Merhaba arkadaşlar. Sürükleme (trolling) amaçlı bir çıkrık almak istiyorum. Kullanım kolaylığı olduğu için bu çıkrık "lever drag" olacak. Dip balıklarını çekmek amaçlı olacak. - Ağırlığı 1,2 kg pek geçmesin. - Çift devir / tek devir kısımlarını pek bilmiyorum. Ama en kestirme yaklaşımla "ne kadar teferruat ,o kadar arıza yapma ihtimali" Favorim daiwa'dır ama daiwa'nın böyle bir ürününü bulamadım. Shimano torsa 30 çok nefis bir çıkrık gibi geliyor bana , ama hem piyasada bulunmuyor (mantıklı fiyatlara) hem de shimano'ya karşı , sanki yapabileceğinden fazlasını vaad ediyor gibi bir ön yargım var. Sağ el / sol el olayı son derece kafamı karıştırıyor. Ben sol elle sarım yaparım. Ama hep sağ elle sarımın daha avantajlı olduğunu söylerler. Eğer gerçekten böyleyse biraz tatbikatla bu el meselesini hallederim. Bütçe 1000-1500 TL. Bu parayı doğrulttuğumda tavsiyeler ve yaşanmış deneyimler doğrultusunda hareket edeceğim. Tavsiyelerinizi ve neden tavsiye ettiğinizi yazarsanız çok sevineceğim. Çok teşekkür ederim.
tuncer bey bence çıkrık için oldukça iyi bir bütçeniz var, donanımlı çıkrıkçılar size yardımcı olacaklardır..
Bekliyorum Bütçe esner , memnuniyetle alakalı. Okuma ve Jigging master tavsiye etmeyin lütfen. Okuma'da sorun yaşadım ve güven ile alakalı kaygım var. Bir daha almam. JM ise Türkiye'de tekel ve dayatmacılık benim sevmediğim bir şeydir. Daha pahalıya olsa bile yurt dışından almak zorunda kalırım.
Balzereden adrenalin var,benim çoğu arkadaşım Norveç'te bu çıkrığı kulanıyor,özel büyük balıklar için üretilmiş... http://www.testberichte.de/p/balzer-tests/adrenalin-as-12-lh-multirolle-testbericht.html https://m.youtube.com/watch?v=DDZvkYEPV9g
FIN-NOR-MARQUESA-MA40TII Bende 2 tane(2 devirli 20 lik ve 40 lık) gruptaki arkadaşlarda 2 tane 40 lık(çift devirli) var.Amarikanın sayılı firmalarındandır.Makina çin üretimi. aşağıdaki link açık arttırma linkidir.(ebayı kullanmayı biliyorsan sana faydalı olacaktır.) Bu makinanın tek devirlisi Türkiyedede satılıyor.Bulabilirsen incele. http://www.ebay.com/itm/FIN-NOR-MAR...204?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item487b57c21c bu vidyoda geçen yaz Adrasanda yaptığımız Akya avından. Makinanın kalama sesi şiir gibi.(Bu makinayı tavsiye ettim ama evde daiwa saltiga,okuma makaria ve shimano çıkrıkta var.)Bu makina fiat performans olarak en iyisi.Sağ el çıkrık kullanma zor değil hemen alışıyorsun. http://www.dailymotion.com/video/x2...k-www-adrasanbalik-com_sport#from=embediframe
Daiwa arıyorsan alacağın model aşağıda.Bende 2 devirli 40 lık var.Daha kullanmadım ama FİN NOR sanki daha tok duruyor gibi. http://www.ebay.com/itm/Daiwa-Salti...566?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3aa45e8b06
Güzelmiş Fin-Nor hakkında biraz araştırmıştım , bir olumsuzlukla karşılaşmadım. Daiwa da çok güzel E-bay hesabım var. Pay-pal hesabım da var. Bir kaç kere e-bay'dan alış-veriş yaptım. Ucuz şeylerdi , sadece 1 tanesi gelmedi. Ama zamanında e-bay'dan bir garmin almıştım ve gümrüğü takıldı. Vergisini ödeyeyim dedim ama alamazsın dediler. Yasakmış. Geri yolladım aleti , ama ne yazık ki satıcıya da ulaşmadı. Kim vurduya gitti benim alet. Şimdi ben o makinelerden bir tanesini almaya kalksam. Vergisini de ödeyeceğim ama geleceği ne malum ? Millet alıyor ama nasıl yapıyorlar , tanıdıkları mı var ? Bildikleri bir yöntem mi var ? Anlamadım gitti ... Vereceğiz makinenin parasını ,yol parasını. Gelecek gümrüğe , oradaki memur "nayır nalamazsın. Ysah" dedi mi yandık gene ... Bir de belli bir kota var bilmem kaç dolardan daha pahalı bir şey alamazsın. İşte ayda bir taneden fazla bir şey alamazsın gibi ... Bu konularda bilginiz varsa ve benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Garantili getirten şirketler varmış ... ?! Neye mal olur ? Gerçekten garantili mi yoksa bu bir dolandırıcılık şekli mi ?
Ben Son 3 yıldır amarikadansatınal.com sitesini kullanıyorum. Çok memnunum.bir keresinde aldığım kamış yolda kayboldu.bana yenisini aldılar.zaten aldıkları bir tek kargo parası .Zaten oda normalde kargo parasından ucuza geliyor.irtibat ofisleri istanbulda.gelen malzeme gümrükte pek takılmıyor.bir şey olursa yardımcı oluyorlar.Size bir tavsiye daha Okuma makaria 20 lik veya 30 luk makinaya bakın. İstanbul Cengiz balıkçılığı arayıp pazarlık yaparsanız bütçenin dahilinde bu makinayı alabilirsiniz makaria fiat olarak Türkiyede daha ucuz.
Okumada güven sorunum var diye yazmışsın .Makaria okumanın amiral gemisi ve Amerikada popüler. Sınıf olarakta daha ağır hizmet sınıfında.
Doğrudur. Nedensiz olarak tavsiye etmezsin. Mutlaka bildiğin vardır. Zamanında bir tane blue hawk okuma aldım. İyi makine surf için kullanmıştım. İki ay sonra çember civatasını kesti. Civatanın kesmesi gücüme gitmedi de , civatayı yaptığı malzeme paslanır. Küçücük bir tane civata bunu paslanmaz yapsan ne kadar maaliyetini arttırır ? Başka bir makinemi parçaladım onun civatasını taktım. Civatasız kalan makineyi benim ufaklık ele geçirdi ve şu anda bir civatadan fazlasına ihtiyacı var Gene zamanında bir tane okuma spin kamışı aldım , serisini hatırlamıyorum. Orta ayar bir şeydi ,fuji halkaları kullanılmış. Dibe takıldı , çok da zorlamadım , biraz çektim ... çat gitti. Fuji halkası kullansan ne olur ?! Daha öncesinden bir tane v-system bir tane de cedros almıştım. Onlarda bir sıkıntı yok. Gerçi daha onları hiç zorlamadım. Bir tane ugly-stick'im var. Yapmadığım türden eziyet kalmadı , bana mısın demedi. Bırak biraz asılmayı burnunu kıçına değdirdim ... Hem de o okumalardan daha cazip fiyata almıştım. E şimdi bu durumda siz benim yerime olsanız okuma'ya karşı biraz güvensizliğiniz olmaz mıydı ?