çinden 350 liraya bot getirtelim

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında onur1872 tarafından paylaşıldı.

1. onur1872

onur1872

arkadaşlar burada botlara 1500 2000 lira gibi fiyatlar vereceğimize 5 kişi birleşip çinden 5 adet bot getirtelim.tanesi 350 400 liraya malolacaktır.sitede yardım edebilecek bu konuda deneyimli kişilerden yardım bekliyorum.5 kişi listesinde beni ilk sıraya yazabilirsiniz.almak isteyen arkadaşlar olursa buradan haberleşelim

2. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    O Bota güvenipte denize açılmayı düşünmüyoruz sanırım. Zira çok kalitesiz olduklarını biliyorum. Batarken de Çin den yardım isteyemeyiz.
    Şaka bir yana bu iş sandığınız kadar kolay değil Onur bey. Çinde çok samimi arkadaşım var bu ithalat - ihracat işleri ile uğraşıyor kendisi. 10 senedir bu işi yapıyor, ben daha önce 1-2 deneme yaptım fakat umduklarımı bulamadım kesinlikle. Deniz işi bu asla şakaya gelmez, elin çinlisi 3 kuruş ucuz yapacağım diye her türlü şeyden fedakarlık yapabiliyor bazen. Bu tip şeyler güvenilir ve sağlam olmalı. Dolayısıyla size tavsiyem Bu tip bir bot arıyorsanız kıyın paraya ve bildik, kaliteli bir marka alın, 2. el alın ama mutlaka kaliteli olsun. Hadi desenizki Kamış, Makine getireceğim onun bir zararı yok, çok çok bozulur, kırılır, fakat bu Bot şakaya gelmez.

3. Ronder

Ronder

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    3 kg civarında
    :) yorum iyi yani çinden yardım puahahaha

4. afacan

afacan engin aksakal

En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    sevgili onur çinin malına güvenme derim nedenine gelince bir arkadaşım aldı ordan sazlıbosna gölünün ortasında bot battı. Tatlı suda avlanacaksan gel bizimle 3 tane bot var Çine güvenme

5. onur1872

onur1872

vallahi gözüm korktu.bende zaten bot var hani birtane de sıfır olsun diye düşünmüştüm.neyseki çin malından vazgeçtim:)

6. sky58

sky58 yusuf

En İyi Avı:
    istavrit
    Bir çok markalı bot çinde uretiliyor.
    kumak üreticileri çoğunlukla cinde iyisi korede yapılıyor.
    iyi bir firma olursa problem çıkmaz.
    bennide 2 sıraya yazın.

7. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Bu iş sandığınız gibi öyle kolay bir iş değil. O kadar kolay olsa herkes en başta ben 50 tane alır 100 lira karla 400 e alır 500 e satar zengin olurdum. Bir tek botun çinden buraya ne kadar nakliye ve gümrük yiyeceğini vs exktraları düşünebilirmisin? Hadi diyelim geldi 5 bottan biri yırtık çıktı onu kim alacak?

Çin olmaz da olur ya Ukraynaya yolunuz düşerse ordan yanınızda bot getirme şansınız olur. Ama bir adet. Ukrayna bot kumaşı konusunda dünyada adı geçen bir ülkedir.

8. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Cin mali navigator marka 3.40 metrelik bir botum var 2 senedir sorunsuz kullaniyorum. Hatta sandalin tahta zemininden sonra oldukca da rahat ayakta bile at cek yapmak mümkün..Ebay'den 130 eu gibi bir fiyata kullanilmamis aldim. Cine gitmek yerine ebay'den avrupa'da yasiyan bir tanidiga aldirilip getirtilebilir..Sadece gecen haftalarda gölde aniden sert cikan bir rüzgarda perisanlari oynadim. Gölün son 100 metresini 45 dakikada gittim desem yalan olmaz..Özellikle denizde kullanmayi düsünenleri bir daha düsünmeleri konusunda ciddi sekilde uyaririm..

Selamlar, saygilar..

Asagidaki linkde de ürünün normal dükkanda satilanini buldum.. Aksesuarlariyla beraber 179 eu..

http://www.alpuna.de/product_info.php?cPath=50_75&products_id=227

Son düzenleme: 15 Mayıs 2009
  9. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Böyle bir girişim olursa bende katılabilirim, bizde almak istiyoruz çünkü.

Öte yandan uyarı yapan arkadaşlarıda dikkate almak lazım, zira ben denizde kullanacağım için daha fazla risk var.

