ÇİFTLİK ÇİPURASI BUNLAAAAAARRR!!!

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kaşıkçı tarafından paylaşıldı.

1. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Herkese merhaba, uzun süredir av raporu yayınlamıyordum. Karaburun'a taşındıktan sonra avlarım oldu ama yakaladığım balıkları fotoğraflamayı hep unuttum kısmet bunlaraymış.

30 Aralık günü kızımı okula bıraktıktan sonra bir kaç işimi halletmek için oyalandım ve sonra saat 10.00 civarı Karaburun iskele sahiline gittim. Takımlar her zaman olduğu gibi bagajdaydı ve "bu aralar balık yok, hele hele bu saatte bir halt çıkmaz ama yinede bir deneyelim" dedim.

Üç köstekli dip takımımı sürekli bagajda bulundurduğum ve hiç bozulmayan tuzlanmış karidesle yemledim ve denizle buluşturdum. Amanın o da ne atar atmaz kütür kütür vuruşlar ve balık üstünde!!! Sarmaya başladım baktım ağır geliyor "off dedim iyi birşey!!" yaklaşınca birde ne göreyim 3 iğnede dolu "3 tane çipura!!!" (şahsen başkası anlatsa inanmam ama vallahi gerçek!! :) )

Gözlerime inanamadım, tabi nabız oldu 160!! Tam sudan kesmeye yakın hemen 3-5 metre önümde kurşun kayaya sıkıştı "hasss" derken kamışı yere bıraktım ayağımdaki botu çıkarıp girecem suya nasıl olsa en fazla 60-70 cm su var. Balıkları çıkartıp takımı toplayıp basarım gaza giderim eve hemen kurulanırım diye düşünürken birdenbire kendime geldim "oğlum Faruk kafayımı yedin, değermi 3 tane çipuraya??" dedim kendi kendime ve vazgeçtim.

Sağa git çek, sola git çek derken biraz asıldım ve en alt iğne+1 çipura ve kurşunu feda ederek 2 çipurayı çıkardım ve "aaa birde ne göreyim!!" yav bunlar bildiğimiz çiftlik çipurası. Kamera şakası gibi sanki.

Neyse yedek takımı açıp aynı yere attım, başka yere attım, daha başka yere attım ııhh yok. Bir kere bile vurmadı. Bir iki saat daha uğraştım baktım tık yok avı sonlandırıp eve gittim. Kızım okuldan gelince oğlumla beraber balıklarla fotoğrafladım. Sonradan öğrendim, benim avdan 3-5 gün önce Eğriliman tarafında bir yerde balık çiftliğine gemi çarpmış, benim çipolar oranın kaçkınıymış :) İnşallah başka avlarda yapar ve paylaşmaya devam ederim, kalın sağlıcakla.

2. emrepasa

emrepasa emre

Maşallah:)Dahalarına rastgele:)

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    bunlar çiftlik çuprasi yahu :D tebrikler faruk buna da sukur :) ama ilk atista pata kute vurup sonradan tik olmamasi ilginç :) yetistirirken merada yatak tutmayi falan ogretmiyolar demekki bunlara deli dana gibi geziyolar :)

4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrikler, gayet hoş bir sürpriz olmuş. 3 tane bu boy çipura da ne ağırlık yapmıştır ama. Keşke sonraki atışlarda da devam etseydi. Neyse çocukların balığı çıkmış :) Deniz çipurası ile çiftlik çipurasının tadı çok mu farklı oluyor?

5. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA 10-40 gr ATARLI 240cm SPİN KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR 30 MAKİNE
    tebrikler, afiyet olsun

6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Kismet dedikleri bu iste. :) Afiyet olsun Faruk.

Alttaki cipura kamburuyla nasil da "ev kedisiyim ben" der gibi degil mi :D

7. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Segili Faruk geçenlerde ıldırda patlayan kafeslerin üyeleri bunlar...muhtemelen..

dün mordogandan cem liman ile beraberdim çok ilginç tir karaburunu dönen balıklarda varmış mordogan yakınlarına kadar..(başka kafes haberi olmadıgına göre?) bunlardan oralara kadar gelenler varmış ve oltaya geliyormuş..

malum birtanesi öne düştümü öbürleride arkasından takip ... :) artık yolları nereye kadar giderse.. aslında bir başka değişe görede kafes patlasa bile o bölgeden ayrılmaz derler bu balıklar için..malum yem meselesi.. tabiat ananın enteresan gösterileri..

8. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Abi o çiftlik çuprası öyle bir hayvan ki anlatamam belki aranızda gören olmuştur. benim arkadaşımın çifliği vardı ben çifliin üstne çıkar dışına atar oltayı avlanırdım arkadaşta tutamazsan havuza at oradan balık al derdi bir kere denedim denediğime pişman oldum oltaya yem takmanıza gerek yok iğneye bile saldırıyorlar birde sürü halinde olduğu için atar atmaz 3 iğneyede balık bindi tabi o iğneler çıkmadı oradan olta olduğu gibi koptu yani çok saldırgan balıklar...

9. Yayıncı-Sazancı

Yayıncı-Sazancı Serkan

Favori Kamış:
    Kasnak Tercihim
    Favori Makine:
    -
    En İyi Avı:
    17 kg yayın
    of of offff ne güzelde görünüyorlar.Tebrikler.Bu güzellerin yanında aslan sütü olmazsa ağlar cyr ağlarcyr :laughing:

Önce Senin ağzına mrsparkle Sonra benim ağzıma:hungry:

Bu sevda Bitmez...:thumb:

10. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Tebrik ederim hemşerim :)

11. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    tebrikler, markettten almış gibi oldunuz ama bu daha lezzetli olur diye tahmin ediyrum. afiyet olsun

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çiftlik miflik, çuprayı da çekmek bi başka güzeldir. Kafa ata ata gelir. Gerçi çiftlik olunca pek sert direnç gösteremiyorlar ama 3'ü bir arada olunca epey bi adrenalin yaşatmıştır. :)

13. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Farukcuğum tebrik ederim. Red Kit gibisin vallahi. Kaçakları yakalamış ve adalete teslim etmişsin. :D

Bu arada dünya tatlısı çocukların var. Yüzlerindeki mutluluğu görmenin yanında hiçbir şeyin önemi kalmıyordur dünyada.

Hayatları mutluluk, sevgi ve güzellikler dolu olsun, canım arkadaşım.

14. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Faruk abi sürü ordan geçerken ilk atışı denk getirdin herlade :D
    Tebrikler..
    Çocuklarınız pek şirinler Allah bağışlasın..
    Rasgele..

15. Srdr_bngl

Srdr_bngl Serdar BİNGÖL

10 numara makara olmuş vallaa :) tebrikler :)

16. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Çok hoş bir macera olmuş, tebrikler...

17. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    ne güzelde yakışmış miniklerin ellerine:) onlarada maşallah balıklarada maşallah diyelim:)
    tebrik ederim kardeşim güzel av olmuş:)

18. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Kısmet bu kadarmış demek lazım
    şirin çocuklarınızın kısmeti desek daha doğru olur
    bu güzel avlarınızın devamını dilerim
    rastgele

19. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Teşekkür ederim. :)

Bende şaşırdım zaten ilk atıştan sonra vurmayınca hevesim kursağımda kaldı :)

Hoş olmazmı? Çok hoş oldu hemde!! :) Ben çok ayırt edemiyorum, damak zevkim daha çok marmara/karadeniz balıklarına yönelik çipura, levrek vs. yemesini pek sevmem.

Teşekkür ederim :)

Geçenlerde birisi sormuştu "çiftlik çipurları kamburlaşmış olabiliyor neden?" diye demekki "kedidir o kediii" demek lazımmış :)

Haklısınız, Ildırın kaçakları sanırım. Umarım hepsi yakalanmaz ve yakalanmayanlar uyum sağlarda bölgede çipura nüfusu katlanır :)

Uff piranha gibi sanki :) Balık çiftliğinin civarıda balık kaynar herhalde :)

Bu seferkiler ağladı ama bir daha ağlamalarına izin vermem :)

Vaaayy, teşekkür ederim, gelde beraber olta atalım, gerçi şu anda hava çok çok fena kiremitler çatıda dans ediyor o vaziyet yani :)

Aynen öyle ağırlığını hissettirdi ama öyle aman aman zorlamadı, balıkları görüpte kurşunda takılınca adrenalin tabiki tavan yaptı :)

Öyle Kerem abi, birde beyaz sütçü beygiri ayarlarsam tam olur :) Güzel dileklerin için ayrıca çok teşekkürler, bu güzel dilekler hepimizin çocukları için olsun :)

Vallahi kafalarına attım herhalde Hakan, güzel dileklerin için çok teşekkürler :)

Teşekkür ederim, öyle oldu gerçekten o anki vaziyetimi kameraya çeken olsaydı asıl makara o zaman olurdu :)

Teşekkür ederim Kadir Abi, bu çiftlik çipuraları senin levrekler yanında tırt kalır ama ne yapalım bununla idare edeceğiz :)

Haklısınız, herhalde çocukların kısmetine geldi, sizede güzel avlar :)

20. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    çupralarla güzelbi rastlaşma olmuş tebrikler.:hungry: