Havaların bir süredir kötü olmasından dolayı kıyıdan şansımızı deniyorduk,fakat sonuçsuz kalıyordu.En sonunda baharı müjdeleyen cemreler düşmüş havalar balık havasına dönmüştü.Sanki bunun farkında olan bir biz değildik,balıklarda farkındaydı.Cumartesi gecesi maceramız saat 04:00 de Eniştem ve seyfil abinin beni evden almasıyla başlıyoru.Daha sonra tekne sahibi Arif Abimizide aldıktan sonra doğru yemcimize mamun ve sülünezlerimizide aldıktan sonra önce güzelbahçede çorba sefası daha sonra güzel havanın vedriği bereketle tekne ve balık sefası.Bende bir adet antenli mercan (Günün Trofesi) vardı.Buyrun balıklara diyeceğim ama resim yüklemeyi bilmiyorum bana yardımcı olabilirmisiniz.
Aşağıdaki linki inceleyin lütfen. Eğer yüklemede sorun yaşarsanız yardımcı olmaya çalışırız. http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=19910
Teşekkürler.Daha iyileri sizlerede kısmet olur inşallah. Antenli mercan son resimde üst yüzgeçlerindeki uzantıdan dolayı öyle söyleniyor.Ben ilk defa yakaladım ama foçadada yakalayan görmüştüm.
Antenli mercan en fazla 1-1,5 kilo olur.Bilmiyom daha büyüklerini görmedim.1 Eylülde koyalara girmeye başlar bazı seneler 25-30 parça aldıklarını söyleyen tanıdık balıkçı dostlarım mevcut;ancak ben en fazla bir günde 6 tane yakalamak nasip oldu dediğim gibi 1-15 eylülde Urla Özbekte yapmayan antenli bir daha ancak şubat mart ayında görülebiliyo.Geçen hafta pazar 4 kişi sabah 5:20 de Urla Özbekten açıldık hafif esen lodosta yaklaşık 50dk yol alsık menteşte 2 tane mandagöz 6 tane isparoz aldık sonra 3-5 yer denedik yine yok.9 derece havada pek zevk alamadık yanımda götürdüğüm 2 arkadaş ilk defa 21 metreye olta salıyodu yani oltaya yem takmasını bilmiyodu bile beni biraz kastırıd.Denizde dolaştık durduk ve saat 11:30 da Akkum limana vardık balık yoktu aldığım sardalyelerde yarısı martışara yarısı kedilere gitti.Balığın olmamasını bir o gün müthiş derecede suyun bulanık çamur deryası olduğu ve sanırım alg(yosun) parçalarınında o geçenlerde 5-6 gün esen fırtınada denizi bulandırdı balığın yemi seçmesinden ziyade tok olması iki havanın sisli olması nedeniyle kertereze tam oturamamızdır.Yarın mı hava biraz yağışlı sanırım bu hafta yatacam balığa gitmek yok mart ayı fırtına ayı derler 1 nisanda inşallah çıkarım balığa hadi rasgelsin...