Çıkrık kullanan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum. Çıkrık için misina ne kullanmalıyım. marka,çap ve diğer özellikler.
Bülent bey, Öncelikle çıkrık marka ve modelini belirtirseniz makinaniza göre özellik arz (boy,çap vs.) eden misinalari tavsiye edebiliriz. Birde nerede ve hangi hedef balığa yönelik av yapacaksınız ? Benim çıkrık makinam Omoto KAM900H II. Üzerinde Pelican Despot Örgü 600 mt 0,58 mm ip sarılı. Özelliklede fiyat bakımından bu misinayi tavsiye ederim. Dayanıklı ve uzun ömürlü bir misina isterseniz size önerim bu olacaktır.
Cüneyt bey cevabınız için teşekkür ederim. Almış olduğum çıkrık çok bilinen bir marka değil.Bu makinayı cabelas.com sitesinden aldım. http://www.cabelas.com/cabelas/en/t...parentType=index&indexId=cat601233&hasJS=true yukarıya bir link ekledim insallah doğru bir işlemdir. ( CSD 45 ) modelini aldım.İngilizce fakat özellikleri belirtilmiş. Ben bu makinayı deneme mahiyetinde aldım. ne için kullanacam diye sorarsanız akya,sinarit gibi balıkları düşünerek aldım. Zaten daha önce hiç çıkrık makina kullanmadım.
Bende hemen konuya sorumu sorayım.. Bülent Bey, kusura bakmayın.. http://www.pennreels.com/01_products/reels/conventional/04_senator/senator/114.htm çıkrığım, daha doğrusu babamın kullanmadığı benim üzerine yattığım.. 50 lbs... Kamışım ise 30 lbs.. Dengesizlik olduğunu biliyorum ama çook zaman önce alınmış bir set o nedenle bu kadar detay araştırılmamış.. Ne tavsiye edersiniz... kullanım amacım sırtı (canlı/sahte) ve trofe peşinde koşmak.. Zaten makinayı başka şekilde kullanmak biraz haksızlık olur sanırım.. Çok teşekkürler.. son sorum, kamış için ne tavsiyeniz olur..
30 lbs ile 330 yrd misina aliyor, bunlar mono misina degerleri ayrica. Yani 300 mt gibi bir degere esit geliyor. Size onerdigim 0.50 ip misinayi 300 mt rahat rahat sarabilirsiniz bence.
Selam, Sizede tavsiyem Pelican Zelland Kamış olacak,165 ile 180 arasinda 80 lbs'e kadar çekeri olan bir kamış. Spin kamışlarda ve trolling kamışlarda fiyatı açısından uygun ve kaliteli ürünler Pelican marka bence.