Arkadaşlar abiler balıkçıların en çok anlattığı avlar özellikle lüfer ne zaman başlar?Bu balıkları tutmak için sabırsızlanıyorum zarganayla çinekopta başlar dediler ama avcılarda pazar günü herkes zargana tutuyordu çinekopa bakan bile yoktu. Bu balıklar ne zaman başlar? Hiç tutmadım ama bizim bir balıkçı abim sayesinde takım yapmayı bile öğrendim takımları hazırladım.
Bu sene bir sürpriz olmazsa lüfer ailesini beklemeyin. Bu sene lüfer yerine palamut gelecek gibi gözüküyor...
bu gün aldığım rapala dan aynısı varmı diye sordum olta satan arkadaşa,yok dedi o rapalayı unut dedi,ek olarak da burda manavgat boğazında lüferi hep bu rapala ile çektiklerini söylemişler rapalayı alıp kullanan oltacılar,görünüşe göre lüfer akdenizde şuan
bu sene lüfer bencede olmayacak çünkü bu sene hiç koruk lüferi tutamadık. karadenize bir hayli çinekop aktı ama belki bir ara ir sürpriz yapabilir. yaparsada geç olur 26-27 derece sıcaklıkta olan bir deniz suyunda o balık yoluna gitmez.ama bir sürpriz yaparsada ocak ayına kadar balık tutarız.... iyi avlar
Allah denir daha ne densin abi Şamatası 1 yana bence siz şimdiden palamuta hazırlık yapın. Alınan duyumlara göre akın bu sene iyi olacakta.... Balığı girişte 1 rahat bıraksalar çok gsel olacak...
Biz Samsun'da başladık bile. Çarşamba günü 4 tane Çingene boyunda aldık. Ama buradaki maalesef ticari balıkçılar yasak olmasına rağmen kırıyorlar balığı. Ekleme: Palamut için en iyi takım keçi kılından yapılan 2 numara uzunpala düz iğne ile yapılan 30-40-50'li çaparilerdir. beyaz tüy kırmızı bağcık bizim favorimiz. Ama değişik renk ve şekillerde olabilir.
havalar böyle 15 gün daha giderse ki gidecek gibi gözüküyor,1 eylülde ağ sezonu acılıp yasak biteceği için gırgırlar balığı boğucak,çünkü hava ve deniz suyu sıcaklığı yüksek balıklar cok acıklarda serin sularda yatak yapıyor hava böyle devam ederse eylülün ilk haftası balık bulunduğu bölgeden yayılım yapmayacağı için gırgırlar tarafından boğulacak ve bu geçen sende aynı bu şekilde oldu 1 eylül cok yanlış bir tarih bence cok erken