Çinekop için hamsi veya istavrit buzlukta bir ay dursa da iş yapar mı? Taze hamsi veya istavrit %100 randuman verirken bir aylıklar veya iki haftalıklar ne kadar randuman verebilir daha önce hiç tutmadım yemli ile. Şimdiden teşekkürler...reeling
Bu konuda tecrübem yok ama buzluğa atılıp bekletilerek daha sonradan çözünen yem ilk tazeliğini kaybediyor, yumuşuyor daha dayanıksız hale geliyor
Yakın yerde de balıkçı olmadığı için şansımı bu şekilde denemeyi düşündüm dayanıksız hale gelmesi de kötü. yüzdelik konusuna takıldım
Bir ara bir yerlere bu meseleyi anlatan upuzun bir şey yazmıştım. Aradım, şurdaymış: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=29001 Bu şekilde yaparsan %90 randıman alırsın. Oradakinden farklı reçeteler var, onları uygularsan %100 değil, %125 verim alırsın. O reçeteler, yeme koku, ekstra parlaklık filan ekler. Ama malzemelerini bulmak pek kolay değil.
dişli balıklar için kesinlikle taze hamsi çok önemli...sana şöyle örnek vereyim bir keresinde boğazda ben 4 dişliyle yetinmişken,yanımdaki taze hamsiyle şov yapmıştı...bende o günden sonra taze hamsiyle gittim..bu kez o şovu ben yaptım orda
Hiç bir işe yaramaz. Bırak buzluktan çıkanı bu havalarda 4-5 saatlik balık dahi iş yapmaz. Lüfer kesinlikle kanlı bir yem ister. Mümkünse istavriti, zarganayı yada izmariti kendin yakala derhal buzlu bir ortama koy ve en kısa zamanda lüfere yem yap. Tabi tazelik sonrasında birde yemi neyle ve ne şekilde kestiğinde önemli. Yemlik balığı çok keskin bir bıçakla yada falçata ile dikkatlice zedelemeden ve kenarlarında pütürlük yapmadan keseceksin. O da yetmez çıkardığın fletoyu tek iğneye yada çok daha zoru hırsızlı iğneye öğle bir takacaksınki yem suda dalgalanacak vaziyette olacak. Eğerki ufak bir vuruş, yani ısırık olsa o yemi değiştireceksin. Bunlar benim bildiğim, denediğim, gördüğüm ve tecrübe ettiğim unsurlar.
Böyle yaparsan, o yemlerin verimi %25'e düşer en iyi ihtimalle. Eğer yem sıkıntı oluyorsa, bulabildiğin en taze balığı verdiğim linkte bahsettiğim şekilde yapıp saklamalısın. O zaman hissedilir bir fark göremezsin, lüferde dahi.
Vallahi Serdar abi hamsi taze olsa bile bazen kamışı fırlatırken düşüyor.Hemde üç iğneli takıma üçerkez takmama rahmen.Hem hamsiyi tekneden vede köprüden daha iyi kullanılabileceğimizi düşünüyorum.Yemin biraz daha avcı olmasını istiyorsak avlandığımız alanda istavrit av veriyorsa istavirle veya yemlik hangi balık çıkıyorsa onu kullanmanın daha iyi sonuç vereceğini gözlerimle gördüm.Senin düşüncelerin nedir bu konuda?
İyi bir takım yaparsan, düşmez. Velakin, hamsinin karnı erimeye başlamışsa, pekte randıman vermez. Ben lüfere kıyıdan, uzak atışla, hamsi ve sardalya kullanırım sık sık, herhangi bir sorun yaşamıyorum. Elbette oradan tutulan yem, tazelik vs. avantajları ile öne çıkacaktır. Ama sorun yemi bulamamak. Geceden çıkıp zargana süzemeyeceksen, bu imkanın yoksa, yem işi elinde patlar genellikle. Bir amatörün en büyük sorunu bence bu yem meselesi. Akıntı yavaşsa, lüfer yukardan gider, aşağıya bakar. O zaman zarganadan başka ancak canlı istavrit vs. alır alabilirse. Ama akıntılı zamanda, lüfer iyice dibe yaklaşır ve yukarıya bakar. İşte o zaman istavrit vs. iş yapmaya başlar. Zargana suya bırakırsan ters döner, derisi yukarı bakar. İstavrit ve hamsi ise tersi. Bu farkı pek bilmez kimse. Zargana'nın lüfer avında bir numara olma sebebi budur, lüfer dipten yukarda olur çok zaman ve tepeden yemi görebilir. Elbette bunu düşünerek düzgün bir takım yaparsan, bu sorunu her zaman giderebilirsin, o ayrı mesele. Ama klasik takımlarda vs. her zaman zargana bulmak imkanı olmaz. Çözüm, taze zargana bulup, bahsettiğim gibi tuzlu suyla ıslah edip, dondurucuda saklamaktır. İstavrit vs. de aynı şekilde yapılabilir. Ama genelde onları bulmak kolay olur. Mesela, Karaköy halinde hemen her zaman canlı istavrit bulmak mümkündür.
Çinekop sezonu bulunduğum yerde yeni açıldı yemliyle bir açılış yapmak istiyorum. Üstadlarım tüm tecrübelerinizi paylaşmışsınız kelime kelimesine hepsini okudum geriye sadece bana uygulamak kalıyor.