Çinekop sezonum başladı :D

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında zorbiac tarafından paylaşıldı.

1. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    Evet uzun bekleyişten değişik avlardan sonra dönüp dolaşıp yine dişli krızım tuttu balık bize gelmiyor diye biz gittik onun ayağına boğazın sonları asya yakasında 21:00 24:00 saatlerı arasında istavrit klasık mantarlı takımla aldım iki kere çok sağlam balık aldım ama yolda kopardı yaprak çinekop sarıkanat hernekadar kıyıya alamasamda lüfer hepsi suda mevcut , bide bu sene niye bu kadar yaprak katlıamı yapıldı çapariyle anlam veremıyorum :( istavrit az sardalya az millette yaprak tutuyor ve seviniyor S:
    boğaz girişinde balık mevcut yemim taze olamdığı halde 5 dakikada bir vuruş alıyordum 2 gün sonra gırgırcılar orayı kurutmadan kısmetinizi alabilirsiniz hepinize rastgele

2. Muhteşem dönüş...

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Başlayan sezonun an itibarıyla bitsin kardeşim.

Çinekop tutmak yasak. Sarıkanattan küçüğünü tutarsan, geri salacaksın. Böyle olunca o sezonun hiç başlamamış olması gerekiyordu haliyle.

4. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    Başlayan sezonum an itibariyle bitemez kusura bakma tuttuğum balıkların hepsi tebliğe uygun

5. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    10 cm'den küçüklere Defne yaprağı, 10-15 cm olanlara Çinekop, 15-20 cm arasındakilere Sarıkanat, 20-30 cm arasındakilere Lüfer, daha büyüklere kofana denir.

20 cm den küçük balıkları almıyorum zaten hiç bi zaman beni bilen bilir
    çinekop diyoruz ama genel olarak çinekop olarak adlandırdığımız için ansıklopedik isimlerini yazarsak o zaman ben hıc sarıkanat veya çinekop tutmuyorum tuttuklarımın hepsi lüfer oluyor 20 cm büyük oduğu için :S isimlere bu kadar takılma

6. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrik ederim Emin kardeşim iyi bir sezon geçirmeni dilerim.

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ona takılma, buna takılma derken bu hallere geldik.

Artık takılacağız. Çinekop alıkoymak yasak. Bu iyi bir şey.

Karşıdan bakınca resimdekiler 20cm'den büyük gibi, o yüzden bu resimleri de kaldır demedim zaten.

Bir de düzeltme, 20cm'e kadar çinekop, 20 - 25 arası sarıkanattır, sonra lüfer.

Ama hangi skalayı kullanırsan kullan, çinekop yakalamak yasak, bunun tartışılacak bir yeri yok.

8. wolk23

wolk23 Volkan GÖKHAN

Favori Kamış:
    MAVER ELİTE TİTANİUM 430
    Favori Makine:
    DAİWA SALTIGA SURF 5500 - SHIMANO ULTEGRA 10000 XSB
    En İyi Avı:
    EN BÜYÜĞÜNÜ HENÜZ YAKALAMADIM. ŞİMDİLİK LÜFERLER, PALAMUTLAR
    tebrikler Emin, açılışı güzel olan sezonunun daha da güzelleşmesini dilerim. darısı bizlerin başına inşallah.

9. alikatirci

alikatirci ali katirci

Favori Kamış:
    Basspro Bionicblade
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu
    En İyi Avı:
    Turna 1.7 Kg
    Bence Sarikanat ta tutmayalim ve yemeyelim.... Dahada buyutelim baliklari... :thumb: sonra ciksin keyfi...

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    İnan bu sene bu boylarda o kadar çok balık geldiki takıma o kadar çok dedim ya balık şu anda 25-26 cmlerde arasında çinekoplu sarıkanatlı bir balık var kendisi daha gelmedi diye. yemi bol atlamıyor diye. Bunlarda benim o sınıfa koyup tutmaya başlamadığım balıklar. Koruk lüferi bile değil daha bir kaç günü daha var diye düşünüyorum.....
    Balığı tuttunmu avucunu kapatmayacak. balık o zaman Lüfer oluyor benim gözümde

Sevgiler.

