s.a cıkrık makina ile at cek yapılırmı, veya nasıl bir makara almam gerekli , yardımcı olabilirseniz sevinirim güzel saglam bir makina alıcam, shimano alivio 4000 fc var elimde işimi görmüyor biraz devri yüksek ekonomik makina alıcam, devri yüksek olarak genelleme cıkrıkların devirleri gayet yüksek normal makinalara göre ,yada ben mi yanlış düşünmekteyim ve bu cıkrık makinaları ile at cek nasıl yapılabilir kamışta ne tür olmalı yardımlarınız için teşekkürler saygılar.
Merhaba Murat kardes, Forumda yeni degilsin, icerige gore aratip faydalanabilecegin paylasimlari bulup okuyabilirsin. Mesela http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=33112&highlight=baitcast Baslangic icin soyle bir sey olabilir belki: http://www.balikdunyasi.com/asp/product/11722/BANAX-ZEST-MAKINA-KOL-SAGDA- Boyle bir makara icin tetikli spin kamis almak da soz konusu olabilir.
çok teşekkür ederim ibrahim abi kafa dalgın bu aralar doğrusunu söylemek gerekirse aratmadım bu önerdiğiniz makinayı spin kamısla kullanabilrim değilmi makina güzele benziyor acıkcası normal makaralardan daha iyi oldugunu düşünüyorum verdiğiniz linkleride inceliyecem, cok teşekkür ederim.
murat bait casting makinalar iyi spin makinalar iyi diye bir genelleme yok, bunların maçları ve kullanımları birbirine göre farklı, atçek e bait kastingle başlamak biraz bana göre riskli atçekten bezdirebilir seni dolaşma problemi vs.
hangi makinayı alırsan al, eğer hızlı saran makina alacağım diyorsan devir sayısına değil, bir turda topladığı misina uzunluğuna bak.
Murat kardes baitcasting olayi biraz gicik bir olay. Gördügüm kadari ile biraz sinirli ve sabirsiz bir arkadassin. Bu makinelerde ayar herseydir. Peruk olayi en tecrübeli kullanicilarin bile basina gelebilen bir durum. Yine de illa bir deniyeyim dersen bu konuda abu garcia revo toro, daiwa megaforce, shimano calcuta alinabilecek makineler. Sag sol kol seçeneklerini dogru seçmen gerekir zira düz makineler gibi yer degistirme olanagin yok. Ben sahsen arkadaslarimdan 3-5 kullanim sonucu bana uygun olmadigina karar verdim.
Banax'ın makinelerini önermiyorum, Türkiye'de nekadar video izlediysem konu okuduysam daiwa kullanılıyor. Baitcasting sistemle ilgili çalışmam imzamdaki linkte buyrun
b,r kere oltamı suya attım yüzenler vardı, misinamı doladı doladı doladı cekti, okadar dolamıski kadını cekiyordum aynen düşünebiliyorum dolanınca ne olacagını
gıcık bi olay oldugundan süphem yok roy abi, bende biraz asabilik var oda hayatın zorluklarından oldu bizimkiler zamanında yollarını ayırdı vs, haksızlıga tahammülüm yok nese abi düşünüyorum kullanan bir kaç kişi gördüm antalyada, ama muhabbet edemedim doğru dürüst insan odun olunca konsuulmuyor, jig mazemesi yada baitcasting mi alıyım karar veremedim jig daha tuzlu olacak tekne muhabbeti var birde zaten gecen aldım onlarıda yayınlayacam cok teşekkür ederim abi sağol varol valla... önerilerini okudum abi cok sağol....
çok teşekkürler simdi görünce hatırladım, bakıyorum hemen çok sağol kardeşim.. boludan arkadasım var burada manavgatta suan kurutmuslar orayı sadece sazan var mıs bir yerde onu avlamaya gidiyorlarmiş, sudak olan suyu kurutmuslar deliriyor bir gün insallah gidicez boluya arkadasımın memleketi öve öve bitiremedi balıga gideriz insallah
Öncelikle merhaba güzel bir konu seçimi . Bugün geçirdiğim bademcik ameliyatına rağmen forum başlıklarına bakarken bu konuya yorum yapmadan geçmeyeceğim dedim aslında hala narkozun etkilerini taşıyorum cümlelerimde veya harflerde bozukluk olursa şimdiden affola. Geçtiğimiz günlerde jigging de kullanmak için kendime iyi bir çıkrık makine bakıyordum .Tabi uygun yollu bütçeyi sarsmayacak birşeyler derken işime yarayabilecek markaların bir listesini çıkardım.İlk sıralarda Abu Garcia markası dikkatimi çekti.Şimdi spin avlarda sarım ne kadar iyi olursa uzağa atamadıktan sonra anlamı kalmaz.O yüzden bait castingler bu iş için biçilmiş kaftan fakat işin bide şu yönü var küçük çıkrık makinelerde kullanabilirsin.Ama altını çizerek söylemek gerekirse manyetik sarım ve ve sarım teli olmayan çıkrıkları tercih etmelisin.Manyetik mekanizmalılar ciddi anlamda hızlı bir misina boşaltma olayına sahip.Sarım teli olursa sarmak için nasıl tel sağa sola gidiyorsa atarkende sağa sola gidiyor ve misinayı yavaşlatıyor.Ben hem jigging de kullanmak için hemde sırtı için bir DAİWA modeli tercih ettim sende o yönde bir tercih yaparsan memnun kalacağını düşünüyorum.Tabi bu benim nacizane fikrimdir ustalarımız ne der bilemem. Dediğim gibi amliyattan yeni çıktım bir hatamız olduysa affola rastgele
ya zaten baitcasting ile benim kıyıda avlanmam zor ya , cünkü ? balıgımız artık kıyıda azaldı hep acikta var jigging daha mantıklı geliyor 37 kilo kuzu aldı bir abimiz, yapacak bişi yok ***** gidip trofe balık almak varken kıyıda balık beklemek daha zor, link atabilirmisiniz beğendiniz makinayı bende araştırma asamasındayım daha... sezonda insallah alıcam