Anasayfaya Dön // GÜNCEL Karakter boyutu : Van'da, 22 bin kilo kaçak balık ele geçirildi Van'da, jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda kaçak olarak avlanmış 22 bin 150 kilogram inci kefali balığı ele geçirilirken, olayla ilgili 17 kişiye ise toplam 20 bin 565 TL idari para cezası kesildi. 22 Haziran 2010 / 00:01ReklamVan'da 22 bin 150 kilo kaçak balık ele geçirildi Van'da, jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda kaçak olarak avlanmış 22 bin 150 kilogram inci kefali balığı ele geçirilirken, olayla ilgili 17 kişiye ise toplam 20 bin 565 TL idari para cezası kesildi. Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı Çevre Koruma Timi ekipleri, yumurtlama döneminde olduğu için avlanması yasak olan Van Gölü'nde yaşayan tek balık cinsi olan inci kefaline yönelik denetim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çalışmalar neticesinde jandarma ekipleri, yaptıkları 12 ayrı operasyonda avlanması yasak olan 22 bin 150 kilogram inci kefali balığı ele geçirilirken, olayla ilgili 17 kişiye toplam 20 bin 565 TL idari para cezası kesildi. Ele geçirilen balıklar, İl Tarım ve Belediye Zabıta müdürlüğü ekiplerince toprağa gömülerek imha edildi. www.DenizHaber.Com.tr Buna cezamı diyorlar adam başı bile değil TOPLAMDA. Anlamak mümkün değil. Haberin resim görüntüsünü yukardaki adresden görebilirsiniz. Herkese slm
En azından yakalanmışlar ve ceza almışlar bu bile büyük bir olay. Keşke o balıkları gömmeselerdi de halka dağıtsalardı...
herzamanki gibi ceza yine yetersiz 17 kişiye 20.565 tl. adam başı 1209 TL. bence cezadan daha çok mükafat vermişler, ormanda ağaç kesen adama verilen ceza neyse denizde veya tatlı suda kaçak avlanana aynı ceza verilmeli, o balıkları neyle avladılarsa el konulmalı, hatta paraya cevrilemez hapis cezası verilmeli.
Askerler caylarda nobet tutuyordu diye haber vardi bu baliklari korumak icin,adamlardaki curete bak,o baliginda nesli biterse ne yiyecekler,ne yakalayacaklar acaba.
Güleyimmi, ağlayayımmı, nebiçim memleket burası anlayamıyorum artık, suç oranlarının artmasınıda makul karşılar oldum artık, böyle başa böyle traş, cezalar böyle olursa suç işlemeye tam gaz devam, ne diyeyim, bu kanunları yasaları böyle yapanları Allah' a havale ediyorum, suça uygun ceza verilmezse olacağı bu, senelerdir her çeşit örneğini gördüğümüz halde, hala akıllar bir karış havada, velhasıl ektiğimizi biçiyoruz, tarlaya ayrık otu, diken ekip, tarladan, soğan, patates, kavun, karpuz, çıkmasını bekliyoruz, korkarım bu kafayla, daha bir 85 yıl daha bekleriz....