çinekop takımı hakkında birkaç soru ..

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında kale124 tarafından paylaşıldı.

1. kale124

kale124 dursun

1) Mantarsız hırsızlı [3iğneli] takımı kendim yapayım dedim o hazır aldıgım mantarlı çinekop takımı gibi yapamadım galiba :S benim iğneler kıbrıs takımı var ya onun gibi oldu ama iğneler asagı degilde birazcık daha yana bakar şekilde acaba bu 3 iğneli hırsızlı yaptıgım takım başarılı olur mu sizce pek acıklayıcı olamadım ama umarım anlamışsınızdır :eek: [iğneler çinekop için olanlar malzemeci öyle verdi] fileto yemi o 3 iğneye düzgün bir şekilde takarsam olabilir mi sizce :/ iğnelerin aralarındaki mesafe hazır takımdaki gibi ama duruşları o hazır takımdakine benzetemedim :(

2)Bu mantarsız 3 iğneli hırsızlı çinekop takımı kıbrıs takımının 3iğneli hali gibi birşey mi onun gibi mi yapıyoruz yani fileto yemi tak at kurşunla beraber insin aşagı bekle ?

3)Bu hırsızlı takımı ben 12 tane falan 3iğneli hırsızlı takım yaptım bunları 80-85cm aralıklarla 3 tane hırsızlı takımı takıp bir takım oluştursam verimli olur mu nasıl brşey olur ?

4)bu takımı köprü üzerinde deneyecegim eger okuduysanız teşekkür ederim . Cevapta atarsanız ayriyetten teşekkür ederim . RASTGELE mrsparkle

2. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    anladığım : uzunca bedene mantarsız çinekop takımını çapari misali belli aralıklarla bağlayıp köprüden sallandıracaksın bence olur hele birde takdığın yaprak yem suda dalgalanırsa yani taş misali durmayıp dalgalanıp salınırsa dahada güzel olur lakin bedene dolanıp takımı karıştırma vaziyeti takıldı aklıma

3. MUHAMMED BURHAN

MUHAMMED BURHAN MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    1)Spro Flashback 35-80 Gr Atarlı 300 Cm kamış
    Favori Makine:
    1)Okuma Trio 55 2)Ryobi Ecuisma 6000
    En İyi Avı:
    2 kilo kefal (en ağır)30 cm istavrit(en uzun istavritim)
    Abi bence mantarsız yaparsa o takımı dişli koparır gider biz istavrit yemlisinde karidesle çinekop yakaladığımız oldu(limit altı olduğu için salındı tabiki)Ama daha çok takımdaki kösteklerin koptuğunu gördük yani 5 tane balık yakalayacaksa bunlardan 1-2 tanesini kovasına atacaktır mantarsız oldumu kesiyor hatta mantarlı takımlarda bile kesen olmuş forumda birkaç konu var bunun üzerine.

4. kale124

kale124 dursun

Bedene takılıp dolaşma vaziyeti benimde aklıma takıldı abi o yüzden mesafeleri açıcam birbirlerine karışmasınlar diye ama köstek bedene dolanmasın diyede mantarı takıp 3 yada 4 tanesini çapari misali takarsaak belki sorun olmaz diye düşünüyorum .ama dedigim takım mantarsız şekilde köprüde yaygın diyorlar bu aralar .. o yüzden merak ettim yaptım ama aklıma işte birkaç soru takıldı .. şimdide mantar konusunda birkaç soru takıldı ..

1) Mantarla iğneler arasındaki mesafe kac cm olmalı ?

2)Mantar sabit mi olmalı yoksa köstek boyunca istedigi gibi gidip gelmeli mi ?

3)Mantar renksiz ilk aldıgım gibi mi olur mu? illa alüminyüm folyo mu saracagız?

4)cips paketlerinin arkasındaki parlak kısmı mantara yapıştırsam daha etkli olur mu ?Öceden hep öyle yapıyorlarmış ve bayada iri sarıkanatlar lüferler alıyorlarmışş

5)bu cips paketinin arka kısmını mantara uhuyla yada japon yapıştırıcısıyla yapıştırsam olur mu ?

6)Düzgün yapışması şart mı biraz yamuk yapışsa balığı ürkütür mü ?

7)Bu mantar balığı korkutmaz mı ?

8)Mantarsız şekilde bu takımı kullanan varsa gözlemlerini söyleyebilir mi ?

9) mantarlı takım mı daha verimli yoksa mantarsız olarak kullanılan takım mı ?

Not:pazartesi hava güzel olursa [inş] köprüde olacagım . Belki biraz uzun yazı oldu ama başkalarınında aklına bu tür sorular takıldıysa burdaki cevaplarınız sayesinde hem benim hemde başkalarının sorularına cevap vermiş olursunuz :) RASTGELE

5. RainboW

RainboW Sertan

1) Mantarla iğneler arasındaki mesafe kac cm olmalı ?

3 iğneli takımda ilk iğne mantara saplanacak, 2. iğne ilk iğnenin bittiği yerden arada boşluk olmayacak şekilde bağlanacak, 3. iğne de 2. iğnenin bittiği yerden bağlanacak. Düz bir hat olarak baktığınızda iğneler birbirinin üzerine 2-3 mm binmiş gibi olacak...

2)Mantar sabit mi olmalı yoksa köstek boyunca istedigi gibi gidip gelmeli mi ?

Mantar sabit olmalı.

