Merhaba arkadaşlar. boğazda balık tutmaya yeni başladım. çapari ile istarvit tutuyoruz. fakat bir de çinekop çaparisi gibi bir olta türü var. sizce boğazda bu işe yarar mı ?
değerli arkadaşım hem istavrit hemde çinekop için 6 no çapari kösteği kullanalım.faydasını görürüsünüz yeşil,simli tip.. iyi avlar
çinekop çaparisinin iğneleri istavrit çaparisine oranla daha büyük olur balık (lüfer familyası) bol olduğunda tabii ki yarıyor geçtiğimiz senelerde bir kaç defa çinekop çaparisi ile ikili balık çektiğim oldu hatta çinekop çaparisine atlayan iri istavritlerde olmadı değil
benim elimde standart olarak beyaz tüylü bir çapari var. istarvite göre bayağı büyük iğlenelere sahip. sizce onu denemelimiyim ? yoksa hiç uğraşmayıp istarvite devammı etmeliyim ? bu arada avlanacağım yer caddebostan kıyıları
7 numara iğneye beyaz floş bağla içine 3 tel kırmızı sim bul köstek misinasını 0.16 bağla beden 30 olsun hem iri istavrit hemde çinekop alırsın abicim. geçen bayramda eminönünde her gün en az 20 çinekop ve 3 -4 kilo civarı iri istavrit aldım.
beyaz tüylü büyük iğneli ise palamut çaparisi olma ihtimali var amacınız istavrit ise bence bu takım ile hiç uğraşmayın derim eylül - kasım arası daha derin olan yerlerde bu çapariyi kullanın