Arkadaşlar , geçen hafta bir yakınım lineaeffenin kam 500 çıkrık makinasını bana hediye olarak cengiz balıkçılıktan alımş. fakat sürütme avında hiç tecrübem olmadığı için bu makineya alınacak kamış hakkında da herhangi bir fikrim yok. makina 30 lb. misinadan 330 yarda alıyor. kabaca 55 lik misinadan 300 metre. acaba daha ince örgü misina sarsam olurmu.kaçlık misina sarmam uygundur kaç lıbrelik kamış almak gerekir. makina ile beraber kullanmak için eldiven veya kemer almak gerekirmi. önerebileceğiniz kamış markası varmıdır. boyu ne olmalıdır. hedef 20kg -50 kg arası balıklar ( tabi bulabilirsem) tabi fiyat olarak 100 ytl kamışa verebilirim. birde çıkrık kamışlardaki halkaların bazıları makaralı bazılar normal kamışlarda ki gibi yuvarlak , bunlar arasında fark varmıdır? ustalardan yadım bekliyorum.
Tolga yeni makinan hayırlı olsun kamış olarak pelikanın 1.35 lik veya 1.50 lik çıkrık kamışı var çekeri 80 lb fiyatıda 60 ytl civarı ayrıca alba starında 1.80 lik kamışlarıda var benim kullandığım makaralı bakımını iyi yaptıktan sonra hiç bir sorun yaşamıyorum tavsiyem 80 lb lik ve 1.80 ni geçmesin büyük balıklı avlar rastgele
kafam karışık Eşref abi, aklıma takılan bir şey var. bazı balıkçılar, 50 lb kamış öneriyorlar , siz 80 lb kamış önermişsiniz. acaba bu kamış seçimini neye göre yapmak lazım. ben makine diye düşünüyordum fakat yurt dışı forumlarını okudum. oradada farklı şeyler konuşulmuş. hatta 30 lb makine için 30 lb kamış önerenler bile var. açıkçası kamışı ve misinayı seçme konusunda bi fikir edinemedim.