Çınarcık lüfer avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında AkÇ@Y tarafından paylaşıldı.

1. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Herkese selamlar..

Cuma günü okuldan arkadaşımın hadi Çınarcık'a yazlığa gidelim küçük bir teknem var balığa çıkarız demesiyle kendimizi bir an da gemide bulduk.Cuma akşamı takımlarımızı hazırladık ve yarı uyku modunda sabah olmasını bekledik.Sabah erken saatlerde ipekle yeteri kadar zarganamızı aldıktan sonra çevreye bakınmaya başladık.Bana yabancı bir yer olduğu için meralar hakkında hiçbir fikrim yoktu.İşin kötü tarafı da arkadaş daha önce hiç lüfer peşinde koşmamıştı dolayısıyla o da benim kadar yabancı sayılırdı.Kafamı kaldırıp çevreme bakındım ve yaklaşık 1 km uzakta bir burun gördüm ve hedefimizi belirledim.Vardığımız da dibin kırmalık olduğunu da görünce tam mekanın burası olduğuna karar vermiştim.Uzun oltamı açıp, güzel ve zarif zarganayla yemler yemlemez suya gönderdim.Dolaşmaya başladık 5 dakika geçmişti ve balık bulucuda derinlik 6 metre civarı gösteriyordu.Çok sığ diye düşünmeye başlamışken güzel bir vuruşla çekmeye başladım.O parıldayan görüntüyü görünce büyük bir heyecanla ilk balığı aldım.40 dakika da 3 tane lüferi livara koyduk ve balık kesti.Biz de dinlenmek ve yemek almak için kıyıya yanaştık.Balıkları bıraktığımız ve o an aklıma gelmediği için o balıkların fotoğrafını çekemedik.Akşam üstü 4 gibi tekrar yola koyulduk ve resimdeki balıkları aldık.Bütün gün toplam da 4-5 tane de yem kestirdik.Resimde ki balıkları da akşam üstü aldık.Balıkların hepsi tam lüfer hatta biri yavaş yavaş kofana olma yoluna girmişti.Tam toplanalım derken oltama çok çok sert bir vuruş geldi.Bir ara çekemedim.Kurşunu kenara alabilmiştim ve artık geride sadece beden kalmıştı.Balığı gördüm ve elim ayağım karıştı.Bu bir kofanaydı.tekneye 4 metre kadar kalmıştı ki ani bir dönüşle balık 180 derece döndü ve ardından teknenin altına girdi.O an bir video çekeyim bari diyen arkadaşımın elinde makina olduğu için tekneyi döndüremeyince olanlar oldu.Teknenin altından çekmeye çalıştım.Balığın kafası sudan çıktı ama bu onu son görüşüm olmuştu tekrar karanlık sulara geri döndü.Aklımda kalan tek şey balığın büyüklüğüydü gerçekten çok çok iri bir kofanaydı.Bu kadar yeter diyerek eve doğru dönüşe geçtik ve avımızı noktaladık.Kısmetse haftaya da bir deneme yapacağız.Toplam da 7 balıkla avımızı sonlandırdık.Bu arada elimdeki hazır uzun olta takımlarına baktım ve içimden niye kendim yapmıyorum dedim.Telin sonuna 2/0 mustad delikli iğne, takımın başına standart olarak gagalık taktım buraya kadar herşey bildiğim kadarıyla olması gereken gibiydi.Farklı tarafı ise orta kısma 1 numara mustad kısa pala çapraz iğne koydum ama bunu sabitlemedim.Deliğinden geçirdim ve bıraktım.Böylece hem zargana daha rahat hareket etti ve bu iğneyi zarganaya takmak çok rahat oldu.3 balığı bu iğneyle aldım.Kısacası yaptığım takım denemesi tuttuBunu da paylaşmak istedim. Güzel avlarla tekrar görüşmek dileğiyle herkese rasgele

2. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Tebrikler.

3. a_kadir77

a_kadir77 abdülkadir

Favori Kamış:
    makilalı olta
    En İyi Avı:
    eşkina-1700gr
    tebrikler balıklar çok güzelmiş,ee ne demişler kaçan balık büyük olurmuş..:D:D

4. seçkin

seçkin SEÇKİN

Favori Kamış:
    LINEAFFE
    Favori Makine:
    MITCHELL AVO 6500
    En İyi Avı:
    5 KG SAZAN
    Baliklar Güzel Tebrikler.

5. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Teşekkürler

6. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Hey maaşallah benim Murat paşama!Gözlerimiz bayram etti sayende Bandırma'nın yüzünü ağarttın yine,helal olsun.Elini attığın he av biçiminde ,her yöntemde başarılı sonuçlar getiriyorsun,işini dikkatli ve özenli yapmanın güzel sonuçlarını alıyorsun kardeşim.Senin adına gerçekten çok sevindim.o kaçan kofana için ben de üzüldüm ama yapacak bir şey yok maalesef.Onun orada olduğunu bilmekte güzel.Rasgele Murat'ım...:)

7. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Çok sağol abi inş tekrardan beraber güzel avlar dileğiyle.Dört gözle raporunu bekliyorum:)

8. LapinCash

LapinCash

Oy oy oy oy kuzular süperler.Tebrikler.

9. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Murat senin ve arkadaşının ellerine sağlık. Harika av olmuş, balıklarda enfes görünüyor, özellikle 2. karedeki Lüfer harika,

Allah bol avlar nasip etsin,

10. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    tebrikler. çınarcıkta bi ara balık bittiydi trol yüzünden. sevindirici böyle bir av hikayesi duymak. dalgakıranın ötesinden, yalova tarafına doğru mu mi aldınız bunları? kanal vardır oranın açığında.

11. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Çok sağolun:)

12. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Biraz açıktan Yalova tarafına doğru aldık ama kanal da değildik.Daha doğrusu kanal derinliği 110 metre civarı dediler o derinlikte ne olur ne olmaz bilemediğim için deneyemedim.

13. dejavu3461

dejavu3461 harun

süper. helal valla. güzel av olmuş...

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Murat süper daha güzel avlar diliyorum.

dediğim gibi yakın daha yakına 5,5 mt ile 13 metreler aralığı bu iş için yeterli dostum daha güzel av raporlarını beklıyorum

15. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    murat kardeşim en sonunda muradına ermişin keyifli ve güzel bir av yapmışın tebrikler:)

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Murat tebrikler. Güzel lüferler, anlatım da harika. Tadında avlarının devamını dilerim.

Selamlar, sevgiler.:) :)

17. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Murat tebrikler bu güzel avlarının devamını dilerim rastgele

18. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Herkese çok teşekkür ederim çok sağolun:)

19. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Murat tebrikler, mükemmel bir av olmuş.

20. Okan_uA

Okan_uA .

Hey maşallah be buralara gelip nolcak bak ne güzel almışsın balıkları :D :D :D

Var mı Bandırmadan böyle lüfer resmi koycak ola:confused: :)