selamlar bu cıkrık makina ile jig yapan kim var forumda bana bir yardımcı olabilirmi , coğu makara özelliklerine göre cok pahalı ve misina sarım oranı düşük. tica yeni marka makaralara göz atarken çıkrık makaları gözüme ilişti . birde bu cıkrıkların dragları daha düşük , 15 kg kadar ama misina sarım oranları daha yüksek örnek : http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=35-STL-668 tuna bluefin yakalayanlar misina sariyor . örgü sanirim dolaşma muhabbeti oldugu icin misina sarmıslar anlamadım. bu tür cıkrık makaralar okuma speed jig cedros kamıslara uyarmı. birde bu drag ile jig yapılırmı bilen arkadaslar abiler ustalar beni bilgilendirirse sevinirim saygılar. alırsam bu gidişle su mahkeme sonuclandıgında ya cıkrık makara alcam yada daiwa saltiga 7000 baska birsey beğenemedim artık .
cedros jig makinan varsa çıkrıgı boşver benimde spro marka vardı 150-200 civarı bişeydi bi kaç kere kullanabildim sadece sonra tekrar normal makinaya döndüm hatta şu aralar facemde yayınladım takas için ikinciel sayfasında
yok abi cıkrık sadece sırtıda ise yarıyor diyorlar ***** bende sırtı cekmem saaatlerce jig yapacam allah izin verirse , botumuda alcam az bıraz daha zaman lazm. makara ne alsam diye düşüncelerdeyim suan. cıkrık bana gelmez zaten suan icin düşündüm değil , uzun vadeli bir makara alıcam ınsallahda ne alsam diye karar asamasındayım.
Jigging de hedef balıklar iri ise özellikle çıkrık kullanılıyor; bunlardan bazıları bu iş için özel dizayn edilmiş... Ülkemize ithal edilen kaliteli birine örnek... http://www.jiggingmaster-ag.com/hom...category&layout=blog&id=36&Itemid=114&lang=en Hareketli makaraya sahip olan makinalar daima sabit makaralılardan daha sağlam olurlar; aldıkları misina kapasiteleri daha fazla, aynı güç veya daha güçlüler dahi hafif olurlar v.s...
anladım abi cok teşekkürler ama bır sıkıntı gördüm burada , ben bukadar pahalı cıkrık makara alırsım 2 gün sonra benı evden kovalarlar , tabi normal oltalara göre büyük balıklarda cıkrıklar daha iyi sonucta trofe bluefin tunaları hep cıkrıkla tutuyorlar , ytabi ona kolda dayanırmı onu bız görebilirmiyiz , oda mechulde . bana bıraz daha uygun fiyatlı cıkrık lazım . bunlar benı aşar suan abi 700 dolar diyor adam
Yok; zaten al demedim; kaliteli bir çıkrığı örneklemek istedim sadece; mesela Stella 20000 yurtdışında 1000 küsur dolar fiyatı ve 845 gr. ağırlığı ile 25 kg. drag kapasitesine sahip iken; Jigging Master PE6 makina 600 gr. ağırlık ile 27 küsur kg.drag kapasitesine sahip ve 1000 doların altında bir fiyatı var; ayrıca alabileceği misina kapasitesi de daha fazla... Yine mesela yükü taşıyan şaft sabit makaralarda tek taraftan tutunup hareket halinde iken hareketli makaralılarda her iki taraftan rulman içinde yatağa sahip ve sadece dönüyor; başka ileri-geri, v.s. hareketler yok... Yani özellikle tekneden derinsu avlarında hayli avantajlı; sanırım kullanımına kısa zamanda alışılır; ancak bunlardan çoğuna kendi ile beraber kullanılacak uygun üretilmiş kamışlar edinmek gerek... Nasıl sabit makaralarda Stella yerine çok daha ucuz alternatifler bulunabiliyor ise hareketli makaralılarda da (çıkrık da diyebiliriz) çok daha ucuz alternatifler mevcut... Mesela: http://www.erginbalikcilik.com/olympus-tssd-5000-pmu2224
aynen yurtdısında 1000 $ 2 bin tl , işte burada adam getiriyor onu misal satiyor 3000 tl ye adamlar ticaret yapıyor yok abi alırsam daiwa saltiga 7000 hc alcam birde daiwa kamıs tamam artık , pc topladım zaten bir dahakine balıga masraf edicem yer var mahkemede bi satilsa ahhh sürekli sorun cıkarıyorlar, vereselliler abi , ya öle yaopacam yada gözüm kapalı okuma set toplayacam bakıcam keyfime en kral kuzu antalyada 40 kg cıktı suana kadar trollerde bilememde zaten asmış dev balıkta göremedim ben daha limanlarda felan alan eden denk getirmek lazım 100 kg kuzu tutanı daha duyamadım en kralı 50 kg cıkıyor onuda ceker zaten her satilan jig makarası yok cıkrık benim işim değil abi spininge devam kıyıdanda tüy rapalaya devam kalamara devam öle gider artık. harbiden kurttular denızı yada iklimselmidir , nedir hiç balık tutamıyoruz suan antalyada mazel jm allucrate mı ne marka soledı bızım bı abımızde onlarda 900 1000 1200 tl arası almısken daiwa alcam gecicem bende.
HC kodlu bulamadım ama bulabildiğim tüm H kodlu Daiwa Saltiga'lar "Dogfight"... Her nekadar kullanmamış olsam da çok iyi bir makina olduğunu biliyorum; gönlünce kullanman ve 100 kg.lık Akyaların denk gelmesi dileğiyle...
dün msj yazarken kendimde değildim abi valla ,banada bu markaları bır abim söledi malzemeci dükkanı var antalyada balık kara av malzemeleri güzel bir jig seti var onunda daiwa 6000 jigging master kamısı 5000 tl felan yapıyor toplamda .. abimin bana söledikleri markalar sunlar jm maxel daiwa accurette tabi bu markalarda kötü değil araştırıyorum netten ama baya tuzlu , :thumb: bir tane daiwa alsam akdeniz icin yeter zaten = sağolasın abi göremedik daha bir trofe balık insallah görücez yakalayınca resimleyecem direk zaten catlasınlar kıskananlar bu daiwa turkiyede harbıden kazık baksana suna 2.5 katı fiyat eheehe adam ticaret yapıyor abi http://www.avmarketi.com/asp/product/17934/Daiwa-Saltiga-Dogfight-Z6500H-makine