Çinekop-SarıKanat-Lüfer-Palamut için kamış, makina ve misina önerisi

Konu, 'Takım Çantası' kısmında kerempek tarafından paylaşıldı.

1. kerempek

kerempek kerem

Merhaba arkadaşlar...

70-80 mt uzağa atabilecek, at-çek yaparken sahte yem'e gerekli hareketi verebilecek 300 metre kadar 0.30-0.40 mm misina alabilecek ve 150 gr kurşunla atış yapabilecek kamış-misina-makine önerisi verebilir misiniz ?

Makina için limit 300 TL'ye kadar, kamış için ise limit 100 TL'ye kadar.

Teşekkürler.

2. legendario

legendario Lütfü Özbay

Favori Kamış:
    Albastar Bosphorus 2308 4.20 200-300G
    Favori Makine:
    Penn Fierce FRC6000
    En İyi Avı:
    koca bir ağaç kütüğü
    Merhaba, bende Albastar Bosphorus 4.20mt 200-300 gr atarlı kamış var, tek eksi tarafı atarı yüksek olduğu için his kabiliyeti biraz düşük, makinemde PENN Fierce FRC 8000 80 lik makine, her ikisindende çok memnunum.

Kamışı önerebilirim sonuçta büyük avlar için düşünüyorsunuz, makine olarak ise PENN Battle BTL6000 alabilir, yıllarca kullanabilirsiniz. İyi avlar.

3. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Kerem Bey, merhaba.

Bu arada adaşız. :)

Bende Eylül ayında Boğaz'da sizin de peşinde olduğunuz balıkları avlamak için kamış ve makine aldım. Daha doğrusu doğumgünü hediyesi olarak.

Kamış önemli ama makina daha önemli. Güçlü bir makina almalısınız. Malum, boğaz akıntıları çok güçlü ve ağır kurşunlar kullanıyoruz. Balık olmadan bile takımı 100 metrelerden çekmek, başlı başına yorucu oluyor.

Surf kafa makinalar ileri atım için avantaj ama makinada kullanılan mil daha uzunca olduğu için çekiş gücü daha az. Bunu ne yazık ki şimdi anlıyorum ve o nedenle ben de güçlü bir makina arayışına girdim.

Surf kafa olmayan makinaların makaralarına önce kalın misina sararak sığlaştırmak mümkün, ve gördüm ki Boğaz kıyılarında kullanılan surf makinalar hep en üst sınıf Shimano veya Daiwa ve fiyatları da 700 TL ve üzerinde.

Bu makinaları alamayanlar ise Surf kafa olmayan ama güçlü makinalar kullanmaktalar.

Bu makina işi çok çetrefilli bir konu. Boğaz şartları zor. Shimano ve Daiwa markası ön plana çıkıyor ama mesela en ufak bir bozulmada veya bakım gerektiğinde yedek parça ve tamir işleri pahalı.

Okuma makinalar iyi bir alternatif ama doğrusunu söylemek gerekirse Shimano ve Daiwa makinalara göre oldukça fark var. Yalnız Okuma markasının şöyle bir iyi yanı var.

Cengiz Balıkçılık harika bir temsilcilik yapmakta. Ömür boyu garantileri var ve yedek parçaları, tamiri çok ucuz.

Şahsi fikrim, kendiniz iyice bir araştırın. Herkesin fikri kendi tecrübelerine göre değişmekte. En güzeli, farklı görüşler alıp, en sonunda da mağazaya gidip makinaları elinize alıp incelemek.

İçinize sinen makinayı da alırsınız. Daha sonra ihtiyaçlarınız, tecrübeleriniz doğrultusunda çok şey değişiyor. İlk makinanız son makina olmayacaktır.

;)

Sevgiler

4. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Cenani kardeşim bende boğaz için makina düşünüyorum güçlü hesaplı olsun.Okumanın hangisini tavsiye edersin aydınlatırsan sevinirim.Teşşekürler

5. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    abi kullandığın makinanın marka ve modeli nedir? benimkiyle bir karşılaştırma yapayım :eek:

6. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Powerliner PL 65 kullanıyorum. Hem hesaplı hem de güçlü diye aldım. Yalnız Boğaz şartlarında güçlü akıntı karşısında ne yazık ki makina sınıfta kaldı. Daha yumuşak deniz şartlarında idare ediyor ama ne yazık ki, güçlü akıntıda at-çek yaparken çok zorluyor.

Yeni makina alacağım ama henüz ben de bir karar vermiş değilim.

Okuma Powerliner PL 65 kullanıyorum.

7. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    çok sağol...bende makine olarak okuma ama güçlü olanı düşünüyorum.Sizin üsküdar dan alacağım bu ay üsküdarda spin di sörf tü limiti doldurduk ev patronu kızar sonra ........

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
  9. kerempek

kerempek kerem

Arkadaşlar teşekkürler herkese.yanlız 70-80 metre atabileceğim bir makine arıyorum. Bu yip bir makine önerirseniz sevinirim. Bir de kimse misina önermemiş. Bu arada bu cengiz balıkçılık üsküdar da otobüs firmalarının arasındaki yer mi ?

10. kerempek

kerempek kerem

Merhaba.

Ben aslında misinaya nasıl ek yapacağımı bilmiyorum.o ek kısmı oltayı atarken takılmaz mı. Onu merak edlyorum.bunu soruyu sırf kalın misina olarak düşünme.makinede kopmalardan dolayı misina kısalınca nasıl ek yapıyoruz

11. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Güzel makine....

