Merhabalar, Bugun e-bay'den siparis verdigim Abu Garcia Ambassadeur 7000 C4LD model cikrigim elime ulasti. Ancak aletin misinanin makaraya duzenli sarilmasini saglayan level wind kilavuzu sanirim calismiyor. Yalniz cikriklarla ilgili fazla bilgim yok, belki de ben birseyi yapmayi unutuyorumdur.Bosta iken veya lever drag herhangi bir guc seviyesine ayarlandiginda fark etmiyor. Level wind oldugu yerde sadece 1 mm. saga sola gidiyor. Makara boyunca hareket etmiyor yani. Yardimci olabilecek var mi? Saygilar, U.
Hocam kol dönüyor ama level milim oynuyor yerinden sadece. Makara boyunca gidip gelmiyor yani. Henüz misina saramadim o yuzden. Satici ile temasa gectim, kolun altindaki mekanik fren kolunu sikistirin, kutudan cikan alette bu fren gevsektir dedi. Ama kar etmiyor. Sanirim P.tesi yeni bir tane gonderecek bana...
Levelwind worm saft dönmüyorsa sorun transmision gearda..eğer dönüyorsa levelwindin altında safta oturduğu yerdeki driver guide (şim)kırık yada yok
Yenisini gonderdiler, bir sorun yok Cikrik sertliginin takimin en zayif halkasina gore ayarlanmasi gerekiyor sanirim. Ancak bunun icin fish scale denilen olcekten lazim. Bu alet olmadan lever drag bir cikrik nasil ayarlanabilir acaba?
Ama levelwind hareketi için bu ayarının önemi yokki.. Bu yük konumunda iken makaranın hareketi yani turu ile orantılı
Hocam level wind sorunu çözüldü, yeni makine geldi mesajimda da belirttigim uzere. Ben yeni topik acip kalabalik etmemek icin artik sorunsuz calisan cikrigimin kalama ayarini nasil yapacagimi ogrenmek istedim. Yildiz seklinde (star drag) degil kol seklinde (lever drag) bir manivelayla yapiliyor ayar... Ama benim bilgim yok bu konuda...
Yeni makinenin geldiğini okudum Sanayiye gidip force gage olan bir iş yeri bulup rica edeceksin..istediğin ayarlara permanent kalem ile işaret koyup durumu çözeceksin Not:Kaportacılardakiler olmaz onların skalası tonluk..1 ton 2 ton ..Kalite araba servislerinde gaz pedalı ,debriyaj pedal basınçlarının ayarında kullanılmakta..Bir nevi eski el kantarı gibi bişi
Sagolun... Komsunun ufak oglu vardi, buyumustur 15 kilo kadar gelir herhalde.. Dondugumde ailesine caktirmadan onunla deneyim... Kafa at lan filan da derim
Çocuğun babası görmediği sürece bence olur.. Ama yakalanırsan kamışın seni taşıyacak kadar kaliteli olması hayati önem Taşır
Tamam kalama ayarında komşunun çocuğunu ağırlık olarak kullanımını iptal ettik Diğer komşunun çomarına bi bakalım
Evet yaa..Bak bu konu önemli.. Komşuda pitbull var ve Bizim arkadaştan hızlı koştuğunu acı tecrübeyle öğrendik