Yanlız kargo masrafı çok olacaktır, birde gümrük olduğundan sadece 400 küsür TL beyanname için gider, sonra %10 toplam fiyatın vergisi var, damgası pulu vs. derken astarından pahalıya gelmesin bunlar?

10. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    Çin yerine, tanınmış bir marka tedarik edilse nasıl olur? Yani herkesin bildiği ve onayladığı, kalitesini tanıdığı bir markanın, bir modelini 5-10 adet olarak getirtsek?

Yurtdışı ile, buradaki fiyatlar neredeyse iki katı. Gümrükte olsa çoklu alım olacağı için hesaplı olabilir belki.

11. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    çin mallari da kalite kalite aralarindan iyiside çikabiliyo kötüsüde bu arada keske almadan evvel bende akil etseydim
    neyse 10 kisi olursaniz motorda ithal edebilirsiniz (burda 3000 dolara satilan 9.9 parsun 1250 dolara geliyo)

12. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar, glen sun fiberglass tabanlı şu modeli buldum:

Böyle birşeymi alacağız?

13. sky58

sky58 yusuf

En İyi Avı:
    istavrit
    Fiber için ÖTB gerekli
    Alemınyum veya ahşap taban alalım
    1100 denye kumaşı olsun

14. onur1872

onur1872

10 kişi birleşerek amerikadan bile getirtebiliriz.amerikadan daha önce gitar getirmişliğimiz var fakat birdaha olsa zorla da getirtemezler orası ayrı :)ama amerikadan gelecek botlar bize en az kargo gümrük vs 3.80 bot olarak 500-700 arası dolara malolacaktır.ama mantıklı görünüyor.çin malı dememin nedeni ise 1100 denye kumaş kalınlığında 3.10 botlar getirtsek komik rakkamlara malolacak ve 350 400 liranın hakkını vereceğini düşündüğümden böyle söylemiştim.sonuçta 1100 kalınlığında bota 350 400 lira vermek buradan 200 liraya plastik inteks, seahawk vs almaktan mantıklı değilmi?

burada çin malları 1200 lira civarı ve fiyatları geçen senelere göre 2 kat artmış durumda.hiç olmadı 2 sene sorunsuz kullanırız.2 sene kullanmak için bile 350 400 liralar makul görünmekte sizce de öyle değilmi.ben o nedenle çinden getirtelim dedim.

bende 10 yaşında fransız malı(ki fransız malları en iyisidir zodiaclar da fransızdır)3 metre bot var ki ben bile bunu düşünebildim.forumu takip edenler bilirler iki tane sibop değiştirmek istedim 100 lira istediler.bunları da gözönünde bulundurarak çinden 350 400 e gelecek bot 2 sene kullansak bile parasının hakkını verir diye düşündüm.hiç olmadı ikinci ellere 500 700 lira vereceğimize sıfır botumuz olur.botun sorunlarını tabiri caizse huyunu suyunu biliriz.

birde şöyle düşünelim.

sıfır bir bot aldık.nereden baksanız 3 metre civarı bir bot ülkemizde 1400 lira civarı.e birde motor aldık oda sıfır olsun..9.9 aldık ve sancak fermet arkadaşlarımız gibi (forumu takip edenler bilirler) 2600 lira verdik.(ki para olduktan sonra yapılacak en iyi iştir herzaman söylüyorum)

2600+1400 =4000 lira..

birde çinden aldığımızı düşünelim

botu 400 liraya aldık diyelim.birde ikinci el motor ayarladık.yine 9.9 olacak şekilde..90 lı yıllardan bir model olsun..servis bakımlı..sahibi 1000 lira dedi ve 850 liraya aldık(ki fiyatlar uydurma değildir geçenlerde benim motoru almadan önce bir satıcıyla aynı pazarlığı yaptık.1992 model 9.9 yamaha serviste kışlamadaydı tam bakımları yapılmıştı.az kalsın alıyordum 850 liraya alıyordum)

400 lira bot.850 lira 9.9 hp yamaha

400+850=1250 lira

sizce 1250 liraya böyle bir takım almak mı mantıklı yoksa sıfır olsun alperen ağabey(denizci kaptan)ın dediği gibi kar marjları oldukça yüksek olan ülkemizden mi almak mantıklı?sizce 9.9 yamaha ve sıfır çin malı bir bot 1250 liranın hakkını vermezmi?hadi bot 2 yıl dayanabildi..e motor iyi kullandıktan sonra sorun çıkartmayacaktır.bari motor yanımıza kar kalır.gezdiğimiz eğlendiğimiz vakit geçirdiğimiz balık tuttuğumuz 400 liralık bot 2 sene dayansa 400 liranın 2 senede hakkını çokca vermezmi?

