1 aydır beklediğim sahteler sonunda geldi. renkleri ve boyaları gayet güzel görünüyor. ayrıca daiwa ve rapture pro series sahtelerde bulunan mil üzerinde kayan ağırlık sisteminin aynısı mevcut bir de aksiyonları güzelse tatından yenmeyecek eminim. reeling 125mm ve 13.5 gram
deniz bey hayırlı olsun sahteler çok güzel görünüyor inşallah bol balıklı raporların olur bu sahtelerle. görünüşleri çok güzel pahalı sahtelerle aynı gibi aksiyonlarıda aynı olur inşallah
Oldukça güzel görünüyor sahteler ve renkler gerçekten dikkat çekici, umarım bolca trofe uğrar yeni sahtelerinize... sakıncası yoksa fiyatları nedir bu çin malı sahtelerin ?
Bunlar genelde ilk suya sokmadan sonra iğneleri tamamen paslanacak, tabi değiştirmediyseniz. Üç dört seferden sonra da dışındaki boyalar soyulup dökülmeye başlayacak. Benim aldıklarım öyle oldu. Ama görünüş ve aksiyon olarak farksız diyebilirim, fark malzeme kalitesinde ortaya çıkıyor.
bu sahteler bayağı can yakacağa benziyor,hologramları bayağı iyi görünüyor umarım sudaki aksiyonlarıda bir o kadar başarılı olur; lakin iğneler pek iyi değil sanki değişmek lazım olabilir. güle güle kullanın.
Hemşehrim şahsi fikrimi sorarsan; İğneleri değiştirme, en azından bir müddet. Sahtelere diyecek lafım yok, daiwa ile birebir yüzüş testinden geçtikten sonra gelsin balıklar
iğneler konusunda haklısınız arkadaşlar. 1-2 atıştan sonra pastan geçilmez. ama boya konusunda size pek katılmayacağım. bu tür sahteler için epoksi araştırıyorum. bazıları sprey vernik kullanmış bazılar epoksi. epoksinin aksiyonu bozacağı konusunda endişelerim var. sanki sahteye biraz daha ağırlık katacak gibi... vernik ise çok güven vermiyor. deneyen varsa deneyimlerinizi yazarsanız memnun olurum.
Epoksi için sahtelere ince zımpara çekmen gerekiyor Vernik konusunu bilmiyorum, iğneleri değiştirme paslanana kadar ki 1-2 ayı bulur boşa erken yapılmış masraf.
İğnelerin paslanması tali sorun. Asıl sorun, iğnelerin kötü olması. Bu iğneler balığı almakta pek fazla başarılı olacak keskinlik ve kalitede değiller. Balık işi sürpriz işidir, eldeki malzemenin her zaman sürprizlere hazırlıklı olması lazım. İlk atışınızda 7 kg bir levrek atlarsa, o iğneyi nedne değiştirmediğiniz sorunu hayatınızın anlamı kadar derin oluverebilir. Boya işinde mesele şu. İyi boyanın püf noktası, iyi zemindir. Zemini ne kadar boya için iyi yaparsanız, boya o kadar güzel ve kalıcı olur. sizin bu boyanın üstüne atacağınız vernik vs. neyse, altında mutlak kötü bir zemin üstüne atılmış olacak. O nedenle, dökülme vs. gibi hususlarda bir netice almak pek olası değil. Üstünü kaplamak, yani vernik atmak, boyanın atmosfer ve sudan etkilenip renk atmasını, solmasını, soyulmasını bir yere kadar engeller. Soyulmayı engellemek için UV opak vernik kullanmanız lazım ki, o verniklerde balık vurmasını azaltır. Kısaca, teknik olarak bunların üstüne vernik atmanın vs. pratik çok fazla faydası olmayacaktır. Bence, bırakın, eskisin, boyayı kazıyın, temizleyip güzelce kendiniz boyayın. En optimum yol bu görünüyor.
zımpara ne kadar ince olsa da aksiyonu bozmaz mı yahu... zımpara atmadan suluboya fırçası ile sürsek olmaz mı ? sonuçta yüzylerinde daha bişey yok
Üzerindeki son kat boya. Aslen kendinden vernikli. O vernik tabakasını zımpara ile almazsan, üstüne vernik zaten tutmaz. Uygun çok ince zımpara ve/veya pasta yapmak, aksiyonu da hiç etkilemez. Ama spiral mozaik zımparası gibi bir şeyle yaparsan elbette sahte mahvolur. Şu hususa dikkat etmelisin. Zımpara asla düz bir çizgide ileri geri sürtülmez. Dairesel hareketlerle gezdirilerek yapılır. Daha iyisi, pomza taşı tozu vs. gibi şeyler bir pet şişeye az bir şey doldurulur, 1.5lt şişeye bir çay bardağı filan gibi. Sahte içine atılır, Şişe çevrilir sağa sola eğilir vs. Bu şekilde zımparalanır. Örneğin sert plastik (PS), ceviz kabuğu, pomza tozu, ince kum, zımpara tozu vs. vs. gibi farklı malzemeler kullanılabilir. Süre mazlemeye bağlı ve genelde uzundur, saatlerce olabilir. Bahse konu iş bu şekilde olur, zımpara kağıdı ile yapılmaz aslen. Ama dediğim gibi, verniklemek için emek harcamak bence gereksiz. Biraz eskisin, benzer yoldan boyasını kaldır bilhassa ince kumla. Sonra kalite bir astar, güzel bir toz boya. Benim diyen sahteden daha güzel olur.
iğneler kalitesiz olabilir belki ama yapı olarak güzel..ben herdaim geniş ağızlı üçlü iğneden yanayım,,av dönüşü de wd40 ile 2 fısfıs yap..o iğneler bayağı götürür seni.. sahtelerin çok güzel.hayırlı olsun.göstermiştin sanırım bunu bana,,aksiyonlarınında iyi olduğu kanatindeyim .. öte yandan sahtenin orjinalliğini bozup epoksi filan sürme..
Kadir kardeşimize aynen katılıyorum pahalı sahte çok balık alacak diye bir şey yok idk önemli olan sahtenin aksiyonu:thumb: Bu arada sizden bu sahtelerle yakalanmış av raporlarınızı bekliyoruz.:hungry: rastgelsin
arkadaşlar sahteleri bugün denemek kısmet oldu. rakamları söyleyeyim siz karar verin : hava : lodos (istanbul kadıköy kıyıları. rüzgarı tam karşıdan görüyor) misine : 0.22 nippon kamış : 2.70 v system 1.atış : 24m (30 sarım) 2.atış : 32m (40 sarım) 3.atış : 41.6m (52 sarım) ortalama 30m gibi arap atı gibi sonradan açılıyor. daiwa regal 30 luk makine kullanıyorum. her sarım oltalama 79-80cm oluyor. aksiyonlarına gelince mükemmel derecede yanlıyorlar. fakat çok büyük dalgalarda bazen su üzerine çıkabiliyor. normal havalarda eminim 50-60m yi rahaat bulur. kesinlikle tavsiye ederim. 5 tanesi $13.6 yaklaşık 25 TL bence fiyatına göre harika iş çıkartıyor. link : ucuz sahte not: satıcıyla bi alakam yoktur.
Dostum sahtenin yanlaması ne demek?Yanlamak lastiği patlak araba gibi bir tarafa gitmektir,yani aksiyonu bozum mu sahtelerin? Tavsiye ettiğine göre yanlamayı başka bir anlamda kullandın. Ayrıca benden habersiz balığa gitmişsin