3)Mantar renksiz ilk aldıgım gibi mi olur mu? illa alüminyüm folyo mu saracagız?

Folyo kaplanması mantıklı olur.

4)cips paketlerinin arkasındaki parlak kısmı mantara yapıştırsam daha etkli olur mu ?Öceden hep öyle yapıyorlarmış ve bayada iri sarıkanatlar lüferler alıyorlarmışş

Olur.

5)bu cips paketinin arka kısmını mantara uhuyla yada japon yapıştırıcısıyla yapıştırsam olur mu ?

Uhu vb. yapıştırıcıların suda belli bir süre sonra açılma riski var. Mantar eninde kestiğin cips paketi mantara rulo şeklinde sarıp en son yapıştıracağın kısmı çakmakla biraz ısıttıktan sonra bastırırsan düzgün bir şekilde yapıştığını göreceksin. Mantarın üst ve alt kısımlarını da çakmakla ısıtıp düz bir yüzeye bastırırsan ütülenmiş gibi olur.

6)Düzgün yapışması şart mı biraz yamuk yapışsa balığı ürkütür mü ?

ne kadar düzgün olursa o kadar iyi olur.

7)Bu mantar balığı korkutmaz mı ?

Mantarlı takımla balık yakalanılabildiğine göre korkutmuyor demektir.

8)Mantarsız şekilde bu takımı kullanan varsa gözlemlerini söyleyebilir mi ?

Mantarsız kullanırsan köstekler bedene bir şekilde dolanıyor...

9) mantarlı takım mı daha verimli yoksa mantarsız olarak kullanılan takım mı ?

Uygun seçilmiş mantar ebadı ile mantarlı takım daha verimli demek doğru olacaktır.

Şimdi sorulara cevap verdik gelelim hatırlatmamıza:) Amatörlerin uyması gereken tebliğde iğne sayısı ile ilgili bir madde ( Madde 17 / 3 ) var. Çapari hariç bir takımda en fazla 6 iğne kullanılabiliyor. Yani bir bedene en fazla 3 iğneli 2 adet mantarlı köstek bağlayabileceğin anlamına geliyor. Hatırlatmış olalım....

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Iyide zaten körüde kullanilan takimi tasvir etmissin. Köstek boyu 30-35cm yeterli. 3igneli hirsizli dedigin çifte hirsiz heralde.. Ara boy ve igne yonleri düzgün olmazsa yemin salinimi azalir. Tek hirsiz yeterlidir. Genelde kendine güveni az olan balikcilar 3igneli takima yönlenir. Çok igne çok balik zannederler ama yeme verecegi abuk sabuk görüntüyü hareketi pek hesaplamazlar

7. kale124

kale124 dursun

teşekkürler abi cevapların için :) Uyarı içinde ayriyetten teşekkürler daha takımları bedene bağlamıştım 2 adet kullanırım o zaman sayende tebliğede uymuş olacagım tekrardan teşekkürler abi :thumb:

8. kale124

kale124 dursun

Abi köprüde kullanılan takımı forumlardan okumuştum o takımı araştırdım bulamadım yada tam araştıramadım .. Bende duyduklarımdan yola çıkarak kendim yapmayı denedim..Madem çifte hırsız kullanılıyo hem 2 iğneli takım hazırlayayım hemde 3 iğneli.. ilk defa çinekop'a köprü üzerinden olta atacağım için bulabildigim tüm takımları yapıp hepsini denemek istiyorum zaten 2 ayda bir cıkıyorum balıga o yüzden tüm takımları teker teker denemek istiyorum ve olabildigince ceşidi fazla tutmaya calısıyorum

9. MUHAMMED BURHAN

MUHAMMED BURHAN MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    1)Spro Flashback 35-80 Gr Atarlı 300 Cm kamış
    Favori Makine:
    1)Okuma Trio 55 2)Ryobi Ecuisma 6000
    En İyi Avı:
    2 kilo kefal (en ağır)30 cm istavrit(en uzun istavritim)
    1.Mantar iğnelerin hemen bitiminde yani iğnelere bitişik olmalıdır
    2.mantar sabit olamayacak hareketli olacak ama iğnelere kadar getirip bırakırsan daha iyi olur hem yemi daha iyi kaldırır hemde gelen balık kesemez.
    3.şişe mantarının üstüne aliminyum folya yapıştırıldığını duydum.
    6.balığı ürküteceğini sanmam ama münkün mertebe düzgün yapıştır.vede japonla yapıştırabilirsin.
    7.Mantar balığı korkutmaz hatta parlak olduğundan çekiciliğini artırdığını söyleyenler de var.
    8.Mantarsız olursa 20-30 cm arası kesemez belki ama daha büyükleri takımını keser.
    9.mantar kullanmadan olur ama kullanmak hem takım kaybetmeyi azaltır ki mantarsız düşünemiyorum mantarı bile kesip kaçtığını söyleyenler var.Vede parlak olması demin söyledğimgibi balığı çekeceği için daha iyidir.CEVAP VEREMEDİKLERİMİ VE YANLIŞLARIMI BENDEN DAHA İYİ BİLENLER DÜZELTECEEKTİR.RASGELE GÜZEL KARDEŞİM.reeling reeling reeling

10. kale124

kale124 dursun

teşekkürler o zaman takımların hepsini mantarlı yapıp köstek boyunu 40cm yapıyorum hepinize teşekkürler :) extradan yazılmamış bilgi varsa ince ayrıntısı falan bekliyorum :)