Herkese gönlünce avlar dilerim Balık avına gönül veren genci yaşlısı herkesin muhakkak aklının bir köşesinde değişik avlanma yöntemleri geçiyordur. İster kıyıdan ister tekneden olsun herkes kendi nasibini kovalar. Sahte yemler ile hiç av tecrübem olmasada sahte yapımı ile uğraşmak yorucu ve bir o kadar zevkli bir uğraştı. Derken, hazır çapari almaktan bıkmıştım artı kendi çaparimi kendim yapayım dedim ilk başlarda yaptığım abuk subuk çaparilerin ardından eli yüzü düzgün olanları ortaya çıkarabildim. Ama ne hikmetse en sevdiğim yemli avı için hiç kafa yormamıştım. Söylemeye yada yazmaya gerek olmasa da vurgulamak yerinde olur,dişli avı hele hele yemli av benim vazgeçilmezim. Ne zaman dişli avına gittiysem'' keşke iki kamış getirseydim iki kamış iki takımın suda olması demek'' diye düşünmeden edemiyordum. Hatta bazen'' ulen tek kamış çift mantar olsa nolur sanki'' diye de fantazi üretmiyor değildim. Sonun da zihni sinir mi yada tamamen sinir bozucu bir sistem mi oldu bilmem Bu yaşta bu kadar hayal olur gençlere ilham olur belki Kullandığım malzemeler resimde gözüküyor ama yinede yazayım. Paslanmaz ince tel,mantarlar,iğneler,fırdöndüler Muhakkak bazı sorular gelecektir muhtemelen gelecek soruları şöyle cevaplayayım. Test ettinizmi? lüfer kurnaz balıktır ürkmezmi? Hayır test etmedim ama bir iki deneme ile değil artık bu sistemi kullanmayı düşünüyorum. Lüfer kurnaz balık eğer mantardan ürkmeyip yeme atlıyorsa tel onun için sorun olmayacağı kanaatindeyim denemeden kesin hüküm de veremem tabii Suda duruşunu test ettinizmi? Denizde değil ama su dolu lavaboda test ettim gayet düzgün durdu. takımı fırlatırken deforme olmazmı? Eğer mantar köstekler birbirine temas söz konusu olsa o ihtimal olabilir fakat açıları uygun,tek mantarlı atmış gibi olacak inşallah. Suda beklerken akıntıdan fırıldak gibi dönmezmi? Sabitleme yapmak kişinin avlandığı meraya bağlı,az akıntılı yada hiç akıntı olmayan yerlerde rahat kullanma imkanı olabilir. Hayal mi kuruyorsunuz? Evet zaten balığı tutmayı hayal etmiyormuyuz Son resmi koymayı unutmuşum görünür olsun diye beyaz ip kullandım, tabii gezer kurşun kullanmayı düşünüyorum.
Erkan abi çok ilginç bir çalışma olmuş, emeğine sağlık, dediğin gibi tam zihni sinir projesi İnşallah neticeside güzel olur, bahtı açık olsun bu takımın.. en kısa zamanda denemeni ve sonuçlarını aktarmanı beklerim :thumb:
Erkan abi sahsi fikrim odur ki; lüfer bu takimdaki yemi ham yapar gider. kursunun bu sekilde baglandigi takimda vurus hassasiyeti oldukca zayif. bir ihtimal circle igne kullanilir ise kendiliginden yakalanma ihtimali dogabilir.
Aynı fikir evvelsi gün aklıma gelmişti ve bugünlerde böyle bir takım üretip denemeye geçmeye planlıyordum. Benim kafamdaki esas muhtemel sorun, mantar iplerinin birbirine dolanıp birleşme ve avcılığı düşürme ihtimali. Hele o iğnelere bi' de yem takılacak, ağırlaşacaklar... Özellikle atış esnasında birbirine dolanma tehlikeleri var sanki. İnşallah yanılıyorumdur. Bahsettiğim riski en aza indirgemek için, mantarları üçlü fırdöndünün zıt kutuplarına bağlamak aklıma gelmişti. Bilemiyorum... Emeğinize, fikrinize sağlık. Tecrübelerinizi paylaşırsınız umarım. Ben de paylaşacağım...
