En az 100-125 ve 150 gr.lıkkurşunlar alın yanınıza, takımlarınızı 4-5-6 numara iğnelerden oluşturun, köstekleri kısa tutmaya çalışın, yem olarak çimçim tavsiye ederim. Rast gelsin...
İşe yarayacak bi mercan olta düzeneği çizimi var mı? Ve sardalya ile gitmeyi düşünüyorum ben, orta boy bi sardalyayı ikiye bçlsem yeterli mi
dıana ve baska teknelerle defalarca balığa gıttım çıkan balıklar mercan karagoz hanos kolyoz ve uskumru iğne olarakda 5.6 numara uzun pala beyaz çapraz ve duz iğne ayrıca yem olarakta sadece sulunez baska yem ıs yapmıyor oltanı hırsızlı yap rasgele
aslında çok basıt 60 cm bır mısına alın bu ana beden mısınanın bır ucuna kursun için kasa gozu dugumu atıyoruz buraya kursun takılıyor kursunun 15 cm ustune 10 cm bır kostek takıyoruz 15 cm arayla 2 kostek daha kursunda iki tarafı delık ıskandıl kursun alt delığine 10 cm lık bır kostek daha eşğer yapamazsanız hısar onunde 1 tl ye mercan takımları var ondan alın iş yapar hemde bakarak yapabılıtrsınız
VMC 9142 6 no düz iğne 4 köstek 0.30 yedek ile hazırlanmış takım iyi sonuç verecektir. Rastgelsin. Yem olarak bölgede en çok verim alınan yemi kullanmanız iyi olur. Biz antalya bölgesinde en çok Karidesten verim alıyoruz.
Ben gittim. yemini bir gün önceden hazırla (Genelede sülünez iş yapıyor) Otobüsün durduğu yerler çok pahalı. Yiyecek ve içeceğini de hazır götürmen ve otobüsün duraklarında alışveriş yapmaman cebine faydalı. Yanınızda bayan varsa masalarda çok rahat edersiniz. Bayan yoksa yanlarda ya da burunda olacağınızdan dolayı av işkenceye dönecektir. Kendini patron zanneden, çay servisi yapan adam terstir suya bile para ister. Kurşun 200 gr mutlaka bulundurun. Olta karışması çok oluyor. vs. vs. Rastgele
Hava Böyle giderse pazar günü çıkılmayacakmış, gerçi hava durumuna baktım pazar açık görülüyor ama kısmet artık
emrah merhaba raporlarını takıp edıyorum sanırım mercanda wmc 9142 ps kullanıyorsun bu iğnelerin artısı nedır karagozdede iş yaparmı selamlar
Bugün bana cepten mesaj atmışlar c.tesi,pazar turumuz var diye..İptal değil şimdilik yani..Diana zaten sizi balığın üstüne götürüyor fazla birşey yapmanıza gerek yok..
Merhabalar ; O teknenin gittiği bölgede hava pazar günü 3-4 kuvvetlerinde değişir vaziyette... o büyüklükte tekneler için bu hava sorun değil. Ben katılmadım ama katılan arkadaşlarımın anlattıklarından özetle ; Orhan Bey'in dediği gibi yanınızda bayan yok ise tekneye çıkmak ve yer kapmak için acele edin.Çapayı burundan attıklarından MUtlaka teknenin kıç kısımlarından yer kapmaya çalışın yoksa burun kısmında veya rüzgar alan bir yerde kalırsanız eziyet oluyormuş resmen. Yem olarak o civarda sülünez gayet güzel iş görüyor.Yok ben çeşit yapayım derseniz mamun veya taze sardalye alabilirsiniz. Takım örneği istemişsiniz ; daha önce başka bir siteden bulup arşivime eklediğim bir kaç çizim vardı.Çizimler bana ait değildir ve alıntıdır. Çizimde adı geçen Salih GÜNERERGİN bey'e bu vesile ile teşekkür etmişte olayım... yanlız burada birkaç tavsiyem olacak nacizane ; kurşun orada 75 gr demiş fakat sizin gideceğiniz bölge arkadaşlarında dediği gibi derin ve akıntılı yerler olduğu için en az 125 gr kurşun ; iğne olarakta yine diğer arkadaşlarında tavsiyesi gibi kesinlikle beyaz iğne kullanın derim. şimdiden rasgele :thumb: