Merhaba arkadaşlar gece kıyıdan cinekop avına gideceğim.Daha önceden bu balığı hiç tutmadım.İnternette gördüğüm kadarıyla hırsız kancaya yemi taktım.Yalnız kancaların bu kadar gözükmesi normalmi?Yem bu şekilmi takılıyor?
Merhaba, Çinekop için 2 büyük değil 3 küçük iğne kullanmanızı tavsiye ederim. biri kuyruk diğeri orta diğeri baş kısmına olmak üzere. Eğer bu resimdeki takımı kullanacaksınız, ilk iğneyi kuyruk kısmına yakın olan yerden geçirip/çevirip tekrar yeme batırmanız, ikinci iğneyi aynı şekilde ön kısımda uygulamanız gerekir. Doğru takmışsınız yalnız iğnelerin biri başa biri kuyruk kısmına yemi ortalayacak şekilde takmanız sizin için iyi olacaktır. Aksi taktirde yeminizi afiyetle dağıtacaklardır. Rastgele.
Bu arada Çinekop tutmak yasak. Limit 20 cm. Lütfen bilgilenelim ve bilgilendirelim. Önemli! : Fotoğrafın üzerindeki yazı, eski sirkülere göre yazılmış. En güncel sirkülere göre Lüfer için alt limit 20 cm.
lüfer oltasında mantarlıda igne baglantısı mantara gömülür ve 1 igne kullanılır.hırsızlıda yani 2 ignede atçek içindir
Türkiyede görülmeyen 50 cm sırtıkara olayına katılmıyorum. Geçen yıl 53 cm kofana tutmuş birisi olarak. Yani arada var demek istiyorum.
Buralarda kullandığımıza göre doğru takmışsınız ama kancaları et tarafına uçlarınıda parlak dış tarafına doğru takarsanız daha verimli olur.