Çeşme dalyan - kara ada balık yok...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ismetim tarafından paylaşıldı.

1. ismetim

ismetim İsmet

Favori Makine:
    Okuma RAW2,Daiwa Opus Bull 5500,Daiwa Accuadepth Çıkrık,Okuma Avenger 65.
    Merhaba
    Bugün 3 kişi teknemizle Çeşme dalyanköyden açıldık.Hava şahane deniz şahane.O zaman dedik Kara ada etrafına gidelim 60-65 metrelerde Mercan avlayalım.Yem olarak yanımızda taze sardalya,sülünes ve madya var.Saat 10 civarı ada etrafına geldik çapa atmadan yarım saat geçti tık yok kimse tek hiç vuruş alamadı.Oradan oraya oradan oraya akşama kadar hiç balığa denk gelmedik .Teknede garmin 421 s var ondada hiç balık görünmüyor.mazmuz yaptık o da işe yaramadı.ensonun da 3 kişi elimiz boş limana döndük.
    Acaba balık havalardan mı etkilendi. yoksa biz mi bir yerlerde hata yapıyoruz anlamadım.Bütün gün boyunca 3 kişi sadece 3 tane sülünez kullanadık 1tane sardalye 1 tane madya ama 1 tek balık vurmadı. inanılr gibi değil.

2. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    deprem vb doğa olayları balıkların psikolojisini (gülmeyin gerçektir :)) bozar ve yemlenmeye pek hevesli olmazlar. eğer böyle bir duruma denk geldiyseniz, normaldir olanlar.

3. ismetim

ismetim İsmet

Favori Makine:
    Akşam görüştüğüm bir kişide aynısını söyledi.Çok enterasan bir durum.
    1 yıldır teknemiz Çeşmedalyanköy de ilk defa böylebir gün geçirdik.Bütün gün 3 kişi sadece 3 tane sülünez kullanadık 1tane sardalye 1 tane madya ama 1 tek balık vurmadı. inanılr gibi değil.

4. bigbobo

bigbobo Onur ÇAM

Favori Kamış:
    Silstar
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Orfoz 17 kilo - Sinarit 8 kilo
    Ben Çeşmealtın avlanıyorum karadan ve tekneyle 1 haftadır Isparoz dahi vurmazmı ama yok ben değil kaç kişi atıyor tık yok. Deprem olabilir bence en büyük etkenlerden biridirde zaten. Biziö algılıyamadığımız su altı tektonik hareketleri algılıyor olabilirler. Birde suların gerçekten aşırı soğuk olmasıda buna etken olmuş olabilir.

5. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    ismet bey sizde sorun yok balığa bir haller oldu bu aralar

6. ismetim

ismetim İsmet

Favori Makine:
    Geçen senede bu bölgede avlanıyorduk.Hiçi elimiz boş dönmedik.O bölgeden rapor gönderecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Bu arada garmin 421s deniz suyu sıcaklığını 14,7 C gösteriyordu.

7. ismetim

ismetim İsmet

Favori Makine:
    Mercan balığı ile ilgili bilgileri forum da ararken buldum tam da bu durumu ifade ediyor.

Konu başlığı mercan avı teknilleri:
    (Balik olmadiginda, baska avlaklari deneriz ama bir yerde olmuyor ise obur yerde de olmuyor, diger arkadaslar ile haberlesiriz, balik var mi? Vuruyor mu? Onlardan da genelde ayni cevap gelir yok, aslinda sormaya da pek gerek yoktur, bakarsiniz denizin uzerinde hep tekneler hareket halindedir, yer degistiriyorlardir, bu baligin keyifsiz olduguna ve oltaya atlamadigina isarettir. Bir gun once veya gun icinde Ege denizinde deprem olmussa balik etkileniyor, Bazen dipte bulunan harami tabir edecegim, mingiri, muren ile buyuk baliklar ve bazen de iri kalamarlar baliklarin kisa sureli dagilmalarina sebebiyet vermektedir, bu sirada cevredeki teknelerin avlanmaya devam ettiklerini fark edersiniz.)Polat/İzmir/1975