çinekop takımı diğer balıklarda iş yapmaz mı?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında sevdilhas tarafından paylaşıldı.

1. sevdilhas

sevdilhas

Favori Kamış:
    genelde olta-nadiren zıpkın
    En İyi Avı:
    karabalık(Igdir Aras nehri kolu)3.8kg.
    arkadaşlar başlıkta da belirttiği üzere merak ettiğim bir konu bu henüz deneme şansım olmadı. çinekop takımına bakıyorum yemi dipten kurtaran bir mantar sistemi var ki bu o seviyede dolaşan her balık için cazip bir takım olamaz mı acaba?

2. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Kullandiginiz cinekop takimi anladigim kadariyla mantarli cinekop oltasi. Cinekopun cok daha degisik takimlarida vardir.

Sorunuza gelince elbetteki bu duzenek degisik igne buyuklukleri , misina kalinliklari ve degisik yemlerle baska baliklara da uygulanabilir.Ama dogusu itibariyle bu takim lufer baligini hedeflemektedir.Ben burda kahawai denilen baliga uyguladim.Oldukca basarili...

3. darkdream1977

darkdream1977

Favori Kamış:
    mantarlı - makinalı takım
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg ( elle :) )
    olmaz diye bi şey yok.tatlısuda a denemek lazım.özellikle dibi yosun olan yerlerde

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Halihazırda temelde aynı mantığı kullanan birçok düzenek için farklı mantar tipleri mevcut, iğne ve mantarın boyutları balığa göre değişmekle beraber hemen her balık için kullanılabilir bir düzenek, sadece bazı balıklarda özellikle canlı yem kullandığımız durumlarda mantarın renginin dikat çekmemesi gerektiğini düşünüyorum, aynı düzenekle ispari, izmarit, karagöz,isorpit, eşkina, gelincik gibi birço farklı balık yakalanabiliyor, yosunlu bölgelerde uzun köstek ullanmak suretiyle yemin daha görünür olmasını sağlayabiliyoruz. Çok kayabalığı olan yerlerde aynı şekilde kösteği uzun tutarak kayabalıklarının oltaya gelmesini de engelleyebiliyoruz.

5. sevdilhas

sevdilhas

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    paylaşımlarınız için teşekkürler...

6. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    mantarını çıkarıp yarım istavrit takar ve kumluğa atarsan kalkan bile yakalayabilirsin

7. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Mantarlı olarak kalkan yakalayanlarda var.Sadece dibe yakın olsun yeter.;)

8. ethernet

ethernet Ahmet GÜL

Favori Kamış:
    340 hafif kamış Gama 50 makina 0.35 misina
    En İyi Avı:
    80cm zargana
    Ben çinekop takımıyla kefal ve mırmır aldığımı bilyorum...

9. sevdilhas

sevdilhas

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    arkadaşlar agustos'un 3'ünde bu mantarlı takımı bozcaada limanının iç kısmına yatırıcam. fotoğraf makinamda yanımda olacağı için bu sorunun yanıtını bakalım hangi balık verecek birlikte görücez. ha bu arada mantara parlak folyo sarılmış olmasını tavsiye eder misiniz?

10. Thunderbolt

Thunderbolt Nedim

Parlak folyo kullanmak yerine mantarın boyutlarını ufaltıp sardalye ile levrek alınabilir kanısındayım.Hırsız iğneye de gerek yok.Rasgele.;)

11. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    çok küçük (10-20 gr) bir gezer kurşun bağlı (fırdöndü ile 1 karış pay bırakarak sabitle) basit tek iğneli (2-3 no düz beyaz çelik iğne) bir takıma çok taze ve ezilmemiş sardalya takıp salla liman ile barınak arasındaki tam orta noktaya. sardalyanın ağzından sok iğneyi solungaçtan çıkartıp sırtına tak, iğnenin ucu çok hafif dışarıda olsun, yani misina balığın ağzında olacak.

kurşun ile iğne arasındaki bedeni 1 kulaçtan fazla tutma(kurşun aslında mecburi değil, randıman alamazsan kurşunu çıkartıp tekrar deneyebilirsin) ama çok kısa da olmasın.

sahildeki balık lokantaları kapandıktan ve etraf sessizleştikten sonra gece 1 civarı daha uygun oluyor. bu takımla orada levrek varsa alırsın. yatır oltayı dibe ve hiç oynatma, 15-20 dakikada bir çekip sardalyanın dağılıp dağılmadığına bak, dağıldıysa yenile.

ben de 10 ağustosta oradayım, denk gelirsek birlikte avlanabiliriz. sevgiler...