlar Yaptiği Ve Bohçacilara Göz Açtirmadiği Bir Yerde Bu Insanlar Nasil Olurda Tirifiri Atabliyordu. Gölün Etrafinda Birçok Tirifiri Parçasi Topladik. Eminim Bir Okadar Da Suda Vardir. Sular çekilince Hep Beraber Göreceğiz.daha Sonra Birşeyler Almak Için Köyün Bakkalina Gittiğimde Gördümki Bazi Kişiler Gelip çok Rahatlikla Bakkaldan Tirifiri Aliyor. Köyün Bakkali Tirifiri Satiyor. Ve O Köyün Göletine Bakan Bekçileri Bizlerden 7,5 Tl Para Topluyor. Toplanan Para Bağiş Makbuzu Ile Aliniyor Alinmasindan Zerre Gocunmuyorum Ancak Bu Parayi Alirken Bizim Sahip çiktiğimiz Kadar Göllerine Sahip çikmiyolar Ve Bu Lanet Nesneyi (tirifiriyi) Satiyorlar.tirifir Satanlari Uyardiğimizda Bize Birşey Olmaz Diyolar. Diğer Konuda Açilişta Buranin Insanlarindan öğrendiğim Dahada Vahim Bir Gerçek. Efendim Sezon Açilmadan önce Yani Balik Havyar Zamanindayken Buraya Bazi Kişiler Ağ Atmişlar Köy Halkida Bu Ağ Atanlari Yakalamak Için Baskin Yapmiş.adamlar Ağlari Birakip Kaçmişlar.traji Komik Tarafi Burada Başliyor. Başkalarina Baskina Giden Köy Halkida Sudaki Ağlari Köye Gelir Olmasi Amaciyla Kullanmiş. Artik Nekadar Kullandilar Nekadar Balik Yakaladilar Meçhul. Ama Köye Gelir Olsun Diyede 3-5 Balik Yakalanmamiştir.ya Ey Zavalli O Mevsimler Neden Yasak Balik Havyarini Atsin Diye Havyarida Trofe Baliklar Atar .balik Havyarini Atarken Kiyiya Gelir.zaten Sersem Gibidir Sende Ağ Ile Bunlari Toplarsan Yarin Birgün Köyüne Gelecek Ve Sana O 7,5 Tl Yi Verecek Balikçi Bulamazssin.sayin Bakkal Oraya Balik Avi Için Gelenler Senden Birsürü Yiyecek Içecek Malzemesi Aliyor Sen O üç Kuruşluk Tirifiryi Satarsan öbür Tarafta Daha Büyük Gelirden Mahrum Olursun. Herşeyden önemlisi Insanliktir Bence. Benim Sahip çiktiğim Kadar Sende Sahip çikacaksin. Herkesi Duyarli Olmaya Ve Bu Bölgede Avlanan Tüm Balik Dostlarinin Bu Bilgiler Işiği Altinda Tirifiri Atanlari Uyarmaya Ve Attirmamaya Davet Ediyorum.biz örgütlenirsen Yarinlarimizda Bu Sporu Torunlarimiz Dahi Yapabilir. Saygilar
Çok üzüldüm Gökhan sitem dolu yazını okurken birtürlü o lanet nesnenin adını tam olarak telaffuz edememen yada bilerek yazmaman ayrıyeten takdire şayan geldi bana,zaten bu lanet nesnenin adı bile olmamalı,olamamalı olsa bile yine telaffuz edilelemeli gereken önlemler alınır inşallah demek isterim ama hiç umudum yok anca bu sisteme birkaç kara kalpaklı lazım neyse uzatmadan duyarlılığın için teşekkürler aynen üzüntünü paylaşıyorum,bakalım o da nereye kadar
Bu konuyu az önce Bilecik valiliğine ilettim bu tür olaylarda her okuyan üyemiz ayrıca bir mesaj yollarsa sonuca gidilebilir..
Yazim Hatalarindan Dolayi özür Dilerim Ama Işyerinden Yaziyorum Ve Bir Toplanti öncesi Konuyu Acele Olarak Buraya Taşimak Istedim.bende Gerekli Birkaç Yere Mail Attim Bakalim Neticeyi Göreceğiz.
Gökhan yazım hatan falan yok sadece ince bir espri yakalamak istedim o adını bile yazmayacağım nesne hakkında