Çinekop ve lüfer için yöntem

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında MUHAMMED BURHAN tarafından paylaşıldı.

1. MUHAMMED BURHAN

MUHAMMED BURHAN MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    1)Spro Flashback 35-80 Gr Atarlı 300 Cm kamış
    Favori Makine:
    1)Okuma Trio 55 2)Ryobi Ecuisma 6000
    En İyi Avı:
    2 kilo kefal (en ağır)30 cm istavrit(en uzun istavritim)
    SELAMUN ALEYKÜM.Lüfer ve çinekop için bir yöntem buldum ama ne kadar doğru bir yöntemdir bilemem.Şimdi öncelikle iğnelerimiz çinekop çaparisindeki iğneden biraz daha büyük olacak beden olarak çaparideki bedeni kullanabiliriz.Köstekler içinde çaparideki köstek kalınlığı iyidir tek fark iğnelerin daha büyük olması ve yem olarak hamsi kullanmamız hamsiyi takma yöntemide ağzından sokup karnından iğneyi çıkarmak bu şekilde beklemeli ve ya at çek yaparak balık yakalama şansımız varmıdır?DİYEBİLİRSİNİZ HAYAL BU DİYE AMA MANTIKLI BİR YÖNTEM GİBİ GELDİ SİZİNDE GÖRÜŞLERİNİZİ ALMAK İSTEDİM.

2. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    A.s Lüfer veya çinekopun bazen çaparideki istavritleri ikiye kestiği oluyor ancak lüferin dişlerinin misinaya ulaşabileceği takımlar fazla randuman vermez diye düşünüyorum büyük itimalle misinayı kesecektir ki hirsız iğneli takımlarda bile misinayı kestiği fazlasıyla oluyor.

3. MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    PEKİ İĞNELERİ ZOKALI OLANLARDAN KULLANSAK NE OLUR?Ayrıyeten 2ye kesme mevzusuna gelincede oyüzden birincisi büyük iğne kullanıyoruz. 2.si hamsiyi bolbol alıyoruzki parçalanan hamsiyi değiştirelim.

4. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    Kullandığın hamsilerinde ayrıyetten çok diri olması lazım çünkü hamsi çabuk dağılan bir balıktır istavrit gibi rahat durmaz iğnede. Bence lüfer için yerine göre rapala yada mantarlı zokayı kullanmak en rahatı.

5. MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    E YANİDE insanıda merak sarıyop uygulamayacak bile olsa acaba yakalanırmı acaba olurmu bu gibi sorular meşgul ediyo insani.:):):)

6. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    Doğru haklısın öyle oluyo insan 100 atış yapıp boş çekse bile 101. de acaba bişey vuracak mı merakıyla devam ediyo. Bu işler böyle :)

7. MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :) içimi okudun desem yalan olurmu diye düşünüyorum.YOOOO GERÇEKTEN İÇİMDEN GEÇENİ OKUDUN :):):):):)

8. kerempek

kerempek kerem

Merhaba Muhammed kardeşim,

Ben de senin gibi acemiyim. Yeni yöntemleri de seviyorum. Fakat aklında bulundurman gereken bir nokta var.

Genelde lüfergiller familyası yeme arkadan saldırırlar ve kuyruktan kaparlar. Senin bu yönteminde ise kuyrukta iğne yok. İğne çok ortada kalıyor.

Çinekop avlarken Rapalalarda bile orta iğneyi çıkartıyorlar dibe takılmasın diye.

Özellikle boğazda avlanan kişiler bu işin ustaları olmuşlar. Yılların deneyimi var. Yeni yöntemler keşfetmek güzel ama bu deneyimlerden de faydalanman dileği ile.

Sağlıcakla kal.

9. MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi zaten iğnelerin çaparidekinden büyük olmasının sebebi arkadan saldırdığında koparmadan iğneye yakalanması.

10. MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    çok değerli yorumun için de ayrıyeten teşekkür ederim.

11. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    MUHAMMED kardeşim bende acemilik döneminde 2 kere şöyle birşey yaptım, yakaladığım istavritin karnını yardım içinede üçlü kancalı çinekopa atılan kaşıklar var rapalanın düz metal olanları,şunun gibi.

istavritin içine yerleştirdim kaşığı, misinayı ucuna bağladım istavritin ağzından misinayı çıkarttım, misinayı mantardanda geçirdim tabi istavritin karnınıda diktim yani normal çinekop mantarlı takımı, sadece bütün istavritin içinde kocaman kaşık bunu iki kere denedim biri üsküdarda sarikanat aldım bi kerede bostancı sahilinda bir lüfer aldım zaten iki keredenedim ve ikiside başarılı oldu bidahada denemedim,tabi ozaman bilmediğim için bana nasıl tutulacağını gösteren kimse yoktu, o zamanlar büyükler var sahilde eline bakıyorum nasıl yapıyorlar diye adam elini saklıyor göstermemek için neyse arada iyi abilerde çıktıda birşeyler öğrene bildik.o yüzden şimdi sahilde biri birşey sorsa elimden geldiğince yardımcı olurum kendi halim aklıma gelir.:p

12. MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ABİ YORUMUNDA ACEMİLİK DÖNEMİMDE YAZMISSIN SEN O İSTAVRİTİ O ŞEKİLDE ATTIGINDA ACEMİ OLMUŞ OLAMAZSIN.Mükemmel bir yöntem bulmuşsun sorsan sen denermisindiye sana şunu söylerim.Beceremiyeceğim bir şeyi asla denemem. :):):):):) SEVGİ VE SAYGILARIMLA