Çeşme - Gerence Çipura / Karagöz

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında greenpiiz tarafından paylaşıldı.

1. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Havalar bir aydır berbat . Telefon açan müşterilerimin çoğunu geri çevirmek zorunda kalıyorum . Şiddetli poyraz esiyor ve açılmak imkansız . Kıyılarda bile durulmuyor . Misafirlerim keyif almadıktan sonra bir anlamı yok . Bugün ilk kez tanıştığım misafirlerim telefon açtılar. Havaya rağmen illa çıkalım en azından stres atarız dediler ve akşam 7 gibi ben ve iki misafirim denizdeydik . Oraya buraya çapa atıyorum yok olmuyor , çapa bir türlü tutmuyor . Rüzgar gerçekten afilli esiyor . İnatçımı inatçı bir türlü çapayı tutturamıyorum . O kadar esiyorki çapa dibi bulmadan 20 metre sürükleniyoruz . Neyse çapadan ümidi kesince kıyıya yakın gözüme kestirdiğim daha öncedende av yaptığım bir şamandıraya bağlanıyorum . Klasik ufak balık var yemi alıyor muhabbetleri uzun sürmeden vuruşlar değişiyor ve haraketlenme başlıyor . Isparoz ve Karagöz lerden sonra ilk çipura oltamızda . Yem olarak sülünez kullanıyoruz ve derinlik 10 – 12 metrelerde .

Aşşağısı çok karışık akvaryum gibi türlü türlü balıklar oltamızı ziyaret ediyor . Mandagöz , Kupez , Karagöz , Isparoz , Hanos , Çupralar… Ufak balıkları denize iade ediyoruz . Gece 1 e kadar yoğun tempoda süren avımızda birçok Çipura yı tekneye bir iki metre kala kaçırıyoruz . Çipuralar karışık geliyor . 5 tanesi orjinal deniz çipurası , 5 taneside çiftlik kaçağı . 250 - 500 gram arasında değişiyorlar . Kayda değer olmayan balıkları iade ettiğimizden , birazda karagöz ü alıkoyduğumuz avı yem bitince noktalıyoruz . Zaten fazlasında kimsenin gözü yok . Ben her zamanki gibi kendi tuttuğum balıklarıda misafirlerimin poşetine koyup onları uğurluyorum .

Bayramdan itibaren havalar düzeliyor . Bu güzel havalarda umarım düşlediğimiz avlar biz amatör balık avcılarına nasip olurlar .

Unutmadan ;

Herkese hayırlı bayramlar .

2. bogaz_1905

bogaz_1905 Erdem

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 430
    Favori Makine:
    Raw II 55
    Tebrikler, güzel avv, bir nevi bayram şekeri olmuş mrsparkle

3. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Aynen biraz öyle oldu eyvallah :)

4. kayit

kayit Şenol Aslan

Ibrahim kardeşim ellerinize sağlık.
    Cep numaranız kaçtır? Size bi ara da biz misafir olalım.
    Şenol Aslan

5. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Şenol abi teşekkür ederim . Bu tarz soruları özel mesajla sorarsanız sevinirim .