Çeşme balık avı ve bir ders

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında geneben tarafından paylaşıldı.

1. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Son zamandaki iş yoğunluğu ve oluşan aksaklıklar sebebiyle, üzerimizde oluşan stresi atmak için ve tabikide çok istediğimiz için, bu hafta sonu cumartesi Çeşmeye balık avlamaya gittik.2 tekne 6 kişi balık avına çıktık. Havanın yağmurlu ve soğuk olmasına aldırış etmeden teknelerle açıldık , ıslak ama güzel bir gün geçirdik . Saat 4 te dalga boyunun yükselmesiyle geri dönmeye karar verdik. Tekneleri bağlayacağımız yere geldiğimizde, ben teknenin burnundan karaya çıkmak için hamle yaptığımda zeminin ıslak olmasının azizliğine uğrayarak,bizzat kendim Çeşme deniz ısısını ölçme şansına eriştim.:D
    Allahtan Çeşme deniz ısısı 18 derece civarlarındaydı yanlız hava sıcaklığı 6-7 derece arasında olduğu için üzerimde bulunan 3 kat kıyafeti hemen arabanın yanına gidip çıkarmak zorunda kaldım;) Ama bir problem vardı arabanın arkası silme eşya dolu olduğu halde yedek kıyafet yoktu ve havluda yoktu.:eek:
    Allahtan beraber ava çıktığım Mehmet abim ve sevgili patronum Volkan abim imdadıma yetişti.Mehmet abinin gömleğiyle, ıslanmamış çizmesiyle bir olan tulumunu ve üstüne biraz üşüdüğüm içinde Volkan abinin hırkasını giydim.
    Olayın şokundaydım gülüşüyorduk ama sonra arkadaşların uyarısıyla ne kadar ucuz atlattığımın farkına vardım. Adımımı attığımda ayağım kaydı ve geriye doğru düşmüştüm suya ,şans eseri teknenin burnuna çarpmamıştım:eek:Suda bel hizsasındaydı yoksa o kadar kıyafetle yüzmek çok zor olucaktı.Hemen doğrulup kenara çıktım. Yüzüm bile ıslanmamıştı hatta suya düştüğümde üzerimde bulunan kıyafetlerden doğruluncaya kadar su üstünde kaldım. Tabi sudan çıktığımda iç çamaşırıma kadar üzerimde bulunan 3 kat kıyafet ıslanmıştı. Hasta olmak içten bile değildi.Deniz her zaman dikkat ister sözü buraya tam uymuştu.
    Eve geldim, tabi eşim benim stresimi atmış mutlu bir şekilde dönmemi beklerken, karşısında bir ton ıslanmış kıyafetle ve yağmurda ıslanmış yavru bir kedi edasıyla canı sıkkın bir şekilde görünce şok oldu. Hatta o kadar şoka girdi ki ne bu hal bile diyemeden ağzından şu cümleler döküldü
    - Dışarda bu kıyafetlemi geziyorsun?:D
    Ben olayı anlatınca çok üzüldü tabiki hatta bir daha balık yok vs. gibi laflar konuşma esnasında söyledi ama ben duymamış gibi olayları anlatmaya devam ettim :D
    Neyse kıssadan hisse tekneyle balığa çıkacaklar için ;
    Yanlarında havlu bulundurmalarını , yedek kıyafet yanlarına almıyorlarsa bile balığa gittiklerinde en azından üstlerinde bulunan kıyafeti arabada bırakıp tekneye balık için bir kıyafetle binmelerini, (Ben üzerimde bulunan kıyafetlerin üstüne su geçirmez pantolon ve yağmurluk giydim.) her zaman azami dikkat etmelerini nasihat ediyorum ben nusubetle öğrendim siz bu nasihatten yararlanın;)
    Allahtan hasta olmadım , eve geldim sıcak duşumu aldım üzerimi giyindim biraz eşimle oturup erken yattım . 10 dk kadar kendime hakim olamıyacak şekilde yatağın içinde titremem harici ve sabah kalktığımda sol ayağımın üzerine basmadığımın farkına varmam hariç bir problem olmadı tabi ayağım için yarın doktora gittiğimde duyacaklarımda önemli :(
    Sonuç olarak sağanak yağmurda gittiğimiz Çeşme balık avında ;
    Güzel mercanlar , yağmur çamur demeden balık avına gitme zevki , dostlarla geçirilmiş güzel bir gün ve bir ders alarak geri dönmüş oldum.;)İşte resimler ve videolar;

Cihan abinin Çeşme mercanı
    http://www.youtube.com/watch?v=46ZiBR9gB8g

Cihan abinin karagözü
    http://www.youtube.com/watch?v=80dtbx60rbE

Cihan abinin Çeşme mercanı 2
    http://www.youtube.com/watch?v=GJpradub79Y

Nusret abiyle benim aynı anda çektiğimiz mercanlar.
    http://www.youtube.com/watch?v=qJx72H-lNn4

Nusret abinin karagözü
    http://www.youtube.com/watch?v=bqTs_anFsjo

Umur abinin mercanı
    http://www.youtube.com/watch?v=a_KN81eToJQ

2. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Hazırlık sırasında tekne temizliği

Cihan abiyle ben beklerken

Nusret abi motoru deniyor

İşte ben

Geneben

Balıklar

Balıklar

Balıklar

Dönüşte Nusret abi

Dönüşte Cihan abi

3. sky

sky

geçmiş olsun ucuz atlatmışsın.her zaman tedbirli olmakta fayda var,denizin ve dikkatsizliğin şakası olmaz tekrar geçmiş olsun.

4. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Evren doğru söylüyorsun denizin şakası olmaz tedbiri elden bıraktığın an aklını başına getiriyor.

5. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    geçmiş olsun aşkın inşallah ayağındada birşey yoktur :) resimleri bekliyoruz tebrikler şimdiden :)

6. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Bııııııırrrr

Aşkın

Bende normal bir Av Raporu bekliyorddum Senden.

Neyse Allahtan bir tarafını çarpmamışsın.

Geçmiş Olsun Kardeşim.

7. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Koral tahminen burktum galiba önemli birşey değildir diye umuyorum.Resimler biraz zaman alıcak Volkan abinin makinada hepsi yarın koyabiliriz vakit bulursak.:)

8. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim kardeşim normal biri değilim ki normal avım olsun :D:D

9. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Geçmiş olsun Aşkın, neyseki ucuz atlatmışsın. Fotoğrafları yayınla da bakalım ıslandığına değmiğ mi?:D :D

10. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Aşkın Abi öncelikle geçmiş olsun tabi,hiç aklımıza gelmeyecek küçücük detaylar nelere neden olabiliyor gördük işte.Yaşadığın tecrübeyi paylaştığın ve uyarıların için teşekkürler.

Belli ki verimli de bir av olmuş.Fotoğrafları görünce daha iyi anlayacağımızdan eminim avın güzelliğini.Tebrik ederim,livarın boş kalmasın...

11. pratik

pratik Volkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    980 gr Levrek
    Aşkın tekrar geçmiş olsun.Senin kaza hafife alınacak bir kaza degil.Allah korusun başını vurabilirdin.Ben 50 metre arkadaki tekneden, atlarsa düşer diye Cihan'a ve Nusret'e söyledim.Alllah korudu.Tekrar geçmiş olsun resimler ve videolar sabah gelecek.

12. saitcan

saitcan İSMAİL

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    850 gr mercan 700 gr çupra .
    Aşkın geçmiş olsun

13. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    çok geçmiş olsun bişey olmamış ya gerisini boş ver.... geçen hafta bende senin gibiydim sırılsıklam ama benim ki yağmurdan. tabi balıkta olmadı..

14. sazan58

sazan58 S.Şeref

geçmiş olsun

15. tr16hunter

tr16hunter H.Cahit ÇİÇEK

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm takımlar.
    En İyi Avı:
    sazan 5.300gr
    Geçmiş olsun ayağında bir şey yoktur inşaallah

Büyük tehlike atlatmışsın aslında Aşkın, Allah korumuş sadece ıslanarak kurtarmışsın. Senin bu başına geleni okuyunca geçtiğimiz senelerde başımıza gelen bir olayı hatırladım senin bu anlattığın durum benzeri bir olaydı ve arkadaşımızın yüsük parmağına mal olmuştu. Çok dikkatli olmak lazım her şeyden önce emniyet ve dikkat. Hiç bir şey hayatımızdan değerli değil, tekrar geçmiş olsun...

16. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Askincigim cok gecmis olsun. Olur boyle seyler , bir musibet bin nasihattan iyidir. Hayat yolunda bazen ayagimiz surcer boyle islaniriz.Ama bize dusen ayaga kalkip, ustumuzuz basimizi cikarip, yeniden kendimize ceki duzen verip, yolumuzda yurumektir.Yanimizda birazcik daha dikkat ve tecrubeyle.:)

Seni cok sevdigimizi bilmeni isterim degerli dostum.

17. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    Geçmiş olsun ;)

18. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Aşkınım çok geçmiş olsun, Allah daha beterinden korusun.;)

19. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    Geçmiş olsun Allah beterinden korusun

20. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Sedat abi eh işte güzel geçmişti ama sonuçta bir aksaklık oldu.

Sağol Ufuk 'çum teşekkür ederim kimsenin başına gelmesin inşallah. biraz bişeyler tuttuk işte.

Allah razı olsun Volkan abim uzaktan siz anladınız ama ben artık olacağı varmış göremedim düşeceğimi :(