çinekop Ve Sarikanat Avim

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında posedion tarafından paylaşıldı.

1. posedion

posedion onur

Merhaba,dün akşam çinekop avı için eşimle birlikte her zamanki avlandığımız avlağımızda yerimizi aldık takımları hazırladık ve 19.30 itibariyle oltamızı suya gönderdik başladık beklemeye.İki dakika olmamıştıki ilk vuruş ve tasma gelen sarıkanat kovada yerini aldı.Arka arkaya yarım saat içinde 5 çinekop hiç boş yok derken saat 20.00 oldu ve 23.00 e kadar balık yok vuruşta yok sadece yemli takıma gelen bir adet eşşek istavriti.Hava çok soğuk denizin üzerinden buğarlar çıkıyor ve artık soğuk havaya dayanamadık ve avımızı sonlandırdık.Eve geldiğimizde cep telefonuyla çektiğim fotoları yakında ekliyecem şimdilik bu kadar görüşmek dileğiyle.Sevgiler Saygılar.......

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    saglık olsun başka sefere :):)

3. tofi

tofi Tamer

Favori Kamış:
    Ryobi IKADA SURF CASTING 3705
    Favori Makine:
    Ryobi ARCTICA 6000
    avlağınız hangi mevkide acaba

4. posedion

posedion onur

Muvaffak bey teşekkürler.Bu arada siteye yeni üye olduğum için özel msj gönderemiyormuşum özelden msj yazan arkadaşların bilgisine.

5. exape

exape alirıza

Favori Kamış:
    Vega Potenza , Italcanna Futura ,FF Fury Caster,Okuma V-System 2,40 10-30
    Favori Makine:
    Shimono Bullseye 9050 XT ,Daiwa Tournament z45 , Shimano Engetsu C3000HGMS
    En İyi Avı:
    Lüfer,palamut 1,8 kg.
    Avlarınızın devamını dilerim.

6. erkanerdan

erkanerdan ERKAN

merhaba avlarınızın devamı dilerim.yemli mi aldınız su üstümü merak ettim.

7. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Tebrikler ,ben de boğaza gitmeyeli epey oldu en kısa zamanda gideceğim, akın bitmeden....

8. posedion

posedion onur

Raporumda yakaladığım balıklarıkların cm olarak boylarını yazmayı unutmuşum bir adet 21 cm 5 adet 17 cm toplam 6 adettir.Takım olarak standart fileto istavrit yemli.İyi dilekte bulunan arkadaşlara tekrar teşekkürler.

9. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    keşke o balıkların hepsi 20 cm üzeri olsaydıda bende tebrik etseydim. söylemediğimizi bırakmıyoruz lüfer soyu tükeniyo çinekop avlanmasın diye ama biz avlıyoruz. yazık...

10. Cihan

Cihan Yetkili Kişi

Arkadaşımız, aramıza yeni katıldığı için raporunu yollamasına müteakip, kendisine özel mesaj yoluyla ulaşılarak bilgi talep edilmiş ve konuya detayları aktarılması istenmiştir. Bu yüzden raporu kapatılmamıştır. Sonuç olarak kıyılar da avlanan ama kanunen amatör balıkçılarca uyulması gereken bir tebliğ olduğunu bilmeyen arkadaşlarımız var. Önceliğimiz, olması gerekeni aktarmak ve bilinçlendirmek.

Yayınladığımız duyuruda kendisine aktarılarak, platform olarak da doğrudan yavru balık avını hedef alan avlara karşı olduğumuz, belirtilmiştir.

Bundan sonraki avlarında bu tavsiyeleri dikkate alacağını umarak, çevresine de, bu bilinci aktarmasını temenni ederiz.

11. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    sevgili Onur umarım bundan sonraki avlarında boy limitlerine dikkat edersin lüferin boy limiti 20 cm

12. posedion

posedion onur

Hmmmm :S Anladığım şu ki benim av katliam olmuş yani :( bende sevinmiştim 15-20 cm arası tamamdır diye koymuştum kovaya şimdi bu yazılan msjları görünce çok üzüldüm ki ben ticari balıkçılar tezgahlar kıyıdan amatör olarak av yapanlar olsun yavru balık yakalayanı veya satanı görünce uyarıp bilgilendirmeye çalışırım kendi nezdimde.Bilgilenmiş oldum sayenizzde bundan sonra daha dikkatli olacağım!
    Site olarak bir organizasyon ortam vs sağlasanızda bu tebliğ olayını istanbul balık haline anlatabilsek keşke derim ben,çünkü tezgahlarda 10 cm i geçmeyen yaprak oluyor sanırım üzerlerine sarıkanat yazılı kartları koyup satışa sunuyorlar ki bu çok vahim hergün gördüğüm manzara.Site içinde ne kadar çaba göstersenizde gösterin yada gösterelim biraz boş sanal alem olduğundan (adı üzerinde sanal) real'e yaymakta sokağa çıkmakta fayda var derim nacizane.Yazıyı uzatmak istemiyorum elimizden geldiğince engel olalım uyaralım bilgilendirelim,uyardığınız için teşekkür ediyorum.Büyük balıkların rast gelmesi dileğim ile sevgiler.