çift iğneli T fırdöndü dip oltası

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında avciceyhan tarafından paylaşıldı.

1. avciceyhan

avciceyhan uğur avcı

Favori Kamış:
    mitchel privilege surf
    Favori Makine:
    mitchel avosurf 7000
    Merhaba arkadaşlar önceden paylaşıldımı bilmiyorum ama önceden çok iş yapan ve şu aralar kıyı balıkçılığından ziyade tekne balıkçılığı yaptığım için pek kullanmadığım daha önceden kullanan var mı bilmediğim amcamla bulduğumuz yaptığımız ve kullandığımız bir takım çok yararını gördüm şimdi forumda bi kefal takımını görünce bunu yazmak aklıma geldi hiç kefalde kullanmadım ama olsun :)
    gecenin bu saatinde paintle çizdiğim takım pek güzel gözükmesede anlaşılır diye düşünüyorum
    ana bedene bağlı olan ve t fırdöndüye bağlı olan misinanın arasına gezer kurşun kullanma sebebim balığın vuruşunu anında hissetmek ve tasma atmak denedim gayet iyi ve balık çok aldım neden stopper kullanmadın derseniz o arada dolaşcak zaten kurşun gereksiz ve vurma hissini daha zor algılatcağı için kullanmadım t fırdöndü kullanmamdaki amaç iğne ve kösteklerin birbirine karışmasını engellemek ve diğer iğnenin etraftaki yemle uğraşan başka balıklara saplanma ihtimalini artırmak bir balık bir yeme vuruyorken diğer yeme aksiyon kazandırması sonucu etraftaki başka balıkların yeme atlama olasılığını yükseltmek kurşunu misinayı iğneyi tutacağınız balığa gre ayarlıyabilirsiniz ben karagöz mırmır ispari ve bir çok balıkta bunla kimsenin bi şey tutamadığı anlarda çok balık aldım :) iyi akşamlar

2. fuat33

fuat33 fuat

Gezer kurşunun üzerinde bulunduğu 0.25lik beden çok uzun bence. Atarken fırdöndünün kamışın halkalarına takılmaması için illaki kamışın ucundan sarkması lazım. 1 kulaç misina sarkarsa atmakta epey zorlaşır. Ha surf takımla atılıyorsa orasını bilemem. Onun haricinde benimde hoşuma gitti. Teşekkürler paylaşım için...

3. avciceyhan

avciceyhan uğur avcı

Favori Kamış:
    mitchel privilege surf
    Favori Makine:
    mitchel avosurf 7000
    haklısınız aslında gece gece kafamda tam oltayı çizemedim genelde 1 metre civarı oluyor bu arada denemedim ama kalkanda da iş yapar gibi geliyor bana

4. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Shimano Aerocast, Okuma Cedros
    Favori Makine:
    Cormoran,Cormoran,Cormoran
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..
    T fırdöndüden sonra kösteği biraz uzun tutabilirsek Levrek zamanı Surf olta ile yapılacak dalga köpügü arkasında süper iş yapar gibi görünüyor. Kıyılar biraz calkalansın denemekde fayda var.