merhabalar soğuk kış günlerini boş geçirmeyelim değerlendirelim dedik herzmanki gibi malzemelerimi aldım canım sıkılmasın diye başladım köstek yapmaya umarım beğenirsiniz deneyecek olanlara kolay gelsin şimdiden Malzemeler; 6 numara düz beyaz iğne 0.20 mm misina turuncu floş (köstek misinaları çalışma masama montelediğim 2 adet uzun vida ile ayarlıyorum vidalar araso 25cm) (köstek misinaların ucunu fotoğrafta gördüğünüz keçeli kalemle boyuyorum ve kurumasını bekliyorum boya kalıcı olanlardan)
Maşallah Eline sağlık çok güzel olmuşlar test sonçlarını ve raporlarını bekliyorum.güle güle kullan. Emrah acaba damla sim eklesen tek tel faydası olurmu nasıl olur acaba
sağol abi floşun kendi simi zaten baya bol gösteriyo onu da eklersem çok kaba durur gibi sağol abi.. oje değil kırmızı keçeli kalem kullanıyom sonradan sürersen floşa deydirme ihtimali çok yüksek o da kösteğin avcılığını bozar düşüncesindeyim bu daha sağlıklı sağolun teşekkür ederim teşekkürler teşekkürler üstadım
Gayet başarılı. Naçizhane tavsiyelerimi kabul ederseniz; kullanmış olduğunuz misina oldukça yumuşak bir misina, köstek misinasında daha sert olan fc misina tercih ederseniz hem gam yapmayı yarı yarıya azaltmış olursunuz hem de diş darbelerine daha dayanıklı bir köstek elde etmiş olursunuz. Kullanmış olduğunuz renk tam rengidir, ancak içindeki floş ipleri ayırırsanız bozulmayı azaltmış olursunuz, floş kendi içinde düğüm olabilmekte, bir kaç tel damla sim daha avcı yapar, sim uzunluğunu da iğneden, iğnenin yarısı kadar daha sarkacak uzunlukta kesiniz. Bu tip simleri alırken içinde turuncu renk floş olanını değil, simleri turuncu renk olanını almayı tercih ediniz. Kösteğinizin donatılmış hali 22-23 cm kadar olmalıdır. Rastgele
Merhaba hakan bey simleri turuncu olan demişsiniz yukarıda peki floşlar ne renk olucak yardımcı olurmusunuz teşekkürler.
valla hakan abi elimde bi kaçtane damla sim var ama ben bunlara pek ısınamadım açıkçası kullanmak gelmiyo pek içimden bu misinanın 0.12 den 0.40 a kadar olan kalınlıkları mevcut gam yaptığını görmedim ama 1-2 powerline marka ve muhtelif marka 0.8 - 0.10 misinalarım var hiç memnun değilim
Hüseyin Bey merhaba. Floşların ne renk olduğu benim için önemli değil, çünkü floşlarını ayırıyorum ve kullanmıyorum. Sadece simlerini iki kat yapıp kullanıyorum. Rastgele
Teşekkür ederim Hakan bey Anladığım kadarı ile siz sadece damla sim ve düz sim kullanıyorsunuz heralde.teşekkür ederim
Emrah Bey, dediğim gibi 2-3 tel damla sim kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Kullandığınız turuncu simin yanına resimdeki renksiz olanher iki simide ekleyebilirsiniz. Köstek için kullandığınız misina gayet başarılı bir misinadır.Bende de her kalınlığı mevcuttur. Ancak ben ekseriyetle bu misinayı bedende kullanıyorum. Köstekte flourocarbon misina deneyin farkı göreceksiniz.Çinekop avlarında 0,24-0,28 fc köstek kalın gelmeyecektir.