iyi günler hepinize ben hafta sonu galata köprüsüne gidecem çinekop avı için ama çin ekop takımı ile fazla bir bilgim yok çinekop takımı nasıl yapılır iğne no su kaç bunun gibi şeyler istiyorum sizden(yemli)av yapıcam filato hepinize ......rasgele
Köprüde avlanacaksan kendi kullandığım takımı anlatmaya çalışayım 0.30-0.35 beden, 0.25 köstek iğne 4-5 no vmc iğne, takımı hazırlarken bedeni kullandığın kamışın boyuna göre ayarlarsan av sırasında balığı dışarı alırken sorunlarla karşılaşmaz rahat avlanırsın. ben köstekleri 20-25 cm olarak hazırlıyorum köstek aralarına kösteklerin birbirine dolanmasına imkan kalmıyacak şekilde mesafe bırakıyorum bu şekilde köstekler birbirine sarmıyor. 3 köstekten fazla kullanmamaya çalışıyorum ama sen rahat kullanacağını düşünüyorsan köstek sayısını arttıra bilirsin.Bedenin üst kısmına ufak bir fırdöndü takıyorum yine aynı şekilde fırdöndülü kurşunlardan kullanırsan daha sağlıklı olur. Kösteklerde kullanacağın mantarların fazla büyük olmaması bence daha sağlıklı ufak mantar kullanmanı tavsiye ederim yani şu hazır satılan mantarların yarısı uygun olur ayrıca Ali beyin hatırlatması ile takımda kullanacağınız mantarları parlak yaldızlı olarak kullanmanız faydalı olacaktır. Bu yaldızlı mantarlar hazır satıldığı gibi sizde yaldızlı yapışkan kağıtlardan temin edebilir yada nalburlarda satılan yapışkanlı aleminyum folyolardan alıp hazırlaya bilirsiniz.Yem olarak köprüde genelde hamsi kullanmanı öneririm hamsi kullanılması takım uzağa atılmayacağı için yemin bozulması gibi bir sorun oluşturmayacak ayrıca yemin yumuşak oluşu balığın iğneyi daha rahat almasını sağlayacaktır. Kurşun köprü için 75 gr yeterlidir bence ama suyun durumuna göre arttırılır yada azaltılabilir tabi bu yanınızda av yapanların kullandığı kurşunlarlada ilgili biraz.bunların haricinde sormak istediğin bir şey olursa memnuniyetle cevaplaya bilirim. Gözümden kaçan atladığım eksik yada yanlış bir bilgi varsa arkadaşlarım gerekli gördükleri hatırlatmalarla düzeltme yaparlarsa sevinirim. Rastgelsin. Ayrıca Yücel Usta'nın görsel olarakta tarif ettiği takımı fikir vermesi açısından alta ekliyorum.
Bir ekleme de benden olsun; Köprüde hırsızlı sülük zokayla avlanmak da çok zevklidir. Akıntı ve rüzgar durumuna göre zokalar değişebilir, balığı tek tek yakalarsınız ama sülük zoka, takımı da ince yaparsanız oldukça avcı bir olta düzeneği olur. Vuruşları daha net hissedip tasmalamanın zevkini çıkarırsınız. Yukarıda konu içerisindeki olta takımı benim Yeşilköy de haziran ayında yatak yapmış çinekopları yakalarken kullandığım takımdı. Mantarlı olması nedeniyle köprüden kullanılmasını tavsiye etmiyorum, balık almaz değil ancak vuruşları anlamak biraz zor olacaktır.