Çinekop için misina ve iğne önerisi ?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ÇorakAtak tarafından paylaşıldı.

1. ÇorakAtak

ÇorakAtak ayhan

Favori Kamış:
    alba star 2,5 cm
    Favori Makine:
    alıcam inşaalah
    En İyi Avı:
    yaklaşık 35 cm kefal di
    Makinaya kaçlık ve hangi marka misina ?
    Bedene ve iğnelere kaçlık iğne ?
    bu arada iğneleri tüylü kullanıcam bazı bazı kaşık kullanıcam aklımda hansen stripper kaşık var almayı planladığım ama tavsiyelerede açığım.

Gerçi istanbul da istavrit le izmarit diyo av raporları ama çinekopa tavsiyelerizi bekliyorum.

2. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Lineaeffe baia grande 420
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    serrasalmus nattereri, yani bildiğin kırmızı karınlı amazon Piranhası
    Daha çinekopa 2 ay var ama siz atarsınızda çıkarsa onu bilmem, hemen gidip bi sayısal doldurun derim. :) makineye sardığınız misina pek farketmez(farkeder aslında da o da kamış türüne ve stilinize bağlı) Asıl iş köstekte çinekopun ısırarak koparmaması lazım. Onun içinse okumanın bluefish(lüfer) modeli var, assonun double strengh modeli var( biraz fazla gam yapar dikkat). Bunların 0,24-0,26 sı iş yapar sanırım.(bende yapıyor). İğne içinse 5numara vmc çapraz nikel iğnesi var çok güzel keskin ve sağlam bir iğnedir tavsiye ederim. Benim verim aldığım naçizane az da olsa tecrübelerim bunlar. Üstadlar cevap verecektir saygılar...

3. deePblue

deePblue na

Barış bey detaylı bilgiler vermiş...Bende double strengh 0,26 kullanıyorum iğne aralarını çift kat yapmama rağmen geçen sezon sağlam balıkları alamadım..kestiler. Hayatımın balığını bu şekilde kaçırmak istemiyorum. Bu sene yine üstadların tavsiyesi doğrultusunda dyneema (ip) misina kullanmak istiyorum.Siz de deneyebilirsiniz..Lüfer takımı konuusunda zaten fazlaca bilgi mevcut forumda..biraz araştırın derim.

4. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    Dyneema biraz külfetli olur sanırım, hemde düğüm atma olayı farklı. Keyfe vereceği keder fazla olacaktır. 0,26 double strenghti kestiyse o balık hay maşallah diyeyim... :)

5. balikoltasi

balikoltasi Birol

Çinekopta tavsiye edeceğim iğneler:
    Mustad 32813BLM 4 no ve Mustad 1522 3 ve 4 no iğnelerdir. İğne arasını 0.30 mm. çift kattan yaparım. Örgü kullanmak faydalı olabiliyor. 80lb.lik 0.40-0.42 örgüden tek kat koyunca yeterli geliyor. Balık zor kesiyor.
    Bazı avlarda iğnelerin arasını örgü yaptım geçen sezon, iğne kestirip balık kaçırdığımı hatırlamıyorum.

6. ÇorakAtak

ÇorakAtak ayhan

Favori Kamış:
    alba star 2,5 cm
    Favori Makine:
    alıcam inşaalah
    En İyi Avı:
    yaklaşık 35 cm kefal di
    bilgiler için teşekkür çok farklı şeylerle karşılaşmak iyi oluyor.
    standartta 0,35 lik misina makinaya sardırılıp, beden ve kösteklerede 0,20 0.25 arası kullanılıyor anladığım kadarıyla.Asıl nokta esnek misinayla sert misina arasında kalmak bide flora carbon misinalar var kimisi iyi avcı misina diyor kimisi çabuk dolanıyor diyor.onlarında fiyatları zaten uçuk.Bakıcaz artık usta tavsiyelere.
    Bide hazır takım satanlar var beden köstek felan hepsi hazır virax markalar var 2 3 milyona onları tavsiye edermisiniz.?

7. DEEPER_16

DEEPER_16 TAMER TOPÇU

sevgili barıs kardesim engin bilgilerinden faydalanmak isterim. Gemlik tarafına balığa geliyormusun?

8. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    kendi yaptığın takımla tutmak kadar zevkilsi yoktur, sonuçta biz amatör balıkçılarız. Yanında hazır yapılmış kaliteli bir takımda bulundurmak iyidir, olur ya balık akın yapar, millet balık toplarken sen nal toplayabilirsin. Çantada farklı takımlar bulundurmak hem ava gitmek için dolaylı olarak verdiği heyecan ve istek için iyidir. Bi takımda görünmez misina, bi takımda örgü, bi takımda normal misina kullanırsın gittiğin yerde denersin tecrübe edersin, buda sana bazı tecrübler ve fikirler kazandıracaktır.