Merhaba abilerim dün Fethiye'de tekne ile balıktaydık.Sabah erkenden açıldık denize rapalalarıda bıraktık bir koya geldik babamlar geçen ay o koyda 5 kiloluk ceylan balığı ve yazılı orkinos palazı yakalamışlardı işte o koydan geçerken babamın rapalasını balık aldı babam durdurun tekneyi balık geldi diye bağırdı tekneyi durdurduk babam 3-5 dk mücadele etti balıkla sonra bir anda bıraktı oltayı.Tekrar o koyun etrafında bir tur daha attık tık yoktu ta ki babam oltayı çekene kadar..Babam oltayı bi çekti rapala yok .Bir de dönerken denedik babam çekmedi bu sefer ben çektim sırtı gene aynı koyda bu sefer bana takıldı ben bağırdım durdurun tekneyi diye ama daha 3 metre saramadan bıraktı..Çokta güçlü çekti misinayı..Haftaya tekrar gidicez o balığı ordan çıkartmadan gelmeyeceğiz .Bizim tahminimiz bu asılan balık 10-15 kilo arası bi ceylan..Bu balığı yakalamanın taktiği nedir acaba ? Rapala desek 2 tür rapalayada atladı babamın kopan rapalasının markası strike pro nun yanar dönerli siyah bi modeliydi benimkide rapala magnum gm green mackerel modeliydi ikisinede atladı.Acaba işin çözümü sağlam bi tasmamı çelik tel mi yoksa canlı yem sırtısımı bilemiyorum en iyisi siz abilerime sorayım dedim..Saygılarımla
Acaba atlayanın balık olduğuna emin misiniz? Oltalar serili olabilecek ağa falan takılmış olabilir mi? Aklıma geldi böyle olabileceği. Çelik telden hazırlanmış canlı yem sırtısı çözüm olabilir gibime geliyor
Balık olduğuna % 100 eminim misinayı çekiyo sağa sola gidiyo birden dibe doğru çekiyo yani bi kuvvet bir canlı kesinlikle var.Ağa takılsa sade bi kuvvet ağırlık gelir ama bu resmen mücadele ediyor..Çıkrık kamışın ucu nası eğiliyor anlatamam..Yani kesin balık var.Çözüme gelince teknenin tek bi kenarından sahte yem diğer kenarından çelik telli canlı yem sırtısı yapıcam sanırım tabi canlı yem bulabilirsem..Bulamazsam halden alırım bütün bi kalamar onu takarım.
Cumhur abi Orhan abinin açtığı konuları araştırdım ama rapala tavsiyeleri verdiği başlığı bulamadım link atman mümkünmüdür ? Saygılar..
Bugün maria princess rapala alacağım hangi rengini alsam iş yapar abilerim ? Ben yeşil düşünüyorum ..