Abilerim ablalarım.Malum çinekop zamanı başlıyor.Takımlarımı hazırlamaya başladım.Yine geçen seneki yönteme devam.2 kancalı biri hırsızlı olmak üzere parlak mantar ve kurşunlu sistemle avlanmayı deneyeceğim.Yem istavrit bulamazsam hamsi yada sardalya olacak.Yanlız bir sorunum var.Geçen sene millet günde 60-70 çinekop alırken ben 1 tane bile tutamadım.Acaba neyi yanlış yapıyorum.Oltama hiç vuruş bile alamadım.Etrafım çinekoptan geçilmezken ben 1 tane bile tutamadım.Bana önerebileceğiniz taktikler, ipuçları varsa yardımlarınızı bekliyor Not : Kdz. Ereğlide avlanıyorum.Burada olan varsa görsel olarakda yardım ederse çok sevinirim.
Etrafindakiler balik aliyor sen alamiyorsan 1. Yemin bayatdir. 2. Yemi digerleri gibi ignelere takamiyorsundur. 3. Kursun - mantar arasi mesafe farklidir. 4. Mantarin farklidir. 5. Takimin suya dustugu yer farklidir. 6. Kursun agirligin farklidir. 7. kismetin yoktur Şaka bir yana etrafındakiler balık alıp sen alamıyorsan direk takımlarını incele oltaya nasıl yem takıyorlar nereye oltayı atıyorlar aynısını taklit et. Ha bazen olmazsa olmuyor yapacak bir şey yok. Benimde başıma çok gelmiştir herkez balık tutar ben tutamam.
Tek tek cevaplıyorum abi 1.Taze yemim ondan eminim. 2.Yemi onlarada taktırdım sonuç aynı 3.Zaten hepsi hazır satılıyor. 4.Mantar aynı aldığımız yerler bile aynı. 5.Onuda denedim birsürü yer denedim sonuç aynı. 6.30-35-50-60 hepsini denedim sonuç aynı. 7.Bak işte bu olabilir Ama başka tavsiyeleriniz varmı.Ben onları öğrenmek istiyorum.Sanırım ben beceremiyorum bu işi.
Makinada kullandigin misinayi degistir.(Mumkunse orme kullan) Kursun u agirlastir. Dedigim gibi bende ayni seyleri cok yasadim olmayinca olmuyo.
Kısmet ) Bir avlakta Herkez tutar ama senin oltana vuruyor vurmasına rağmen tutamıyorsan Yem, takım mantar.... Yemin takılışı hepsi etkendir. Herkez balık tutuyor sen tutamıyorsan yem, takım ve kurşunda diğerleri ile aynı ise geriye MESAFE kalır. Onlarla aynı mesafeye hatta çok yakınlarına atmaya çalış. Boğazda bu mesafe konusu inanılmaz fark ediyor.
Canercim takımını hazır alıyorsan eğer mantarlı takımın boyu çok önemli.Sana yakın olduğu için söylüyorum mesela bizim Bartında takımın boyu 70-90 arası olmalı.Fazla uzun veya kısa olunca senin yaşadığın sıkıntıların aynısını bende yaşadım.Birde mesela hamsiyi iğneye takarken kuyruğundan bir ters düğüm yaparsan yemin düşmez ve dipte dik durmasını sağlarsın.Ayrıca çinekop kaptı kaçtı yaptığı içinde oltanı gergin bir şekilde ayarlamak gerekiyor.Vuruşu aldığın anda tasmalamalısın.Kullandığın misinada 0,35 geçmesin.Umarım geçen yılki balıklar yine olurda gönlünce tutarsın.Sana rasgele...
Hepinize çok çok teşekkür ederim.Beni en iyi anlayan İsmet abim olmuş Misinayı gergin yapıyorum ancak yinede benmi anlamıyorum balıkmı vurmuyor anlamadım.Bakalım inşallah geçen seneki balık olurda bol bol tutarız.
Çinekeo haricinde başka balıklarda sorun yok Sadece çinekopta.Ayrıca düzenli olarak kara avcılığıda yapıyorum.
benim anladığım kadarıyla eyer herkez balık alıyorsa belki balık vuruyordur sana ama sen yavaş kalıyorsan o başka seri olman ğerekiyor
Al benden bir öneri. Ne derece dikkate alırsın bilemem ancak derim ki; çinekopa olta atma. Niye, neden gibi soruların varsa, sitemiz sayfalarını bir karıştırıver Canercim. Selamlar..
Nuri abi bombanın pimini çektin ortaya attın ayıkla pirincin taşını şimdi bende merak ettim ,karıştırdım sayfaları bulamadım valla bi biskrem versem söylermisin?
Büyüsünler de lüfer olsunlar diye. Nesli tükenme tehlikesi var. Konu ile ilgili çok mesaj var. Nuri Bey biraz hassasiyet istemiş hepsi o kadar. Yoksa isteyen istediği balığı tutabilir tabi.
Açıklama için teşekkürlerYanlız bu bir tek kişinin yapmasıyla olmaz.Geçen sene bakıyorum adam ufağınıda alıyor büyüğünüde.Bide gidiyor 69 taneyi 70 tlden satıyor balıkçıya.Ben zaten tutamıyorumki lüfer olsunlar
Teşekkürler açıklama için,şahsen altında esprili birşeyler vardır diye tahmin etmiştim,hassasiyet keşke gösterilse..katliam yapanların sayelerinde biz sadece balıkçı tezgahlarında görebiliyoruz çinekopu lüferi,oda fahiş fiyatlarla..
Merhabalar, Caner'e özelden yazdığım PM. Göreceksinki lüfer ailesinden olan balıkların 24 cm. altında olanları yumurtlayamıyor. Bu yavru "lüferler" yaprak, çinekop ve sarıkanat olarak isimlendirilmiş. Bu balıklara olta atmak demek yavru balığı avlamak demek olacağından lüfer balığı neslini devam ettirebilecek şansı bulamadan yok olup gidiyor demektir. Dikkatini çekmeye çalıştığım husus budur. Şu verdiğim iki linki okuyabilirsin. Elde ettiğin bilgileri ve vardığın sonucu sitemizde paylaşırsan pek memnun olurum. Açmış olduğun konuda sana mesajımın altına eklemen daha da şık olur. Böylece herkes için de çok güzel bir hatırlatma olur. Sevgili Caner bundan böyle çinekopa olta atmayacak. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=32051&highlight=l%FCferi+koruyal%FDm http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=28549&highlight=l%FCferi+koruyal%FDm .