Arkadaslar Adrasan'da planladigimiz akya hedefli av icin bir cikrik almak istiyorum. Su linkteki modeli kullanan, bilen ve yorum yapabilecek olan var mi acaba? http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=23-18-5300 Bunun haricinde Lineaeffenin bazi cikriklari ilgimi cekti ama hepsi sag el modeli ve bana sol el modeli lazim. Bu fiyat araliklarinda tavsiye edeceginiz baska marka/model varsa lutfen o konuda da yorumlarinizi bekliyorum... Bir de cikriga uygun bir kamis onerirseniz demeyin keyfime
derin su sırtısında, bu çıkrığın misina kapasitesi size sorun yaratabilir diye bir düşünceye sahibim,
Merhabalar, Akya odaklı bir av için çıkrık tercihiniz öncelikle misina kılavuzu olmayan çıkrık makine olmalıdır. Balık ani yol istediğinde malesef misina kılavuzlu çıkrıklar bu konuda başarılı olamıyor. Elinizde kalan patlayan bir misina yada dişlileri atmış bir çıkrıkdan başka bir şey olamaz. Tecrübeyle sabittir. Çıkrıklar ağırlıklı sağ el kullanacak şekilde üretilirler. Bu da yorucu avlarda sağ el gücünü ortaya çıkartıyor. Fiyat aralığı olarak 150Tl civarında bir şey düşünüyorsanız LINEAEFFE LEVER DRAG 8 B.B. ÇIKRIK MAKİNE'yi tercih edebilirsiniz. Kullandığım ve memnun olduğum Omoto GTR T30'uda şiddetle tavsiye ederim. İllaki sol elle kullanmak isterim dersende çıkrık kamışın mutlaka çift makaralı misina kılavuzlu olmasına özen göstermelisiniz. Böylelikle çıkrığı ters olacak şekilde sol elinizle kullanabilirsiniz.
Yorumlar icin cok tesekkur ederim Erhan.. Lineaeffe Lever Drag 8 B.B zaten dusundugum bir cikrikti ama sag el oldugu icin vazgecmistim. Sanirim bu inattan vazgecip sag ele alismam gerekecek Bu arada ben cikrik konusunda pek bilgiye sahip degilim. Misina klavuzu olmayan cikrip ne demek acaba. Biraz daha aciklar misin rica etsem? Bir de bu Lineaeffe soyledigin tarife uyuyor mu. Son olarakta Lineaffe GCT Aluminio is yapar mi?
Misina kılavuzu, misinanın çıkrık üzerine eşit olarak dağılarak sarılmasına yardımcı olur. Aşağıdaki resimde işaretli olan kısım misina kılavuzudur. Normal makinelerde kolu çevirdiğimizde kafa yukarı aşağı hareket ederek misinanın sarılımını yapar. Çıkrıklarda ise misina kılavuzu aynı işi görür ve sağa sola hareket ederek sarım işine yardımcı olur. Misina kılavuzu bir dişli üzerinde hareket etmektedir. Oltamızda beklenmeyen büyüklükte bir balık takıldığında misina kılavuzu bu dişli üzerinde yeterince hızlı hareket edemiyor. Bu yüzden misinanın patlaması yada dişlilerin birbirini yemesi yüksek ihtimaldir. Misina kılavuzu olmayan modellerde ise Lineaeffe LeverDrag'ı ele alalım örnek olarak. Resimde gördüğünüz gibi misina kılavuzunun olması gereken yer boş. Bu misinanın makineden yüksek hızda çıkabilmesine olanak sağlar. Hemen aklınıza gelebilir. Misina kılavuzu yok ise nasıl eşit şekilde sarım yapıyor bu makine diye. Çok kolay. Sarım esnasında baş parmağınızla misinayı sağa ve sola yatırarak sarım yapabiliyorsunuz. Bu tarz ürünlere ilk misina sarımı yapmak istediğinizde mutlaka ve mutlaka çok sıkı sarılması gerekmektedir. Böylelikle misina makineden süratle çıktığında misinanın gam yapmasını engellemiş olursunuz. Lineaffe GCT Aluminio da aynı şekilde kılavuzu olan bir makinedir. Bir kaç kiloluk avlarda rahatlıkla kullanılabilir. Ancak ben ısrarla Lever Drag'ı tavsiye ediyorum
Aciklayici bilgiler icin cok tesekkurler. Hergun yeni birseyler ogreniyoruz. Birkac kiloluk avlar icin cikriga cokta gerek olmadigini dusunuyorum, normal makine de gayet is gorur. Hedef akya olduguna gore bu durumda tavsiye ettigin uzere LeverDrag almali Tekrar tesekkurler...
Bir de bu cikriga su kamis uyar mi: http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=10-XFX160 Ve de fiyati neden bu kadar ucuz acaba. Shimano olsa da uzak mi durmali?
Malesef çıkrık için dediğim çift makaralı misina kılavuzu bulunan çıkrık kamışını tercih etmek daha uygun olur. Linkteki shimano ile misina kılavuzlu çıkrık makine kullanılabilir. Tekneden gelen kullanım için uygundur.
Ayrıca sağlam bir makine ile çok büyük balıklar çekilebiliyor elbette. Çıkrık ağırlıklı olarak mücadele isteyen güçlü balıklar için uygundur.
Tavsiye ettigin kamis tam olarak su mu acaba? http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-C-2843980