Çeşme 15 Kilogram Trança ve ufaklıklar..

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında greenpiiz tarafından paylaşıldı.

1. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Uzun zamandır hayalini kurduğum trofe balık avı geçtiğimiz cuma günü nasip oldu . Çeşme açıklarında 67 metre derinlikte oltama vuran Trança balığı sanırım trofe balık kelimesinin hakkını verir cinsten . Balık büyük görünsün diye ileri uzatsam sanırım beni göremezdiniz .

0.80 Trabucco misina , Mustad delikli orkinos iğnesi ve ucuna yem olarak yarım Tirsi balığı takıp hazırladığım takıma geldi.

Balığı tek bir an bile boşluk vermeden yukarı çektim . 10 - 15 metre kadar kaldırdıktan sonra nispeten sakin gelen hayvan tekneye yaklaştığında tekrar delirdi. Bu arada ekleyeyim Kasnak yani el oltası ile çektim ve inanın sanki aşağıdan bir dalgıç çekiyor .

Teknede yalnız olsaydım alabileceğimi sanmıyordum ancak av arkadaşım burada devreye girdi ve balığı içeriye alabildik .

12 - 13 kilogram vardır diye tahmin ettiğim balık dişi bir trança balığı , bilimsel adıyla bir " Dentex Gibbosus ". Akşam tartma fırsatı bulduğumda 15 kilogram 460 gram geldiğini gördüm . Bu benim hayatımdaki en iyi av . Tatil sitesinin limanından bakkala gidene kadarki kısa mesafede meraklı sorular ve fotoğraf çekilme isteklerini geri çevirmedim . İnsanlar böyle bir balığı gördüğü için şaşkın ve hevesle fotoğraf çektiriyorlardı . Eski kulağı kesik balıkçı abilerimiz ise uzun zaman sonra buralardan böyle bir balığı görmenin mutluluğuyla eski avlarını anlattılar . Resimleri telefondan facebook a yolladım . Avlanmaya götürdüğüm müşterilerimden bazıları aradı ve tebrik ettiler . Kendileri de gitmek ve avlamak istediklerini söylediler ancak bu balığın her zaman gelmeyeceğini ve *avlayabiliriz sözünü veremeyeceğimi söyledim .

Balık 5 - 7 kilogram arası gelseydi afiyetle yiyebilirdim . Ancak 15.5 kilogram gelen bu balığı ihtiyacım olduğundan dolayı paraya çevirdim . Geriye çocuklarıma gösterebileceğim bu güzel fotoğraflar kaldı . Aynı gece sülünezle yaptığım dip avında ise birkaç deniz çuprası ve kilogram üzeri sivriburun sargoz oltama geldiler . Bu balıkları ise afiyetle yiyerek biraz olsun kendimi teselli ettim

Bu arkadaşları ise hırsızlı dip takımına bağlamış olduğum 14 numara mustad iğne ile avladım.

Daha iyileri oltalarınıza nasip olsun...

2. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    İbrahim tebrik ederim devamlarını dilerim herkese nasip olamayacak bir balık yakalamışsın ...

3. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Helal, tebrikler.

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Harika bir balık. Denizlerimizde böyle balıkların da bulunduğunu bilmek güzel.
    Çupralar ve sivri burun için tebrik ederim, onlarda gölgede kalmış olsalar da çok güzel balıklar.

5. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Çok teşekkür ederim .

Bu balığın anayurdu bildiğim kadarıyla kızıldeniz ve orada kutsal balık sayılıyor . Balık oradan çıkıp Çanakkaleye kadar gelip geçit yapıp gidiyor . Özellikle ege de coğu yerde balıkçıların yakaladığı bir balık ancak boyut olarak biraz iri genelde 5 - 10 kilo aralığındakileri çok sık görüyorum . Mutlaka dahada irileri vardır ve yakalanmıştır .

Eğer yanlış biliyorsam ustalar düzeltirler .

Çupraların zamanı başlıyor bekliyoruz dört gözle daha büyüklerini onlarında : )

Her zaman hayalini kurduğum bir avdı ve nasip oldu . Daha iyileri sizlerin olsun

6. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    Tek kelime perfect. .

7. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Benimde hayalimde bir gün kocaman bir trança yakalamak var...3 senedir onu arıyorum..daha buluşamadık bir türlü..Ama yemek veya satmak için değil..Sadece biraz sevip birde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra evine geri yollamak için..

8. Tamer10

Tamer10 Tamer

Favori Kamış:
    Silstar Proflex 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500FB,Zirca 2500F,Zircos 4000F x 2
    En İyi Avı:
    Hatunum
    Tebrikler İbrahim :thumb: imrenmemek elde değil :) herkese bu boyda nasip olmaz bu balık

9. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Eleştirin için teşekkürler , haklısın keşke herkes her yakaladığı balığı sevip salsa .

Birgün elbet buluşursunuz . İnşallah .

10. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Eyvallah Tamer abi . Kısmet diyelim . Geçtiğimiz haftada bir arkadaş tarafından 9.5 Kilogramlığı yakalandı o erkek idi

11. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Tek kelime ile "müthiş" bir av.. imrenilmeyecek gibi değil :clap2:

12. kaygisiz

kaygisiz Deniz Alkım

Favori Makine:
    Okuma Safina pro-65
    İbrahim Bey.

Öncelikle sizi tebrik ederim. reeling Birşeyi merak ettim balığı Çeşmenin hangi bölgesinin açıkalrında tuttunuz. Bende o tarafa gidip bir şansımı deneyeyim.

13. Querorz

Querorz Fatih

Tebrikler,tebrikler... Genelde tekne avlarında sizin son fotoğrafta paylaştığınız boyda 20-25 cm'lik balıklar avlanır ve bu balıklara uygun boyutta iğneler kullanılır. Raporunuzu okurken trançanın da ufacık bir iğneye tesadüfen atlayan bir dev olduğunu zannettim fakat balığı koca bir iğneyle yakalamışsınız. Önceden planlamıştınız herhalde koca bir balık yakalamayı :) .

14. sabriyazici

sabriyazici sabri

maaşallah daha irileri rast gelsin in ş

15. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Shimano Yase SeaBass 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Kalkan 46 cm-2 kg/Kofana 41 cm
    Süper bir rapor tebrikler. İlk defa burda görüyorum bu balığı. Hakkında en ufak bilgim yoktu. Ticari değeri nedir peki bu balığın. Dedim ya bizim buralarda olmadığı için kaça gitti çok merak ettim doğrusu :D

16. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Arkadaşlar teker teker teşekkürler .
    Bizim burada havayı yakalamak kolay degil .Fırsatını bulursan uzaklara açıklara gidersin. Birde ben hep buradayım bazen birileri büyük balıklar yakalar ve duyarsın , muhabbeti olur . Yine bazı balıkların her sene görüldükleri zamanlar vardır . Geçtiğimiz hafta bir tane yakalanınca ve yapacağı bölgeyide bilince gidip deneyelim dedim . Nasip oldu .

Epey orkinos var dıpten gelmezse orkinos alırız diye bidondan çelik misina iğne ve ip ile takımı bile hazırlamıştım . Aynı zamanda teknede olan sırtılarla uzak olan mesafede sırtı çekerek gittim :) yani anlayacağın birçok yöntemi hazırda bulundurmak iyidir.

Bölge olarak Gerence körfezi - Eşek adası taraflarında avlanıyorum . Ticari değeri aşşağı yukarı bellidir burada muhabbetini yapmaya gerek bence yok :thumb:

17. kasım yavuzkurt

kasım yavuzkurt kasım yavuzkurt

Favori Makine:
    banax-sx4000
    En İyi Avı:
    yayın 34.400
    denızde son 5 yıldır 1 kg ustu balık yakalayamayan ben saygıyla selamlıyorum ustadım :D

18. therasmus

therasmus fatih demirci

Favori Kamış:
    Lineaeffe spider surf 4.20 m
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    Maaşallah tosun gibi,tebrik ederim. :)

19. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    İbrahim.

Ne diyim ki çok ama çok güzel bir balık ellerin kolların dert görmesin.

Muhteşem görseller sunmuşsun balıkçılık adına sağolasın.

20. eternal35

eternal35 ferit cem

Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    Maşallah allah avlarınızı daim etsin