şişme botu denize indireli 1 hafta oluyor kurekle 100 metre felan acıldığım oldu edremit korfezi işkele tarafında ama cesaret edip o motoru takıp botun kıçındaki tüplerden birinin üstüne oturmaya cekiniyom ya bu cok tuhaf bişey denize dusersem bidaha bota cıkamam veya oraya oturduğumda botun kıçı denize gomulcekmiş gibi geliyor bana yada bitarafı kalkıcakmış gibi geliyor bana bu dusunceleri biturlu kafamda yenemedim asasıda en az 10 metre tamam yuzme biliyom ama zor hakkaten bu iş zor bot yalpalıyor dalgada zaten bi dussek bidaha hayyatta bota cıkamayız işimiz beter olur botta ayağa bile rahat rahat kalkamıyom nasıl alışıcam ben bu işe ya
Can yeleği kullanmayı kesinlikle ihmal etme. Bota da yandan bir merdiven ayarla. Halat Merdiven. Sorun olmaz...
can yelegi mutlaka kullan korkmanada gerek yok bahsettigin yer oren ogretmen evleri iskele mahallesimi? eyer orasıysa gencligim her yaz orda gecti cok iyi levrekler yakaladım esinti oldugu zaman baya zorlar seni sunuda dusun ben orda deniz yatagıyla 200 300 metre acılmıs canyelegi olmayan cok insan gordum
Alışırsın alışırsın, bot işi zevklidir. Ben botu motoru alalı 3 ay oldu suya indiremedim daha sen hemen siftahı yapmışsın, helal sana. Şu liman işi canımı sıkmaya başladı hala ruhsatı vermediler, yok efendim botun fotoğrafını beğenmemişler, burun kısmı tam görünmüyormuş. İşin yoksa bir daha şişir fotoğrafını çek ya sabır.
Murat Bey bende sizin gibiydim ilk günler.Hatta botla ilk denize açıldığımda enişteme çabuk indir beni diye yalvarmıştım.Eniştem botta azıcık oraya buraya dönse enişte yalvarıyorum sana kıpırdama diye söyleniyordum.Ama şimdi tek başıma açılabiliyorum.Ama kıyılarda.Hatta botun yanlarına oturuyorum.Ayağı kalkabiliyorum.Tüm bunları yaparken üzerimde can yeleği mutlaka oluyor.Moturu taksanız da botun önü kalkmaz.Ben arka tarafa 30 kiloluk akü ve ben 90 kilo yine de botun arkası denize batmadı.
Sevgili ilhan bende geçen yaz o dediğin yerde 2.80 kolibri bot ve 5 beygir honda ile dolaştım. gözlemlerim ışığında dikkat etmeni önerebileceğim noktaları yazıyorum. EN ÖNEMLİSİ: Can yeleği giy ve motorun emniyet mandalını mutlaka can yeleğine iliştir. (Bu durumda denize düşsen bile motor hemen duracaktır. Aksi taktirde ya çevrende turlar yada alır başını gider) botun en güvenli yeri tabanıdır. Hareket halinde tabana sağ-kıç yere otur sol elle motoru idare et. tüplere binme farketmediğin bir dalgada kendini suda bulabilirsin. Mutlaka cep telefonunu su geçirmez bir kılıf içinde can yeleğinin cebinde tut. denize tam şişmiş botla açılsan bile pompanı kıyıda bırakma bunlar dışında bot çok güvenilir bir deniz aracıdır. Şunu unutma koca koca yatlar gemiler battığında insanları botlar kurtarır.
selam arkadaslar botun arkasında en arka tahtanın ustunde emniyet kemeri gibi bişey var onu nasıl kullancağımızı anlamadım.can yeleği cep telefonu pompa bunlara sonuna kadar katılıyom.dun biraz botun arka kıçına oturdum sığ suda ayağa kalktım botu salladım aslında o kadar korkulcak bişey yok gibi.valla hasan kardeşim henuz bağlama kutuğu için basvurmadım aslında basvurmak için tum belgelerim hazır.denize dusersek diyelim zıpkıncı arkadaslar özellikle bota cıkmak için pratik yontemler biliyolardır.ip merdiven konusunu dusundum biraz ama ip merdivene basınca ayaklarımız botun altına kaymazmı.oteki turlude kendimiz cıkmaya calışsak tupun ustune doğru yuklenmeye calışşsak bot yine ileri doğru kaymazmı.bu bota cıkmanın pratik yontemleri olmalı.evet burası iskle yat limanının oralar.