Çinekop istismarı

Konu, 'Genel Konular' kısmında cengizsydm tarafından paylaşıldı.

1. cengizsydm

cengizsydm cengiz

Sultangazi ilçesindeki pazartesi pazarında 11-12 cm boyunda cinekop satiliyor.Ben sultangazi mudurlugunu arayip izah ettim.Duyarlı arkadaslarda bu telefondan arayip
    0212 459 34 92 sikayet ederlerse iyi olur.

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Abi Sultangazi filan değil istisnasız İstanbul'da ne kadar balıkçı varsa hepsi tezgahı çinekop doldurmuş satıyor. Birşey söyleseniz alacağınız cevap "ne yapalım abi herkes satıyor". Birileri bir şey yapmak istiyorsa İstanbul Balık Hali Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunmalıdır. Yoksa Greenpeace'ciler çıkıp orfozu kurtardık lüferi kurtardık diye ortalarda gezinmesin. Değişen hiç bir şey yok.

3. exape

exape alirıza

Favori Kamış:
    Vega Potenza , Italcanna Futura ,FF Fury Caster,Okuma V-System 2,40 10-30
    Favori Makine:
    Shimono Bullseye 9050 XT ,Daiwa Tournament z45 , Shimano Engetsu C3000HGMS
    En İyi Avı:
    Lüfer,palamut 1,8 kg.
    Bu balıkları tezgahlarda görmekten bıktım usandım. Ne yapacaklarsa yapsınlar. Madem bir tebliğ çıkarıyorlar. O zaman denetlemesinide yapsınlar. Yazık Yazık...

4. cengizsydm

cengizsydm cengiz

Kesinlikle haklisiniz.Sitede balık avi raporlarinin gonderildigi gibi tebliglere aykiri satis yapan yerlerin raporlandigi bir bölüm olsa cok faydali olur.Uygunsuz satis yapan kisilerle alakali onlarca sikayet olur ,bu da yetkilileri harakete gecirme konusunda daha etkili olacaktir.

5. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Lüferi koruma amaçlı kampanyalar yine havada kalıyor demek ki. Satın almayın, aldırmayın...

Ah şu gırgırlar yok mu... Şabanın dediği gibi: "Ceza yokmu ceza? Nerede ceza?!!!"

6. 3182

3182

Geçen hafta poyrazköy garipçe arası silme gırgırlar çinekopa çalıştı. O kadar coştularki normal tankerlerin geçtiği güzergaha sıçradılar çoğaldıkça çoğaldılar. Sonra bir sahil güvenlik bunların yanına geldi artık cezamı kesti ne yaptıysa (orasını anlayamadım o kadar uzaktan) gırgırlar gemi geçiş güzergahınından ayrıldı. Sahil güvenlik kanala kuruldu gırgırlar yine poyrazköy ve kavak ta devam ettiler. Boğazın girişinde sen bu balığı boğuyosun nereden geçecek bu balık varmı şansı?

7. ihtiyarhakan

ihtiyarhakan Hakan Mustafa Serdar

En İyi Avı:
    45 cm kefal, 2.5 kg torik
    Dün akşam Bostancı sahilde bulunan tüm balıkçılarda 10-12 cm'lik çinekoplar vardı. Her konuda olduğu gibi kanun var, yönetmelik var, uygulayan yok, denetleyen yok.

8. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    cumarteside akşam üstü ve tüm gece aynu şekildeydi kadem abi..

9. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Almıyorum, yemiyorum, çinekop satan balıkçıdan başka balıkta almıyorum. Dibine kadar pretesto ediyorum. Yasalara uymayanları denetlemeyenleride şiddetle pretesto ediyorum. O zaman bundan sonra bizlerde hiç bir yasayı tanımayalım. nasıl olsa cezası da yok.

10. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB

Tarabya tarafı haftasonu gırgırlar birbirlerini bile çeviriyordu neredeyse.Ben böyle birşey görmedim..Sudaki balık değil sanki düşman askeri.. o derece acımasız hızlı ve açgözlüler ki...tez zamanda cezalarını bulurlar umarım.. Biz de boş suda rapala yüzdürdük :mad:

Unutmayalım bu denizler ve içerisindekiler hepimizin.

11. cengizsydm

cengizsydm cengiz

sizlere bir öneride bulundum ama kimse orali olmadi,yorum bile yapmadi,çözum degil tecrubelerini paylasti.Sadece bir konu basligi altında bile birlik olamiyoruz,kaldı ki digerleriyle nasil bas edecegiz.Saygilarimla.

12. king_barracuda

king_barracuda

iyi akşamlar.öneriniz buydu sanırım. bence güzel bir bölüm olur.kötü amaçlar için kullanımını önlemek üzere belirli kuralları ve maddeleri olmalı. zira husumet vb. şeyler için bile dükkan isimleri satıcı isimleri karalanabilir.

bunu düzenleyecek bir sınır koyarak bu yerleri burda birbirimizin bilgisine sunabiliriz.

13. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Şu an hemen hemen her balıkçıda limit altı balık satışı yapılıyor.

14. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Sözlerinizden 3 satırına katılıyorum...!! Ama, '' O zaman '' la başlayan son satırınıza katılamıyorum...! Nedeni o yasalar, yasa koyucular ve onların adamları için geçerli değildir..!! sağir vatandalar, yani bizler için geçerlidir...!! Adam memlekati soyor, malı hamuduyla götürür..! hataa tv' ye çıkar 70 Milyonun gözüne baka baka..!! ''RÜŞVET'' verdimse ben verdim der..!! hiçbir savcının kılı dahi kıpırdamaz..!! ama sen ben bir dilim akmeği fırından alsak..! çaktırmadan..! ihtiyaca binaen oda, yedi sülâlemizi araştırırlar..!! bizide mahkûm ederler O SAVCILAR...!! BURASI TÜRKİYE...!!! olduğu müddetçede bu işler böyle gitmeye devam edecektir..!! bizde buralarda, kahve köşelerinde konuşmaya devam edeceğiz...!!! leyleğin ömrü misali....:(