Herkese Merhaba, Levrek raporlarını ağzımın suyu aka aka okurken, iş yoğunluğundan değil balığa, lavaboya gitmeye fırsatım yokken, aklıma bir şey takıldı: " Hadi yarın balığa çıksam elimde ne malzeme var?" 5 adet 2 parça spin kamış: Shakespeare ugly stick 2,70, 2 adet okuma v system 2,40 ve 2,70, 1 adet daiwa 1,80, ve bir de isimsiz 1,80lik kamış ve 2 adet bazuka çanta: Ee hiç te fena değil. Makinelere gelince abugarcia stamina 2000, okuma trio 30, 1 adet daiwa 40 kafa 3 adet makine amaaaa, yeni aldığım daiwa dışında diğer iki makine kesinlikle sarmıyor, kaya gibi sert sıkışıkcyrr Daha önce hiç makine açmamıştım. Na'psam?? web sayfamızın güzide balık tedarikçi firmalarını sıra ile aradım: _" Ben sizden alışverişler yapsam, bir de şu makineleri yollasam bi bakıverseniz?... " _" Valla beyefendi biz şimdi sadece satış yapıyoruz biliyormusun..hihi , okumanın ömür boyu garantisi var onu halledebiliriz ama abu garcia distribütör firması Ankara'da sen bize biz Ankara'ya oradan da sana iş çok uzarrr yani.." Velhasıl kaldı elimde tek makine, gecenin bi yarısı ben bu makineyi açim yav nasıl olsa bu haliyle bir yıldır kuzu gibi takım çantasında yatıyor, Ankara ya yollasam kargosu, bakım ücreti makine zaten 100-150 tl segmentinde: Orasını burasını şurasına çok dikkatli açtım aman o kılavuzu açmaz olaydım zaten orayla bi işimde yokmuş meğer..yayını takmak ne zor öyle. 4bilya, 5bilya yok efendim: 6 +1 bilya ( oda + salon ev tarif ediyor sankihihi ), parçalarcasına tüm vidaları açtım, ohhh hırsım geçti. Alırken içinden çıkan krokimsi şeyden çok daha basit bi yapısı vardı. İçine kum mu girmiş diye düşündüğüm zavallı makaram( artık eskilerin makara tabirini kullanıcağım çünki makine olabilecek kompleksliğe sahip gözükmüyor..) bilya düzeyinde paslıydı. Saat 01:30 wd-40 mıydı neydi bi pas sökücüm vardı arabada indim baktım arabada yok, evi aradım taradım yok, atladım arabaya shell' e gittim _" yok abi bulamazsın " dediler.. Aklıma becerikli otoyıkamacımın arabanın tekerindeki disklerdeki pasları cillit bangle söktüğü geldi:thumb: bilyaları tabiri caizse cillit bange yatırdım, vavvv eser kalmadı pastan kirden!!! Makarayı kapatırken kılavuz telinde kasıldım bunun dışında bu işe niye daha önce girmedim diye kendime kızdım.. Bütün bu olay bir yana çevremde çok tüketen bir toplum görüyorum... Söz meclisten dışarı işin erbapları zaten buraya kadar okumamıştır bu yazıyı ama ilgi- alaka, bilgi ve beceriyi geliştiriyor.. Selamlar...
Vallahi muhteşem bir yazı tebrikler. Sanki kendim açtım ve başarmışım gibi gururlandım. Helal olsun demek kalır bize. Ustalar için birşey değildir muhtemelen, fakat bizler makineyi açmaya bile korkuyoruz. Bende cesaretlendim )
Keyifli anlatım için teşekkürler. Cillitbang nasıl etki eder bilmiyorum ama açmışken dişlileri gresleseydiniz iyi olurdu.
Elinize sağlık güzel bir yazı olmuş ben de son zamanlarda makinalarımı açma konusunda biraz karalı gibiyim, bi gün korkumu kırıp açıp kurcalayacağım ama ne zaman bilmiyorum
Teşekkürler Mehmet bey, bu hobinin bir parçası olarak makinelerimizi açıp bakımını yapabilmeliyiz ama genelde benim gibi balığa seyrek çıkanlarda bu iş çok geri planda kalıyor, olan aile bütçemize oluyor...
Hazır açmışken, o bilyaların yada rulmanların ölçüsünü bari alsaydınız. Zira o bilyalardan hayır gelmez artık, yenilemek lazım. Sorun temizlenmiş olması değil bu arada. Sorun temizlenecek hale gelmiş olması. Piyasada yenisi uygun fiyatlara bulunabilir kolayca.
WD 40 yazmışsınız, geçen başka bir forumda denk gelmiştim, arkadaşımız rapalaların paslanan iğnelerini sabaha kadar wd40 içinde beklettiğini sabah kalktığında iğnenin tamamen eridiğini yazmıştı. Çok ciddi bir çözücü olduğunu söylüyorlar. Ben paslanmış karga burunun yaylı kısmına ve pastan açılmakta zorlanan makasa sıktım anında çalışmaya başladılar
WD40'ta demiri çözebilecek bir şey yok. Demiri çözemez yani. Fakat, demir iyice paslanmışsa, WD40 o pası gene çözmez, bir tür süspansiyon gibi, küçük parçalara ayırır. Yani WD40 pasla tepkimeye girmez, onu çözelti denen şekilde atomik seviyede eritmez, şekerin suda çözülmesi gibi yapmaz. Bilhassa kaliteli sahtelerde kullanılan iğneler çoğu zaman suda süratle erimek üzere paslanabilir şeylerden yapılır. Böylece, balığın ağzında giderse, çabucak erir gider suyun içinde. Bu nedenle, av dönüşü o iğnelere temizlik yapıp, sererek kurutmak lazım gelir. T
Küçük bir ekleme yapayım,tuzlu sudan çıkan sahteleri,saf su ile durular iseniz daha da güzel olur.Yunanlı bir arkadaştan gördüm boş sprey şişesine saf su doldurup kullanarak sahte iğnelerini tuzlu sudan arıtıyordu.(iyi bir sahtenin orjinal veya muadili iğne ve halkaları yaklaşık 13 tl civarı tutuyor)
Serdar Bey, rulman değişimi nasıl yapılır; rulmanları tamamen sökemedim en içteki mile sabitlenmiş gibiydi.. Bir de rulmanları sanayiiden mi temin ederiz?? Selamlar..
Bu noktada sana WD40 lazım idk Onu iyice çalkalayıp sıkacaksın. Sonra 20 dk kadar bekleyip, hafif vurarak vs. bilyaları çıkarabilirsin büyük ihtimalle. Rulmanı sanayide bulmak mümkün olur sanıyorum. Biz burada çarşıdan alıyoruz, olmadı karaköye gidip rulman alıp balık tutuyoruz filan.