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
  13. doctor

doctor Ferdi

Favori Kamış:
    Italcanna futura
    Favori Makine:
    shimano twen power 8000 Pg
    En İyi Avı:
    Kofana 2 kilo 300 gr
    shimano dan şaşmayın arkadaşlar her markayı kullandım boğazın haşin sularında en güzeli shimano, evet bıraz pahalı ama değer doğrusu.. Rast gelsin...

14. kerempek

kerempek kerem

Merhaba Kerem Bey,

Adaş olmamıza sevindim. Benim hedefim 70-80 metre kadar uzağa atmak. 150 metre gibi uçuk değerler değil. 70 - 80 metrenin ne kadar uzun bir mesafe olduğunu da biliyorum.

Boğazda akıntı da olacağından 150-250 gr'lık kurşun atabilmeliyim. Ayrıca misina olarak ne önerirsin ? Asso diye bir marka var ona iyi diyorlar. Onun hangi türünü önerirsin. Florokarbon kaplı ve %100 Florokarbonlu misinaları önerir misin ?

Bu arada bu üsküdar'da otobüs firmalarının ordaki balık satan yer mi cengiz ? Nilüfer turizmin yanındaki.

Teşekkürler.

15. kerempek

kerempek kerem

Shimano ama hangi türü ? Hem uygun fiyatlı hem de iyi atarı olan bir makine lazım.

16. yavuzakkus

yavuzakkus yavuz

Favori Kamış:
    shimano nexave
    Favori Makine:
    mitchell
    kerem shimanonoun spheros modelini tavsiye ederim gerçekten çok güçlü bir makina...

17. gkhn_kcmn

gkhn_kcmn gökhan

Favori Kamış:
    bosborus 4,20,dicle2,10
    Favori Makine:
    sılver700 mıtchel
    En İyi Avı:
    turna 3,5 kg
  18. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Tekrar merhabalar Kerem Bey,

evet. O Otobüs firmalarının oradaki sokak içerisinde Cengiz Balıkçılık da dahil birkaç tane malzeme satan firma bulabilirsiniz.

Misina konusuna gelince yine çok fazla çeşit ve görüş bulunmakta. Ben şahsen pelican marka misina kullanmaktayım ve son derece memnunum. FC misina kullanmıyorum.

19. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Aslında kamış ve makine için ayırdığınız bütce biraz ortantısız olmuş.
    200 -200 ayırsanız daha güzel olur.

Sizin istediğinize göre önerim ;

Makine için ; ( Biraz pazarlık ile 300 liraya alabilirsiniz. )

http://balikavmarketi.com/main/shimano_navi_8000_xsb_1xsss1_bb_yeni_urun-pmu46.html

Kamış; ( Biraz pazarlık ile )

http://www.avmarketi.com/asp/product/8228/Lineaeffe-s-flex-4206-surf-kamis-15kg-4-20

Benim tavsiyem ;

Kamış,

http://www.avmarketi.com/asp/product/9605/Lineaeffe-extreme-compezitione-kamis-4-20

Makine,

http://www.avmarketi.com/asp/product/11673/Okuma-Distance-Surf-Pro-makine

20. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Makina seciminde malum kriter cok fazla. Guvenilir, saglam, hizli, hafif, uzun omurlu birsey olsun deyince cok genis bir yelpaze olmuyor, iyi markalarin yuksek modellerinden birini secmek gerekiyor. Tabi oyle olunca da cok pahali oluyor. Yeterli butce olunca secmek kolay oluyor da butce kisitli olup da daha uygun fiyatli birsey olsun deyince is degisiyor, marka, model yelpazesi iyice genisliyor, insan neyi sececegini sasiriyor.

Bence mesela en kalitelisi olsun, olunca Shimano olsun veya Daiwa olsun deyip de tek bilyali bir makina almak buyuk bir risk. Makinalarin bilya sayisi ve cinsi, drag gucu, vs. gibi teknik ozelliklerini iyice inceleyip ne tur av yapilacaksa ona uygun bir tercih yapmak lazim. Yoksa dunyanin parasini da harcasa, avci makinadan memnun kalmayabilir, parayi sokaga atmis olabilir.

Otomobillere uyarlarsak sayet; bes kisilik bir aile olarak genis, sedan bir araca ihtiyacim var mesela. Gonlum VW markasinda, Passat almak isitiyorum diyelim ama alamiyorum cunku o kadar param yok. O zaman olunca VW olsun deyip de Polo almam, almamaliyim. Benim ihtiyacim olan genis bir aile arabasi, butcem de kisitli ise ne bileyim mesela Renault, Hyundai gibi daha uygun fiyatli markalarin sedan modellerine bakmaliyim.

Yaptigim avin ozelligi itibariyla diyelim ki Shimano Ultegra serisinin ozellikleri (bilya sayisi, cinsi, kafa genisligi, derinligi, vs.) ancak ihtiyacimi karsilayacaksa ama ona param yetmiyorsa, sirf Shimano olsun diye 1+1 bilyali Navi serisine yonelmem, onun yerine diger markalarin ayni teknik ozelliklere uc asagi bes yukari sahip olan modellerine bakarim. Mitchell olur, Okuma olur, Tica olur, ne bileyim Wychwood, Leeda gibi markalar belki, ya da Shakespeare, Quantum, Ryobi. Tabi marka tercihinde bir de mutlaka Turkiye'de distributoru olmasi, bakim maliyeti ve garanti sartlarina dikkat etmek lazim.

Gecenlerde mesela surf makina olarak Mitchell Compact Gold 7000 LC modelini aldim. Gonul ister ki Daiwa Entoh veya Emblem Pro alayim, fakat fiyat/performans kiyaslamasi yapinca Mitchell almanin dogru olacagini gordum, boyle yaptigim icin de cok memnunum. Tabi her kisi kendi dogrusunu kendi bilir.