çin malı motorlar

Konu, 'Motorlar' kısmında adventurer tarafından paylaşıldı.

1. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    merhabalar değerli deniz dostları,
    tanışma formundada belirttiğim gibi bende 310 cm bot(sea master) ve 15 bg parsun makina var botla ilgili fazla bir sorum yok birçok forumda hakkında yotumlar okudum ve sunuçlar genelde olumlu...
    ancak motor tam bir kapalı kutu hiçkimse hakkında en ufak birşey bilmiyor...yaptığım incelemlere göre 15 bg 4 zamanlı yamahanın birebir kopyası
    fiyatı da yarısından dahi az...
    bu motorlar yaklaşık 1 yıldır denizlerimizde,kullanan ya da kullanan bi tanıdığı olan - bu motorlar hakkında herheni bir bilgisi olan varsa tecrübelerini paylaşmaktan çok mutlu olacağım
    şimdiden teşekkürler denizcekalın..

2. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Parsun hakkinda pek pratik bilgim yok dogrusu.

Yanliz Parsunun Yamaha'ya 1-1 kopyasi demek yanlis.
    Motor aldigimda, yaptigim arastirmalara göre:

Yamaha - Selva ayni ;)
    Mercury - Tohatsu ayni ;)
    (Bunlari sadece ayirt eden, dis kapagi ve yapistirmalar/markalar)

Yurtdsinda yapilan test sonuclarina göre hicde fena bir motor degilmis.
    Ancak benzin masrafi, diger markalara nazaran (HONDA/YAMAHA/MERCURY) daha yüksekmis. Yani alis fiyatindan yapilan tassaruf, bir zaman sonra benzin masraflarina yenek düser. Ayrica daha yeni bir marka oldugu icin, 2-3. el fiyatlarida, diger markalara nazaran % olarak daha cok düsüs yapmakta.

Özellikle 9,9 beygirligi, Hondayla birlikte 2. sirayi almis......!!!!

Saygilarimla.

Son düzenleme: 7 Haziran 2008
  3. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    evet kippari dergisinin yaptığı test; zaten parsun un da satış argümanlarında baş sırayı alıyor ... tüm dünyada çok yeni bir marka zaten ancak şu anda 2007 itibarı ile kanada da satışların yaklaşık yüzde yetmişini ele geçirmiş durumda ve bu korkunç bir rakam...
    ben 15 bg 4 zamanlı kısa şaftı 1750 dolara aldım bu fiyata başka bir markanın yanına bile yanaşamazdım doğal olarak...umarım makina gerçekten sağlam çıkar ve denizseverlerin önündeki en büyük engellerden biri olan (belki başında gelen) maddiyat konusu çözülmüş olur

teşekkürler

4. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    AlbaStar Morlion kamış,Banax SX 2000 Makine
    En İyi Avı:
    İznik sazanı 5,5 kg Turna 3 kg
    Çin Malı deyince ilk önce durup biraz düşünmek gerekiyor.Bu sadece motor konusunda değil diğer ürünlerde de öyle. Ben motor konusunda şöyle bir örnek vereyim çok yakın bir arkadaşım Suzuki motorsiklet servisi bende de motorsiklet merakı olduğu için sürekli takip ediyorum Ucuz olması sebebiyle çin malı motorsikletlere rabet çok oluyo ama bu rabet sadece fiyat tan dolayı Alan kişi kaliteye sağlamlığına bakmadan sadece fiyatı ve görüntüsüne aldanarak alıyorlar.Motorların için de kullanılan aksamların çoğu sağlam olmayan metal parçalardan (pistonlair,rulmanlar,sekmanlar)vb. üretilmiş Yani uzun ömürlü olmayan aşınabilen malzemelerden O yüzden güvenilir tanınmış markaları tercih etmek daha güvenli ve daha uzun ömürlü olur düşüncesindeyim

5. suates

suates suat ateş

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    fangri
    distribitörü kim parsun motorun

6. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    ben galatamarin den almıştım ama şu an itibarı ile bırakmış durumdalar. karaköy den gelirken galatamarin den 2 dükkan önce bir mercury bayisi vardı onlar üstlenmişler şu an temsilciliğini (firmanın ismini hatırlayamadım)şu an onlar da suya makina indirmişler gece gündüz test ediyolar.. 2 zamanlı versiyonları da getirceklermiş...

7. ozan

ozan Ozan

ben 5 yılı aşkın süredir 2 zamanlı mercury kullanıyorum. gayet memnunum yani bir motor alacak olsam yine mercury alırım

8. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Bende Mercury sahibi olarak..... Yamaha'yi tavsiye ediyorum..... :D :D :D

9. ozan

ozan Ozan

içimizde bir hain var:D :D :D

10. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Hemde nasil....... :D :D

Aslinda sunu Honda'ya degistirsem.....??? :D :D
    Sonra Yamaha....

Ondan sonra sonrasi Mercury Verado..... :D

11. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    aslında şimdiki aklım olsa kesinlikle 2 zamanlı alırdım.....hem daha hafif hem de daha seri ve 15 bg de o kadarda fark etmiyo...verdiği tat da bambaşka motosiklette olsun deniz motorunda olsun iki zamanlı çok çok daha keyifli...
    arkadaşlar bi sorum daa olcaktı..malum şu an motora kesin olarak güvenemediğimden 2. el 2 bygirlik sinek bi makina almak istiyorum yedek makina olarak. sizlere danışmak istediğim 2 bg lik makina benim 310 luk botu acil bi durumda kurtarabilirmi.... mesela kınalıada ile kalamış arası makina durdu... 2 bg beni kalamış a kadar getirebilirmi...
    rastgele...

12. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    AlbaStar Morlion kamış,Banax SX 2000 Makine
    En İyi Avı:
    İznik sazanı 5,5 kg Turna 3 kg
    İki zamanlı motorların yakıt tüketimi dört zamanlıya göre daha fazla Avantajı bakım istememesi Yağ değişimi yok dört zamanlıya görede daha güçlü

13. uslu

uslu USLU

Çin malı deniz motoru PARSUN

Çin malı deniz motoru konusunda çekinceleri olan arkadaşlarıma bu motorun bayi ve servisi olarak söyleyeceğim tek şey Antalya ve Alanya arasındaki sahil şeridinde her gün ticari ve amatör anlamda onlarca saat çalışan motorlarımızı görmenizi tavsiye ederim.

14. onur1872

onur1872

arkadaşlar parsun vs biraz iyi gibi görünüyor fakat piyasaya adı sanı duyulmamış çin markaları girdi..bunlar tam anlamıyla dökülüyorlarmış...

egemen arkadaşımız (egemenparlar) geçenlerde benim tavsiyemle sunwavesi 2 zamanlı motor aldı..sıfır fiyatı 500 dolar civarı..ama alalı birbuçuk ay oldu mesajlaştık en az 4 kere tamir ettim dökülecekmiş gibi bir havası var dedi..düşünün 2010 model birbuçuk aylık motor ve 4 kez tamir...sıfır fiyatı da 500 dolar civarı...denizde iyi düşünmek gerekiyor...çin malı derken parsunları bilemem sitede yazılarına güvendiğim kişiler kullanıyor ve oldukça memnunlar fakat adı sanı duyulmamış çin mallarından da uzak durmakta fayda var diye düşünüyorum.

egemenden de sunwaves i önerdiğim için ayrıca özür diliyorum :) böyle olacağını bilseydim alma derdim..neyseki şimdilerde 6 hp motor siparişi vermiş yeni alacağın motor hayırlı olsun kardeşim :) umarım kazasız belasız kullanırsın.

15. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    birde ben parsun harici hiçbir çin motorunun uluslararari web sitesine ulasamadim (hidea hariç ama oda çok kisitliydi) çinde fason yapildiklarinda ciddi ciddi süphelenmeye basladim.....ama parsun farkli, üretci firmasi çin in dünya çapinda tröst bir firmasi olmasinin yanisira kurdugu bayilik aglari vede ulastigi müsteri porföyü ile marin piyasasinda saglam temeller atti....ancak diger çinli markalarin
    kalitesiz üretim yapmasi parsun un imajinida sarsacaktir

16. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    Bu arada tatildeyken 3.20 civarlarında Brig botta 25bg parsun 4 zamanlı bir makine takılı gördüm ve bot adeta uçarak yanımdan geçti, oldukça başarılı bulduğumu belirtmek isterim..

17. onur1872

onur1872

stratejist benim bot da brig. yalnız gördüğün bot fiber tabanlımıydı dikkat ettinmi? birde direksiyonu varmıydı? bende böyle bir takım yapabilirim fakat direksiyon taktırma gibi bir lüksüm olmayacak çünkü alırsam ilk etapta şişme taban almayı düşünüyorum. olmadı fiber taban alacağım..

işe girme ve para kazanma durumları benim tercihlerimi değiştirdi denilebilir :) 30 yaşıma geldim epeyce bir zamandır okuyorum ve artık okul da bitti kaldıım yerden devam edip iyi bir takım kuracağım.

18. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    Onur gördüğüm bot ahşap tabanlıydı ve yeşil renkte bir bottu. Yalnız o ağırlıktaki bir makineyi nasıl taşıdığını hala anlayabilmiş değilim. Bu arada amaç sürat ise parsun 4 zamanlı 25bg'in seni çok çok fazlasıyla tatmin edeceğine eminim. Benim gördüğümü görseydin almakta tereddüt etmezdin..

19. taycan

taycan mehmet cemil

Favori Kamış:
    remikson
    Favori Makine:
    fişher
    En İyi Avı:
    28 kg orfoz zıpkınla.
    Sevgili Kardeşim Kalbratör Büyütmekle Veya Memelerini Büyütmeyle Işlem Tamamlanmiş Olmaz Olsa Bile Performans Vermez Piston Sekman Değiştirmeklede Olmaz.olan Diyenlerin Aklina şaşarim.ama Menfaat Sağlayan Bazi Kişiler Olur Der.bir Tek Kisa Vadeli Modifyeler Yapilabilir.onuda Bizim Gibi Ustalarin Yapmalari Lazim.sana Tavsiyem Teknenin Ağirliğini Diyaznini Modifyelemen.ben 9.9 Parsun Ile 25 Knot Yapabiliyorum.5 Hp Ile Uygun Ağirliklarla Ve Tekne Modifyesiyle 20 Knot Yapabiliyorum.kural Ağirlik Istihap Hakkini Geçme.vs.tabiki Bu Yazdiklarim çok Belirleyici Olayabilir. Daha çok Teknik Konular Var.yardimci Olabileceğim Konular Olursa Seve Seve Yardim Edebilirim.aldatmacalar Dikkat Et.

20. umutoz35

umutoz35 Umut Özden

Favori Kamış:
    Kaşık,Sahte yem, El Oltası
    En İyi Avı:
    300-400 gr kopez 3 tane:)
    mehmet abi, ben 2.77 42 kg, ahsap taban botla tum agırlık kombinasyonlarını deneyerek max 28 kmh surata ulastım. Sen 5 HP ile 20 knot yaptım demişsin oda yaklasık 38kmh falan yapıyor sanırım. Benden daha agır bir tekneyle ve aynı beygir motorla bu süratı nasıl yaptın teknik olarak(agırlık dengeleme, motorda modifikasyon?) acıklarsan cok sevinirim..