Son düzenleme: 15 Mayıs 2009
  15. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    bota düzgün bakilirsa çoooook daha uzun dayanir....eger sansiniz varsa ithal edin derim
    yalniz kafama takilan ayni kalemden mi 5 tane almaniz gerekiyor(motorda öyleydi) farkli boyda ihtiyaci olan arkadaslar olabilir ancak aranizda ortak bir boyda anlasabilirseniz sorun kalmaz
    bide shipping belli periodlarla oluyo ve yaklasik bir ay sürüyor bildigim kadari ile yani sezona yetismek için acele etmeniz gerekebir

hayirlisi olsun siz bi deneyin sorunsuz ithal edebilirseniz çok büyük bir boslugu kapatmis olacaksiniz.herkesede özellikle denize hevesli genç düsük bütçeli arkadaslara model olacaksiniz...

ama dikkat saticilarin hedefi olmayinda nede olsa adamlarin kalesine gol atiyorsunuz:)

16. onur1872

onur1872

evet böyle zodiac tarzı bir bot getirtilir.zaten diğer tarz motor takılamayanları burada 200 liraya almayanı dövüyorlar.

17. onur1872

onur1872

neyapalım paramız yok:)ayrıca bu işin ticaretini yapmıyoruz ki 5 kişi birleşip uygun fiyata kendimize bot alıyoruz:)ülkemizde 1400 lira bota para veremeyecek milyonlar var :)ne yapalım yaşamayalımmı

zaten espri birkenara bot getirtmek kolay bir işlem değil.keşke getirtebilsek.ama kime güveniriz nasıl yaparız açıkcası hiçbir bilgim yok.ha getirtebilseydik harika bir iş yapmış olacak bütcemizi de sarsmayacaktık.dediğim gibi benim fransız malı bana yeten bir botum var.olmadı yapılırsa neden olmasın kendime birtane alırım:)

18. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    sitemizde ithalat ihracatla ilgili arkadaslar varsa sonsuz faydasi olacaktir verecekleri önerilerin
    yanlis bilmiyosam ithalat yapmak için ithalat izni olan bir sirket gerekiyor (tamamen kulaktan dolma bilgidir) yani gerçekten bu kadar kolay olmasi insanin aklina yatmiyor ama denemeden de bilinemez tabi

istersen bu ithalat konusunda yeni bir baslim aç zira sitede is hayatinda çok önemli yerlere gelmis her meslek grubundan insan var eminim birileri dogru yol gösterecektir

dedigim gibi eger basarili olursaniz çok önemli bir is basarmi olacaksiniz bu forumlari okuyan yüzlerce insan var ayrica sitemiz benzeri birçok site var ve çogu insan ayni anda birçogunda aktif yani burdaki paylasimlar aninda ordada yanki buluyo. sözün özü bu konu gerçekten çok ciddi ve basarilirsa bir kapi açmis olacak

19. onur1872

onur1872

umut ağabey dediğim gibi.daha önce amerikadan gitar getirttik.lakin fiyatlar pek farketmiyor.en azından amerika ile bu böyle.

çin e gelince.çin malları zaten ucuz olduğu için ve yüksek karlarla satıldığı için durum değişiyor.benim zaten fransız malı botum var bana da yetiyor.ama olaki getirecek biri çıkarsa birtane de ben alırım.buradan da isteyenler söylüyorlar.sahibinden.com da getiren kişiler var.orası ile irtibata geçilebilir yada başka bir yol izlenebilir

dediğim gibi benim pek niyetim yok ama alana da mani olmam bende birtane alırım :) yurtdışından getirtmek gitar deneyimime bakarsak okadar da zor birşey değil.ama bot konusu neolur bilemiyorum :)

20. onur1872

onur1872

birde değinmek istediğim bir konu var.türk yapımı botlar.

bir üreticiyle görüştüm.pvc kumaştan 3.50 fiber taban sıfır bot yanlış anlamadıysam 1450 liraya yapıyorlar :)

bunu da bilgi olarak vereyim dedim.almayı düşünen olursa türk yapımlarına da baksın derim.hatta 5 kişi birleşerek türk yapımı bot bile sipariş edebiliriz.5 adet alırız indirimli olur atıyorum 1 adet fiber taban 3 metre bot 1200 liraya yapılıyorsa 5 tane alırız 800 900 den yaptırırız..

yada ahşap yada aluminyum taban yaptırırız daha uygun fiyatlara çıkar.hem çinle falan da uğraşmamış oluruz.bence çinden ithal etmekten daha mantıklı.