cesme dalyanda gunduz karagoz ısparoz calısı o gecede levrek ıle cupra calısıo dıoalar SİZCE ÇEŞME DALYANDA BALIK VARMIDIR?
Erkut kardeşim öncelikle aramıza hoş geldin.çeşmenin her yerinde balık vardır ama yerini bilen biriyle gidersen daha verimli olur.
Merhaba, Çipura konusunda fikrim yok ancak karagöz, ısparoz ve levrek çıktığı doğru. Yanlız şöyle bir durum var, dalyan çok verimli bir av bölgesi değildir. Bazen hiç balık yakalayamadığınızda olur, özellikle levrekte çok sabırlı olmalısınız. Karagöz ve ısparozlar için sülünes iyi bir seçim olacaktır o bölge için, levrek için ise boru kurdu tavsiye ederim, bırakma takımlarıyla uğraşmayın. Selamlar.
Murat kardeşim levrek sabır gerektiren ve gece avı verimli olduğundan hiç denemedim ama çok istiyorum.canlı balıkla bırakma takımı hariç dediğin gibi boru kurduyla yakalanma şansı oluyormu? bu şekilde oltamız klasik kurşunlu dip oltasımı yoksa farklımı? ve vuruş anında hemen asılmak mı gerek vs vs vs sizlere soracağım çok şey var
Onur abi merhabalar, Boru kurduyla avlanabilecek levrekler genellikle 700gr ve 1kg geçmeyecektir. Bu boydakiler boru kurdu, sülünes gibi sıkça kullandığımız yemlerle avlanabiliyorlar. Hatta tekneden bu boydakileri avlamak için levrek çaparisi kullanılır, vakit olduğunda bu konuya detaylıca deyinip açıklama yapacağım levrek çaparisi ile ilgili, nasıl kullanılır, nasıl hazırlanır vb. Bırakmalar daha büyük avlar için geçerli, ancak bırakma ilede bu boydaki levrekleri 5cm boyu geçmeyecek yavru balıklarla yakalayabilirsiniz. Benim tavsiyem yavru balıktan çok, boru kurduyla şansızı denemeniz, bırakalım onlar büyüsün. Boru kurdu kullanılacak levrek avında ister çift köstekli ister tek bedenli takım kullanabilirsiniz, bölge kumluksa tekli beden uygun olur, eğer kayalıksa çift köstekli tavsiye ederim. Bununla birlikte havanın durumuda çok önemli, durgun, çarşaf gibi suda levrek yakalamak imkansız, mutlaka su çalkantılı olmalı, hafifçede olsa rüzgar şart. Şimdilik benden bukadar, havalar düzelince ilk fırsatta bir etkinlik düzenleriz inşallah Selamlar.