Çeşmede Marina tarafında kıyıdan levrek almak için bir yem ve takım önerisi.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında CPT Lykia tarafından paylaşıldı.

1. CPT Lykia

CPT Lykia Deniz Derin Kele

Öncelikle herkese merhabalar , bugün sizlerle benim yaklaşık 2 haftada bir avlandığım bir yer olan çeşme marina tarafıyla ilgili kıyıdan atış önerisi yapıcağım buyurunuz başlayalım ;
    Çeşmede marina tarafındaki alanlardaki takımla başlamak istiyorum... : Genellikle tek iğne 1 veya 5 gram kurşun ve 0.23 mm ya da 0.22 mm misina kullamanızı öneririm . Kamış boyu olarak 2. 70 cm veya 2. 40 cm kamış boyu öneririm ve kamışınız fiberkarbon olursa sizin açınızdan daha iyi olur , tabi isteğe bağlı olarak 3 m veya 3.90 cm arası kamış kullanılabilir fakat en ideal boy 2. 70 cm kamıştır .

Yemler : Genellikle palet yem kullanmanızı öneririm fakat eğer şuan söyliyeceğim yeme zamanınız yeterse yapabilirsiniz , tavuğun göğüs kısmından veya herhangi yenilebilecek bir yerinden parçalar koparıp 1 gün veya birkaç saat boyunca bir şişe veya bir kap içinde şekerli suya bırakıcağız ardından yem kullanıma hazır hale gelmiş durumda olucak fakat atmadan önce tuzlayadabilirsiniz , yada sadece normal tavuk kullanabilirsiniz .

Şimdi ise en önemli yere geldik levrek avlarken nasıl davranılmalı : Levrek genellikle tık tık vurmaz yemi direkt olarak iğneyi kapar fakat nadiren sizi yanıtmak için ufak tıklayışlarda bulunabilir , levrek avlarken yüksek ihtimalle birçoğunuz yemin küçük balıklar tarafından yendiğini sanıcaksınız çünkü levrek yaklaşık olarak (minimum ve maksimum değerleri yazıyorum.) 3 ile 45 dakika arasında yemi gözler ve hareketlerine göre yemi yer veya yemez . Sessiz olunmalı ve oltanızı çok kafa atmadığı sürece neredeyse hiç kıpırdatmamalısınız.

Buraya kadar okuyan herkese çok teşekkürler umarım verdiğim bilgiler işinize yarar , Herkese şimdiden rasgelsin.

2. bearing

bearing erdal demir

hoş geldin. güzel bir anlatım olmuş.

şu palet yem olayı sıkıntı biraz. çok pahalı satılıyor. bir de avlanılacak bölgeye sürekli yemleme yapmak gerekiyor. yani öyle yarım kilo paletle olacak iş değil. bir avuç palet yem atıp ardından takımı atmak gerekiyor.

ciddi olarak palet yemle avlanacaksak eve 25kg çuvalla stoklamak lazım. neredeyse 4 te 1 fiyata geliyor böylece.

3. CPT Lykia

CPT Lykia Deniz Derin Kele

Anlatımımı beğenmeniz beni çok sevindirdi tabii sizde haklısınız palet yem konusunda .