abim elinde çelik tel var ise ortada kullandıgın bölümü iptal et o bölüme bir kulak çöpünün içinden teli geçir kulak çöpünü tam ortasından da delip oradan da çelik teli fırdöndü ye bagla böylelikle aynı düzende fakat hissetmesi daha iyi olan bir takımın olur bilgin olsun ellerine saglık çok güzel bir takım bir aralar böyle bir takımı bende icat etmiştim m bildiğin çocuk şemsiyesinin bezini söküp son tellerin her birine bu sistemi yapıp suya attım sonuç olumluydu fakat çekmezi eziyet olan bir olta yapmıştım fileto igneye igne lüfere sonra hepsi mideye ismi ise grup şemsiyesiydi saygılar avların bereketli olsun abim
Sağolasın ersin, inşallah en kısa zamanda denerim. Ama bir kaç kez deneme ile vazgeçmeyi düşünmüyorum Eyvallah fatih,dişli daha hoş gelmedi Roy aslında o ihtimali de düşündüm takımın son halini gösteren resmi eklemeyi unutmuşum. Senin bahsettiğin resimdeki düzenek takımın suda nasıl durduğunu anlamam içindi. Fakat su dolu bir yer olarak lavabo aklıma geldi, circle iğneye gerek kalmaz sanırım önemli olan lüferin oltayı ziyareti ondan sonrası Allah kerim
Metin merhaba eğer mantarlar dediğin gibi uzun olsa dolaşma imkanı kesin. Ben de onu defalarca düşündüm, bu şekilde suda dolaşma imkanı yok. Takımı savururken kurşun bu düzenekten kısa olacağı için,ve itici güç kurşuna yükleneceği için bu düzeneğin sadece dipte uygun durumda olması yeterli Akın sende bayağı kafa patlatmışsın anlaşılanhihi Dediklerine katılıyorum, aklımda o kadar düzenekler var ki şimdilik bu kısa çalışma ile şansımı denemek istiyorum. Zaten balığa eskisi gibi gitme fırsatım olmuyor en azından farklı sistemlere kafa yorup avunuyorum
Tebrikler Erkan dostum, fikir gayet güzel ama bir tek telin çok kalın ve belirgin olması biraz sıkıntılı gibi geliyor bana Daha basit ve denenmiş, üstelik sonuç alınmış bir sistem tavsiye edeyim istersen Bizim Sabricanda görmüştüm, dört köstekli klasik mantarlı takımları 40 cm. aralıkla bir bedene diz, suda aynı anda dört takımın olsun.Hem sürü şeklinde algılanacak olan yemler dişliler için daha çekici olacaktır.Tek handikapı çok uzak atış yapamazsın ama balık kıyıladığında 3 lü bile çekersin derim :thumb:
İsa'cım merhaba çok sağolasın:thumb: Dediğin gibi Üç yada dört köstekli mantarlı çapari şeklinde takım var. yaklaşık yirmi senedir bildiğim bir uygulama. Fakat bu takımı dibi bir metreye yakın yosıun kaplı olan meralarda kullanmak imkansız. Köstek boylarını uzatmak hiç imkansız, boyları asgari yirmi otuz santim civarında olmalı. Köstek boylarını uzatsan bedene dolaşır,köstek aralıklarını açsan atış yapmak zorlaşır . Ha! köprüde zamanında iyi sonuçlar aldığım bir sistemdir. Bu sistemi düşünmemi zorlayan tek şey mantarın birine şak şak birine yaprak yem takıp bir de 1,5 metre civarı havada kalsın yeter. Bu gün içi su dolu damacanada tekrar denedim ve bir şeyi farkettim. Eğer deniz dibin de,ağır ağır dönme olayı olursa tadından yenmez bana göre. Tel resim de gördüğün gibi kalın bir şey değil hatta biraz daha ince olanı nı kullanabilirim. Yaptık bir oyuncak gerisi kısmet:thumb:
Eskiden zaman çoktu balıkta çoktu,şimdi zaman da balıkta kısıtlı akın Cihan merhaba Sağolasın sistem mantıklı inşallah denemelerden sonra da sonuç mantıklı olur Bu arada ''müsait olduğun bir zaman görüşelim'' ne demek her zaman arayabilirsin tel. sende olması lazım
Hele sen düşündüğünü bir dene düşüncenin meyvesini al ve bizimle paylaşki bizde deneyebilelim..c isteyende kendi düşlerini gerçekleştirp denesin ve sonucu bizimle paylaşsınki, çeşitlilik doğsun değilmi...! Emeğine sağlık, teşekkürler....
Erhan abi kızdırma beni körfeze gelip alırım dişlilerinizihihi hihi Abi şakadan öte doğru söylüyorsun denemek denemek ve hiç vazgeçmemek lazım:thumb: Hayırlı geceler bu saatte
Kız..! kız..! nerdeee...! öyle kızıpta gelecek adam...! keşke gelse... Benimkisi biraz şakayla karışık sadri alışık durumları, bilmem anlatabildimmi...! Sen işini bilirsin.... akla ihtiyacın olacağını sanmıyorum..! çok akıl verenlerin, verdikleri akıllarının tezahürünüde uygulamalarında buralarda görmeyi çok isteriz ... hihi Selâm ve Sevgilerimle, Herşey gönlünce olsun..
Erhan abi hay! sen çok yaşa emi! Kelime yada cümle haznem keşke senin kadar zengin olsaymış Bazen öyle şeyler yazıyorsun ki,eski devirlerden bu güne zaman yolculuğu yapıyormuşsun gibi algılıyorum. Tavsiyelerini dikkate alacağım :thumb:
Değerli dostum, güzel bir takım tasarlamışsın, burada paylaşıp bizim düşüncelerimizi sormuşsun.Bizde bu konudaki düşüncelerimizi ifade ettik.Yoksa bazılaının dediği gibi sana akıl vermek gibi bir kaygımız yok. Ayrıca ben Sabri kardeşimde gördüğüm bir sistemden bahsettim, bunu ne kullanırım ne de denerim iddiasında bulundum.Özellikle yazdıklarımı tekrar alıntı yaparak yayınlıyorum ki bir daha okusunlar diye... Bazıları mesajımı nasıl okuyor ve yorumluyorsa saçma sapan mesajlarla aklı sıra laf atıyor.Susayım diyorum ama sustukça arsızca tuhaf mesajlar birbirini takip ediyor.İnsanlar neden bunu yapma gereği duyarlar anlamakta zorluk çekiyorum, bu sadece insanları kendinden dahada soğutmaktan başka bir işe yaramayacağını umarım bir gün anlarlar...