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bunlar zaten bir acayip nesil. Bunların şu anda var olmaması gerekiyor. Eğer birileri toplamazsa, bunlar Kasım'da 30cm olur, her yer lüfer olur kalır.

Gitmezlerde bunlar, emin olun. Artık gitmeleri için pek bir sebep yok. Marmara da üreyip, Karadeniz'de yemleniyorlar. Ege'ye bile geçişleri çok zayıf, o tarafa giden kadar gelen de oluyor.

Geçen sene yakalanmayan çinekoplar, yazın lüfer olup döktüler bunları kesin. Buralarda tutulan yapraklar, en fazla 2-3 haftalık. Bu da temmuzda doğdular demek alanen. Alın işte 20cm'in kazandırdığı.

Bu balık böyle patladı, zira avcısı yok. Göçe zorlayan bir şey yok. Şu 24m yasağı da bu yıl bunlara ilaç gibi gelir, seneye tüm balık stokları belirgin bir artış gösterir.

Marmara örneğin. Resmen levrek kaynıyor. Sebebi basit, körfez, imralı gibi bir kaç rezerv alan olması. Bu 24m'nin yaratacağı rezerv alan, balığı 2-3 sene sonra taşırır bu denizden.

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ha, eklemeyi unuttum. Marmara'da o yaprakların olması, Temmuz'da yumurta döken bir sürü lüferin orada olduğu demek. Hani bunlar gidecekti de, yunan, italyan tutup bayram edecekti?

13. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    Farklı dilmi konuşuyoruz seninle??? çinekop tutmanın yasak olduğunu biliyorum zaten sanki savunuyomuşum gibi yorum yapıyorsun.
    Çinekop ağız alışkanlığından öyle dıyoruz çinekop diye bu kadar niye takıldın isme ya ben 25 cm kadar olanlara çinekop diyorum babamdan dayımdan buyuklerımden kalma bi alışkanlık bu

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sanırım cidden farklı dil konuşuyoruz. Hatta sen kendinle bile farklı dil konuşuyorsun:

O zaman yok çinekop sezonu başladı, yok çinekop yakaladım filan demeyeceksin, diyorsan, yasak olan bir şeyi yapıyorsun, doğru mu?

Ağzın öyle alışmışsa, değiştireceksin biraderim. Öbürü de elim böyle alışmış diye 10 cm'lik yaprağı toplarsa, edecek lafın olmaz zira.

15. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    Ben bu boylara çinekop diyorum okey sorun varmı ? sapla samanı karıştırma ben tebliğe uygun bi av yapıyorum herşey legal sadece bu boyuna çinekop dıyorum ve değiştirmeye hiç niyetim yok biraderim

16. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bence de çinekop lafını sözlükten kaldırsan iyi olur Emin. Yakaladığın balıklar tebliğe uygun ama siteye şöyle bir göz atan "amatörler çinekop yakalıyor" diye düşünür, bu da verilen mücadelelere zarar verir. Onun için gel sen de tebliğe uygun balıklara artık sarıkanat demeye başla.

17. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    lineaeffe fury caster 4.20,okuma v system 240 10-40 gr
    Favori Makine:
    daiwa emblem pro 6000a,penn affinity 7000,avenger 40 b
    En İyi Avı:
    palamutlar,lüferler,azman istavritleri
    tebrik ederim abi,daha iyileri rast gelsin.

18. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    utanmasalar 25 lüfer diyecekeler bu balık çinekoptur ama uzatmıcam bu konuyu bi daha forumda sarıkanat olarak lanse ederim.

19. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    ey*****h sana daha guzelleri gelsin :D

20. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Emin haydi gözün aydın kardeşim.. Sen baLığı aLdıysan artık bende sezonu açabiLirim bu aksam yemLiye cıkıyorum :))

Çinekop sözcügü yakında Litaratür'den kaLkacak 20 cm ustu baLığı tuttummu sarıkanat diye yazıcaz.. herkese rastgeLe